Reis naar Nicaragua met Cycle for Plan!

Reismeisje 06 maart 2017

Nicaragua2

Begin oktober schreef ik al eens over Cycle for Plan; een te gek initiatief van Plan Nederland, waarbij je al fietsend een verre bestemming ontdekt en tegelijkertijd geld ophaalt om jonge meisjes een betere toekomst te geven. Eerdere Cycle for Plan tochten vonden plaats in Vietnam en Zambia, maar dit jaar is een van mijn favoriete landen aan de beurt. Een land dat tot een van de armste landen in Latijns-Amerika behoort. Waar het voor veel mensen elke dag opnieuw een strijd is aan eten voor hun gezin te komen. Waar meisjes niet dezelfde kansen krijgen als jongens. Tegelijkertijd is het een land van adembenemende schoonheid. Groener dan groen, machtige vulkanen, kleurrijke koloniale steden, heerlijke stranden en een prachtig wildpopulatie. Over welk land ik het heb? Nicaragua it is Lachen.

Cycle for Plan

Cycle for Plan in Nicaragua. Waar fiets je voor? Ondertussen is het al weer een aantal jaren geleden dat ik in Nicaragua was. Het was mijn eerste kennismaking met Midden-Amerika en sindsdien is dit mijn favoriete continent. Nicaragua is daarbinnen misschien wel het meest authentieke land. Puur. Alsof het leven er nauwelijks veranderd is ten opzichte van eeuwen geleden. Als reiziger houd ik daar van, dat authentieke, maar voor de inwoners van Nicaragua kan dit in sommige gevallen wel stil staan betekenen. Dat zie je ook duidelijk in het straatbeeld; armoede is nooit ver weg, kinderen werken op heel jonge leeftijd mee en een groot percentage van de meisjes zijn voor hun 20ste levensjaar al lang en breed moeder. Het viel me toen echt al op hoeveel echt jonge meisjes met een dikke buik rond lopen...Zelf nog een kind zijnde. En het is juist dat waar je tegen strijd als je mee fietst met Cycle for Plan! Onder begeleiding leg je tussen 8 en 19 november 2017 zo'n 550 kilometer af, fietsend van het prachtig koloniale Granada via Matagalpa naar Chinandega. Een te gekke route die je langs alle gezichten van Nicaragua brengt. Onderweg bezoek je diverse projecten van Plan Nederland en geniet van je van de hartelijkheid van de locals. Elke deelnemer haalt bovendien €4.000 sponsorgeld op, waarbij hij/zij de strijd tegen tienerzwangerschappen in Nicaragua steunt. 

Kortom, een te gek initiatief waarbij je je steentje bijdraagt aan iets goeds en tegelijkertijd kunt genieten van al het moois dat Nicaragua te bieden heeft. Nieuwsgierig geworden? Meld je dan aan voor de informatieavond of kijk hier voor meer informatie. De informatieavonden zijn op de volgende data en locaties:

13 maart 2017, 19:00: The Student Hotel, Stationsweg 1, Eindhoven
27 maart 2017, 19:00: Online Webinar
11 april 2017, 19:00: The Student Hotel, Hoefkade 9, Den Haag
18 april 2017, 19:00: The Student Hotel, Boterdiep 9, Groningen
20 april 2017, 19:00: kantoor Plan Nederland, Stadhouderskade 60, Amsterdam

@Midden-Amerika @Nicaragua #reizen #nicaragua #cycle for plan #Midden-Amerika

0 reacties

Er zijn nog geen reacties geplaatst

Instagram

Blijf op de hoogte!

Wil je op de hoogte blijven van mijn nieuwste, leukste en mooiste blogs? Meld je dan aan voor de maandelijkse nieuwsbrief en lees leuke extra’s.