Plannen voor de Galapagos eilanden

Reismeisje 05 februari 2016

Galapagos

Vóór we op wereldreis gingen, hebben we een lijstje gemaakt met highlights. Dingen die we graag willen doen, plekken die we graag willen bezoeken en bestemmingen die al jaren op onze bucketlist stonden. Zonder twijfel stonden de Galapagos eilanden ergens bovenaan die lijst. En nu is het dan eindelijk bijna zo ver Lachen. Zondag vliegen we die kant op! Waarom ik er zo supergraag heen wil en wat we er willen gaan doen, vertel ik je vandaag.

Waarom de Galapagos eilanden? De Galapagos bestaan uit tientallen kleine eilandjes die op open zee liggen, midden in de Stille Oceaan. Op maar liefst 1.000 kilometer van het vaste land van Zuid-Amerika. 1.000 kilometer! De eilanden zijn stuk voor stuk vulkanisch en hebben een heel eigen flora en fauna. En dat is meteen de belangrijkste reden dat een bezoekje aan de Galapagos voor mij een droom is! De unieke en inheemse dieren. Door de enorme afstand van het vaste land, hebben de dieren die hier uiteindelijk aan kwamen zich anders geëvolueerd dan hun soortgenoten op het vaste land. Het resultaat is een verzameling van de meest bijzondere en unieke dieren, die je alleen op de Galapagos kunt vinden. Van reuzegrote landschildpadden tot vogels met blauwe (!) voetjes en zeeleguanen; je vindt ze alleen op de Galapagos eilanden. Bijzonder toch?!

Wat gaan we er doen? Een bezoekje aan de Galapagos is niet goedkoop. Ook niet als je dit als backpackers op eigen houtje regelt, wat overigens heel prima gaat. Jaarlijks worden er maar een beperkt aantal toeristen op de Galapagos toegelaten, om de unieke natuur zo veel mogelijk te beschermen. Heel goed natuurlijk, maar het betekent ook dat de vraag simpelweg groter is dan het aanbod. En dus schieten de prijzen omhoog. Als je naar de Galapagos gaat, heb je eigenlijk twee opties: ofwel je maakt daguitstapjes vanaf de bewoonde eilanden, ofwel je gaat mee op een meerdaagse boottrip die je op wat meer afgelegen plekken brengt. We hebben al erg veel gekeken naar die laatste, maar de prijzen blijven aan de hoge kant. Voor een kleine week betaal je al snel $1.000 per persoon en dan zit je echt op de meest cheap ass boot die je kunt bedenken Roepen. We hebben voor nu dan ook besloten om gewoon naar de Galapagos te vliegen, daar daguitstapjes te maken en de last minute aanbiedingen voor de boten goed in de gaten te houden. Wie weet zit er een keer iets tussen. En anders verkennen we de eilanden op ons dooie gemakje. Ook prima. Ik ben heel benieuwd wat we er uiteindelijk precies gaan doen en wat de kosten zullen zijn. We hebben €1.500 per persoon gebudgetteerd, inclusief vlucht. Veel geld, maar we willen er dan ook een week of twee voor uit trekken. Ik houd jullie op de hoogte!

Nog eventjes en dan is het zo ver. Ik heb er echt al superveel zin in! Nu ben ik natuurlijk ook erg benieuwd naar jullie ervaringen? Als je tips hebt voor een reisje naar de Galapagos of tips op de eilanden zelf, ik hoor het graag!

@Ecuador @Zuid-Amerika #ecuador #galapagos #wildlife #wereldreis

10 reacties

 • Laura

  05 februari 2016 om 16:19

  Wat gaaf! Staat ook op mijn lijstje. Ik ben benieuwd hoe jullie uitkomen qua budget! Ergens lijkt het me wel lekkerder om op eigen houtje op pad te gaan en af en toe een dagtour te doen.. Dan heb je toch wat meer vrijheid!

  Beantwoorden

  • Reismeisje Laura

   05 februari 2016 om 16:36

   Ja inderdaad, dat lijkt mij dus ook. Ik ben erg benieuwd en zal er zeker uitgebreid verslag van gaan doen!

   Beantwoorden

 • Sandra

  05 februari 2016 om 16:19

  Ohhh wat geweldig...kan niet wachten op je verslag met ongetwijfeld geweldige foto's...enjoy !!

  Beantwoorden

  • Reismeisje Sandra

   05 februari 2016 om 16:37

   Thanks! Dat gaat vast lukken inderdaad :-).

   Beantwoorden

 • Dennis

  05 februari 2016 om 16:27

  Ow wat gaaf. de Galapagos eilanden staan hier ook HEEL hoog op de bucketlist. Ik kijk al uit naar je vervolg blogs over deze eilanden. Heel veel plezier.

  Beantwoorden

  • Reismeisje Dennis

   05 februari 2016 om 16:37

   Dank Dennis, leuk om te horen. Ik ben ook erg benieuwd!

   Beantwoorden

 • Sigrid

  05 februari 2016 om 17:01

  Ik ben er in 2010 geweest en heb daar terplekken een last minut cruise geboekt, dit was op een luxe catamaran. Ik heb daar toen geloof ik iets van $600 voor betaald. De prijzen zullen inmiddels wel gestegen zijn. Maar ik wil het je echt aanraden! Was echt super vet!! Er kan niks tippen aan de Galapagos eilanden. Heel veel plezier

  Beantwoorden

  • Reismeisje Sigrid

   05 februari 2016 om 20:39

   Klinkt te gek Sigrid! Ik hoop dat wij ook een goede deal weten te vinden :-).

   Beantwoorden

 • Kim

  05 februari 2016 om 18:20

  Ik ga hopelijk volgend jaar rond deze tijd. Ben benieuwd naar jullie tips!

  Beantwoorden

 • Caressa

  05 februari 2016 om 18:47

  Interessante podcast die ik laatst tegenkwam over de galapagos
  http://www.radiolab.org/story/galapagos/

  Beantwoorden

  • Reismeisje Caressa

   05 februari 2016 om 20:40

   Thanks Caressa! Ga er naar kijken!

   Beantwoorden

 • Daniella

  05 februari 2016 om 19:13

  Ik ben daar ook geweest, heel mooi! Jullie gaan daar zeker genieten. Als je wilt kun je ook een stempel in je paspoort krijgen, maar daar moet je wel om vragen.
  Let ook op je bagage, je mag geen etenswaren meenemen en ook terug mag je alleen gekochte souvenirs meenemen. Hier zijn richtlijnen voor.
  Heel veel plezier!

  Beantwoorden

  • Reismeisje Daniella

   05 februari 2016 om 20:41

   Leuk om te horen :-). Nu krijg ik er nog meer zin in!! Goed om te weten trouwens van die etenswaren. We waren al van plan wat spulletjes mee te nemen, maar dat is dus geen goed idee.

   Beantwoorden

 • Joske

  06 februari 2016 om 13:19

  Wij gaan in juli naar de Galapagos! We doen een korte excursie van 5 dagen per boot! Veel zin in!

  Beantwoorden

  • Reismeisje Joske

   06 februari 2016 om 14:36

   Superleuk Joske! Ik ben erg benieuwd of wij ook nog een excursie per boot gaan doen ;-).

   Beantwoorden

 • reisfreaks

  06 februari 2016 om 23:47

  Wij betaalden in 2014 900 euro per persoon voor een 8 daagse cruise. Dat klinkt duur maar eigenlijk valt het reuze mee. Je hebt elke dag 2 hikes en 2 snorkelmogelijkheden. Al het eten ontbijt en 2 x warm eten is inbegrepen. Onze maaltijden waren heeeeerlijk. Het was onvergetelijk! Info op www.reisfreaks.com/landinformatie/ecuador-hostels/

  Beantwoorden

 • reisfreaks

  07 februari 2016 om 00:43

  En ja, we zaten op een kleine "shitty" boot, maar dat maakte onze reis juist leuker. Je onderneemt alles met een klein groepje mensen. Veel plezier!

  Beantwoorden

Instagram

Blijf op de hoogte!

Wil je op de hoogte blijven van mijn nieuwste, leukste en mooiste blogs? Meld je dan aan voor de maandelijkse nieuwsbrief en lees leuke extra’s.