Photodiary van Pasen in Guatemala

Reismeisje 05 april 2015

Toen we ruim een week geleden nog in Guatemala zaten, belandden we in allerlei processies. Enorme groepen mensen, waarvan een deel in paarse gewaden, die een enorm grote kist door de straten van de stad droegen. De eerste keer begrepen we er niet veel van, behalve dat we natuurlijk wel door hadden dat het iets religieus voor moest stellen ;-) . Na wat gesprekjes met locals kwamen we er achter dat deze processies alles met Pasen te maken hadden. In de weken voorafgaand aan Pasen eert de bevolking van Guatemala Jezus door een heel zware kist vol met religieuze beelden en voorwerpen urenlang door de straten te dragen. Een soort offer, zoals Jezus zijn kruis naar de berg van Golgotha droeg. Hoewel je een flink bedrag schijnt te moeten betalen om de kist te mogen dragen, is het een eer als je één van de dragers mag zijn. En anders kun je altijd nog in de fanfare mee gaan spelen of één van de kruis dragers worden, want het is een hele stoet. Echt supermooi om mee te maken. We hebben eerst een wat kleinere processie in Chicicastenango gezien en later één van de grootste in Midden-Amerika in Antigua. Aangezien het vandaag natuurlijk Pasen is, leek het me leuk om een kijkje in de keuken te geven bij hoe men Pasen in Guatemala beleeft.


Pasen Guatemala 1

De processie gaat beginnen in Chici. Na een kerkdienst van ruim een uur komen de eerste dragers naar buiten toe.


Pasen Guatemala 2

Mensen zijn allemaal mooi gekleed en zijn uren bezig geweest met het versieren van het parcours. Op de straten liggen overal prachtige, gekleurde ‘tapijtjes’ van bloemen en groenten.


Pasen Guatemala 3

En daar gaan ze dan. Let ook vooral even op die stroomdraden :-P . Er lopen dus ook serieus mannetjes mee die met een grote stok de stroomdraden aan de kant houden om er door te kunnen.


Pasen Guatemala 4

In Antigua ging het er nog wel wat heftiger aan toe. Waar de processie in Chici vooral een lokaal gebeuren was, liepen in Antigua letterlijk mensen rond uit El Salvador en Nicaragua. Echt een enorm gebeuren!


Pasen Guatemala 5

Je zou bijna denken dat je in een verhaal van Harry Potter belandt bent ;-) . Ik ben er helaas niet achter gekomen waarom ze exact deze kleding dragen.


Pasen Guatemala 6

En toen begon ook hier de processie. Wat een mooi gezicht hè. Je zag echt aan de dragers dat het superzwaar was. En achter deze kist kwam nog een iets kleinere variant, gedragen door vrouwen (!). Om Maria te vereren.


Pasen Guatemala 7

Daarna was het tijd voor feest! Kappen af en vooral veel eten en drinken! Echt heel bijzonder om een keer mee te maken. Zeker als je het niet verwacht ;-).

Heb jij wel eens zoiets op reis mee gemaakt? Waar? Fijne Pasen allemaal!!

@Guatemala @Midden-Amerika #reizen #backpacken #fotografie #reisfotografie #pasen #guatemala

10 reacties

 • Caro

  05 april 2015 om 08:01

  Wauw wat ziet het er bijzonder uit! Lijkt me heel mooi om eens te zien. Ik heb het zelf nog nooit ergens gezien. ..

  Beantwoorden

 • Tessa | 52druppels.nl

  05 april 2015 om 08:37

  oh wat gaaf dat je daar per toeval op precies de juiste dag was!

  Beantwoorden

  • Reismeisje Tessa | 52druppels.nl

   05 april 2015 om 09:51

   Ja he. Dat was wel een cadeautje ;-).

   Beantwoorden

 • Linda | Meisje van de Wereld

  05 april 2015 om 08:44

  Bijzonder! Ik ben zelf een keer in Sevilla geweest, vlak voor de Semana Santa. Daar waren ook allemaal processies. Ik vond het toch wel bijzonder om mee te maken, want had dit nooit eerder zo gezien!

  Beantwoorden

  • Reismeisje Linda | Meisje van de Wereld

   05 april 2015 om 09:51

   Te gek! Ik wist niet dat ze het daar ook hadden, leuk!

   Beantwoorden

 • Eva - eighty7

  05 april 2015 om 18:32

  Geweldig en bijzonder om dit mee te maken! En die patronen van bloemen, wauw!

  Beantwoorden

 • Jessica

  05 april 2015 om 19:59

  Wat een mooie foto's! Bijzonder om te zien hoe het op andere plaatsen in de wereld wordt gevierd :-)

  Beantwoorden

  • Reismeisje Jessica

   06 april 2015 om 14:11

   Ja he. Dat vind ik ook altijd een van de leukste dingen aan reizen :-).

   Beantwoorden

 • Reggy

  06 april 2015 om 03:34

  Wauw, wat gaaf om mee te maken. En wat een prachtige foto's met al die kleuren. Zeker die eerste. Mooi gedaan!

  Beantwoorden

  • Reismeisje Reggy

   06 april 2015 om 14:10

   Thanks Reggy!

   Beantwoorden

 • Linda | One Day Trip

  06 april 2015 om 09:01

  Wat interessant en bijzonder om te zien zeg... Doen ze met Pasen zelf ook nog iets speciaals?

  Beantwoorden

  • Reismeisje Linda | One Day Trip

   06 april 2015 om 14:10

   Ik heb begrepen dat de processies dan nog grootser zijn!

   Beantwoorden

 • Wilhelm

  06 april 2015 om 14:32

  Hoi Reismeisje!

  Ik heb het vorig jaar mogen zien in Aniqua. Heel bijzonder. Veel weet ik er ook niet van. maar alles in het paars heeft te maken met de lijdensweg van jezus en als het in het zwart is heeft het met de kruisiging te maken. Jezus wordt door de mannen gedragen Maria door de vrouwen. En dat dragen wordt overgegeven met behulp van nummers wie wanneer moet dragen.

  Beantwoorden

  • Reismeisje Wilhelm

   07 april 2015 om 10:25

   Dank voor je aanvulling, leuk!

   Beantwoorden

 • Kim

  09 april 2015 om 08:34

  Gaaf hoor! Ik heb het vorige week mogen meemaken in Ayacucho, Peru. Heel bijzonder!

  Beantwoorden

  • Reismeisje Kim

   09 april 2015 om 08:45

   Oe, te gek! Staat ook nog op mijn lijstje :-)!

   Beantwoorden

 • Claudia Klein

  10 februari 2020 om 09:15

  Hallo en welkom bij Spotcap Global Loan Services, mijn naam is Claudia Klein, ik ben een geldschieter en ook een leningadviseur.

  Heeft u dringend behoefte aan financiële versterking? heb je een lening nodig voor verschillende doeleinden? als uw antwoord ja is, zal ik u adviseren contact op te nemen met mijn kantoor via | spotcapglobalservices@gmail.com | of stuur ons een bericht op WhatsApp: +4915758108767 | en binnen 24 uur een lening op uw rekening hebben staan ​​omdat we over de hele wereld uitstekende leenservices bieden.

  We bieden allerlei soorten leningdiensten (persoonlijke lening, zakelijke lening en nog veel meer), we bieden zowel langlopende als kortlopende leningen en u kunt ook tot 15 miljoen euro lenen. Mijn bedrijf zal u helpen een aantal doelen te bereiken met een breed scala aan leningproducten.

  We weten dat het krijgen van een legitieme lening altijd een enorm probleem is geweest. Voor mensen die een financieel probleem hebben en er een oplossing voor nodig hebben, vinden veel mensen het zo moeilijk om een ​​aandelenlening van hun lokale banken of andere financiële instellingen te krijgen vanwege de hoge rente rente, onvoldoende onderpand, schuld / batenverhouding, lage kredietscore of andere redenen

  Geen wachttijden of stressvolle bankbezoeken meer. Onze service is 24/7 beschikbaar - u kunt een lening krijgen en uw transacties voltooien wanneer en waar u deze nodig hebt

  Wij bieden 24-uurs leningen van wereldklasse. Voor vragen / vragen? - Stuur een e-mail naar | spotcapglobalservices@gmail.com | of stuur ons een bericht op WhatsApp: +4915758108767 | & Ontvang direct een reactie.

  Uw familie, vrienden en collega's hoeven niet te weten dat u weinig geld heeft, schrijf ons gewoon en u ontvangt een lening.

  Je financiële vrijheid ligt in jouw handen!

  Beantwoorden

Instagram

Blijf op de hoogte!

Wil je op de hoogte blijven van mijn nieuwste, leukste en mooiste blogs? Meld je dan aan voor de maandelijkse nieuwsbrief en lees leuke extra’s.