Persoonlijke reistips voor heerlijk Tenerife

Reismeisje 31 oktober 2017

Afgelopen week stond er een reisje naar Tenerife op het programma; een van de Canarische Eilanden. Een heerlijke winterzon bestemming, waar ik reuze benieuwd naar was! Een aantal jaren geleden zijn we op twee andere eilanden geweest, Fuerteventura en Lanzarote. Vooral Lanzarote verraste ons toen aangenaam, dus nu maar eens naar Tenerife Knipogen. Ik moet heel eerlijk zeggen dat ik het eiland zelf wat tegen vond vallen. Het was er best wel dor en ik vond het er behoorlijk druk. Veel hoogbouw ook. Tweede huisjes van met name Engelsen en Duitsers. Toch was het uiteindelijk een heerlijke week met superlekker weer, zalig eten, fijne wijntjes en heel veel ontspanning. Wat ik je dan aan zou raden op Tenerife? Vandaag geef je een aantal persoonlijke reistips. Komen ze!

Tenerife zwembad

Verblijf aan de rustige Noordkant van het eiland. Qua temperatuur zit er best wat verschil tussen het Noorden en het Zuiden van Tenerife. Waarbij het Zuiden over het algemeen warmer en zonniger is. Dat maakt ook dat het er veel drukker is en dat je juist aan die Zuidkust de meeste accommodaties hebt zitten. Het Noorden is wat dat betreft echt een veel betere keus. Vooral het Noordoosten. Lekker authentiek, rustig en je vindt er mooie, afgelegen accommodaties. Ow en ik vond dat verschil in temperatuur en zon ook best wel mee vallen eigenlijk.

Flaneren in Puerto de la Cruz. Dit stadje ligt ook aan de Noordkust en is heel erg het bezoeken waard. Niet zo zeer vanwege mooie gebouwen of culturele waarde, maar gewoon vanwege de gezelligheid en het vakantiegevoel. Puerto de la Cruz heeft een flinke boulevard die langs de rotsachtige, zwarte lavastranden slingert. Je vindt er allerlei leuke boetiekjes en fijne restaurantjes. De lokale paella is een dikke vette aanrader Lachen. Wandel ook zeker even door het oude centrum van Puerto de la Cruz en drink een koffietje met de locals op het centrale plein. Heerlijk!

Tenerife Garachico

Ga lunchen in Garachico. Garachico is eigenlijk een dorpje van niks. In de zin dat er vrij weinig te beleven is. De ligging aan de ruige kust is echter prachtig en het oude dorpspleintje heel idyllisch. Alsof je een eeuw terug in de tijd wordt geworpen. Direct aan de kust vind je een klein restaurantje met een leuk terras. Daar kun je serieus de lekkerste garnalen in knoflookolie en Canarische aardappels met traditionele mojo krijgen. Man man man. Om je vingers bij op te eten!

Tenerife Los Gigantes

Wandel naar Los Gigantes en spot dolfijnen. Los Gigantes betekent letterlijk 'de reuzen'. Het zijn een stel rotsen die op sommige plekken 800 meter boven de zeespiegel uitstijgen. Een heel dramatisch gezicht. Je kunt hier een te gekke wandeling maken die je helemaal naar het dorpje beneden de rotsformaties brengt. Je doet er ongeveer 2-3 uur over. En daarna kun je op een van de vele bootjes stappen waarmee je dolfijnen kunt spotten Lachen. Te gek toch?

Tenerife eten2

Eten, eten, eten. Tja. Ik ben sowieso al iemand die van goed, lekker eten houdt Knipogen, maar wat kun je fan-tas-tisch eten op Tenerife! Heel puur, simpel en smaakvol. Er wordt uiteraard veel tapas gegeten, maar wel heel anders dan je op het Spaanse vasteland vindt naar mijn idee. Sowieso heb je de traditionele aardappeltjes in schil met rode en groene mojo (een soort knoflookolie/-dip), maar ook een heel eigen paella, rauwe zalm op blini's met zure room en verse, zachte geitenkaas met honing en knoflook. Heerlijk! Voor €7-10 heb je een hoofdgerecht.

Dat zijn mijn tips voor een reisje naar Tenerife. Natuurlijk heb je er ook mooie strandjes en is een bezoekje aan de vulkaan El Teide de moeite waard, maar ik vond het leuk juist iets anders tips met jullie te delen. Vertel, ben jij wel eens op de Canarische Eilanden geweest? Wat vond je er van?

@Europa @Spanje #tenerife #canarische eilanden #Spanje #reistips #europa

1 reactie

  • Dominique || dominiquetravels.com

    31 oktober 2017 om 19:32

    Leuk om tips over Tenerife te lezen. Deze plek zie je op reisblogs vaak niet voorbij komen, maar lijkt me heerlijk om eens voor een korte vakantie te bezoeken!

    Beantwoorden

Instagram

Blijf op de hoogte!

Wil je op de hoogte blijven van mijn nieuwste, leukste en mooiste blogs? Meld je dan aan voor de maandelijkse nieuwsbrief en lees leuke extra’s.