Persoonlijk ABC'tje van (wereld-)reizen

Reismeisje 22 september 2016

Laatst zag ik ergens een ABC'tje voorbij komen. Een leuke manier om iets in kaart te brengen en dus dacht ik; waarom niet over (wereld-)reizen?! Of hoe ik daar in elk geval tegenaan kijk Knipogen. En dus is het vandaag tijd voor een ABC van mijn grote passie! Ik ben reuze benieuwd of je je er in herkent!

A - Animisme. Om meteen maar even met een pittige te beginnen Tong uitsteken. Natuurgodsdienst om precies te zijn. Ik vind animistische culturen prachtig. Mensen die helemaal een zijn met de natuur en van generatie op generatie allerlei regeltjes en natuurwetten mee krijgen. Mooi!

Backpacken2

B - Ja natuurlijk van backpack! Hoe kan 't ook anders?! Ik reis het allerliefste met mijn oude vertrouwde rugzak.

C - Caipirinha. Aiiii. Een van mijn meest favoriete cocktails ever Lachen. Een goed gemaakte caipirinha is heaven toch?! In Rio de Janeiro heb ik afgelopen jaar echt de allerbeste ooit gehad. Mmmm.

D - Lekker duiken. Een nieuwe hobby die ik pas sinds een aantal maanden heb ontdekt, maar waar ik ontzettend van geniet!

Reizen wachten

E - Engelengeduld. Ha! Iets wat je wat mij betreft echt moet hebben als je backpackt. Wachten, dingen geregeld zien te krijgen, verkeerde info. Dat vraagt echt om engelengeduld...

F - Flexibiliteit to the max! Daar kun je echt niet zonder als je flink reist. En vaak brengt die flexibiliteit je trouwens ook in de leukste situaties Knipogen.

Reizen Gerben

G - Van GerbenMijn vaste reismaatje en sinds vorig jaar mijn man <3. Ik kan niemand bedenken met wie ik liever de wereld ontdek dan met hem!

H - Hiken! Dat hoort voor mij echt bij reizen; daghikes of zelfs meerdere dagen door prachtige landschappen of jungle hiken. Heerlijk!

I - Het is vreselijk, maar ik zeg toch iPhone. Soms is het zalig om even helemaal uit de lucht te zijn, maar eerlijk is eerlijk; m'n iPhone is me toch wel een beetje heilig. Zo fijn om lekker te kunnen facetimen met het thuisfront, te kunnen appen en voor Reismeisje makkelijk actief te kunnen blijven. 

Reizen hiken

J - Jungle. Ik ben gek op groene bestemmingen. Tropische gebieden met een dicht begroeide jungle. Prachtig!

K - Van Kamperen. Love it Lachen! Als het even kan nemen we ons eigen tentje mee op reis, zoals ook tijdens onze wereldreis.

L - Lezen, lezen, lezen. Nerd die ik ben. Ik ben een echte boekenwurm en op reis verslind ik echt boeken. Ik kan er zo 3 in een week uitlezen; in bed, op het terras, in de bus; het maakt niet uit waar.

M - Muziek. Thuis heb ik altijd muziek om me heen en op reis is dat vaak niet anders. Lokale muziek vind ik ook altijd erg leuk om kennis mee te maken.

Reizen markt

N - Nachtmarktjes. Zalig! Al die eetstalletjes waar je vaak voor een habbekrats allemaal lekkere hapjes kunt scoren. Ik zou elke dag wel zo kunnen eten!

O - Onrust. Tja. Voor mij hoort dat toch ook een beetje bij het reizen. Ik schreef laatst al eens over waarom reizen ook een vloek kan zijn en dat heeft zeker ook met die onrust te maken. Hoe meer je van de wereld ziet, hoe meer je nog wilt gaan zien lijkt het wel...

P - Pesten. Een kaartspelletje dat we om de een of andere reden op reis best veel spelen. Thuis nooit, maar onder het genot van een biertje en een ondergaande zon is het op reis een heel ander verhaal! Gezellig.

Q - Ik kan serieus niets zinvols bedenken met een Q...Uh, deze skip ik even. Sorry. 

Reizen bloggen

R - Reismeisje natuurlijk Knipogen. Ook als we op reis zijn ben ik natuurlijk met Reismeisje bezig. Wat dat betreft is het een bedrijfje dat nooit stil staat en bovendien voor mij een van de leukste dingen is om mee bezig te zijn!

S - Stiefelen. Hm. Is dat wel Nederlands? Misschien is het een woord dat wij gewoon gebruiken. Nou goed. Ik bedoel er gezellig door straatjes en dorpjes wandelen mee Knipogen. Lekker een beetje slenteren. Heerlijk om op reis te doen!

T - Treinreizen. Ik houd er van. In een trein stappen, door het landschap zoeven, het lokale leven aan je voorbij zien glijden. Leuk leuk!

U - Uit eten. Lekker lekker! Hoewel ik graag kook, vind ik het op reis wel altijd leuk om uit eten te gaan. Zeker als het geen bal kost natuurlijk Knipogen

Reizen vrienden

V - Vrienden. Soms gebeurt het dat je op reis mensen tegenkomt met wie het instantly klikt. Zonder dat je echt veel over elkaar weet of zelfs maar iets gemeen hebt. Dan maak je ineens toch vrienden voor het leven, met wie je jaren later nog steeds contact hebt. 

W - Wildlife. Gerben en ik zijn beiden gek op dieren. Op reis proberen we altijd een bestemming aan te doen waar we wat mooie wilde dieren kunnen zien.

X - Gevalletje Q. Wie bedenkt er woorden die met een X beginnen?!

Reizen yoga

Y - Yoga. Altijd als ik op reis ben, probeer ik de ochtend regelmatig te beginnen met yoga. Superfijn begin van de dag. Alleen een beetje jammer dat dit thuis dan weer weg ebt...

Z - Zaklamp. Ha! Daar kan ik op reis echt niet zonder Tong uitsteken. Als ik 's nachts weer eens ergens de wc moet zoeken op een zelfbenoemde camping bijvoorbeeld...

Zo! Dat is mijn persoonlijke ABC'tje van (wereld-)reizen. Wat zijn woorden die bij jouw manier van reizen passen?

 

 

#wereldreis #RTW #backpacken #reizen

3 reacties

 • Annabel

  22 september 2016 om 07:55

  Leuk zo'n abc! X van Xenos? De winkel waar ik spullen voor mijn reis koop die ik vervolgens toch niet mee neem omdat ik ook makkelijk zonder kan :p

  Beantwoorden

  • Reismeisjenl Annabel

   22 september 2016 om 08:32

   JAAAAAAA! Annabel! Je bent een held :-). Die is inderdaad heel erg goed!

 • Sanja

  22 september 2016 om 08:29

  Quote...
  Xenofobie...

  :)

  Beantwoorden

  • Reismeisjenl Sanja

   22 september 2016 om 08:33

   ;-);-)

 • Daan

  24 september 2016 om 01:10

  Q = Quality time met je man. :)

  Beantwoorden

Instagram

Blijf op de hoogte!

Wil je op de hoogte blijven van mijn nieuwste, leukste en mooiste blogs? Meld je dan aan voor de maandelijkse nieuwsbrief en lees leuke extra’s.