Wat me bij blijft na 6.5 maand reizen door Zuid-Amerika

Reismeisje 11 april 2016

Het is zo ver. Na 6.5 maand reizen waarin we 11 landen hebben bezocht, is het tijd om Zuid-Amerika te verlaten. Ongelofelijk dat het gewoon al weer zo lang geleden is dat we vanuit Amsterdam aankwamen in Sao Paulo! Terwijl het aan de andere kant ook weer veel langer lijkt. Zeker omdat je zo superveel mee maakt, mensen ontmoet en indrukken op doet. Nu het tijd is om aan deel 2 van onze wereldreis te beginnen, leek het me leuk om vandaag terug te kijken op het eerste deel. Dingen die me vooral bij zijn gebleven, waar ik meteen aan denk bij de afgelopen 6.5 maand en ervaringen die ik nooit meer zal vergeten. Komen ze!

Galapagos GvdW 9024

Lachen Zwemmen met zeeleeuwen, pinguïns, roggen, haaien en reuze schildpadden op de Galapagos. Man man, wat waren de Galapagos fantastisch zeg! Een bestemming die zeker in mijn top 3 van de afgelopen tijd staat. De Galapagos zijn gewoon zo uniek en bijzonder, dat ze wat mij betreft nergens anders mee te vergelijken zijn. Het contact met de dieren is echt te gek! We hadden er met gemak dubbel zo lang kunnen blijven.

Lachen Voetbalwedstrijd in Medellin. Dit vond ik echt zo superleuk om mee te maken! Ik ben helemaal geen uitgesproken voetbalfan, maar voor een Colombiaanse wedstrijd tussen aartsrivalen Medellin en Cali maak ik graag een uitzondering. We waren zo'n beetje de enige toeristen in een compleet uitgelaten stadion. 90 minuten lang feest. Dat zal ik niet snel vergeten!

Chili GvdW 1756

Lachen Samen reizen is de max. Ik krijg heel vaak de vraag of het wel leuk is om 24 uur per dag met je partner samen te zijn. Uhhh, JA! Natuurlijk kun je elkaar wel eens eventjes achter het behang plakken, maar ik vind het 90% van de tijd echt helemaal te gek om deze reis samen met Gerben te kunnen maken. Samen de wereld te ontdekken en te genieten van al het moois dat we tegen komen. 

Lachen Zwemmen op het dakterras in Lima. Klinkt misschien heel fancy en heeft natuurlijk niets met backpacken te maken, maar ik zal ons korte avontuur op het dakterras van het Hilton in Lima niet snel vergeten. Na heel wat lange busritten en ruig reizen, besloten we rond de kerst 2 nachtjes in het Hilton te boeken. Inclusief infinity pool op het dakterras met te gek uitzicht over Lima. Heel gaaf!

Argentinie GvdW 1135

Lachen Hiken in Patagonië. Ok, op het moment zelf was het niet altijd dolle pret, want man wat was het er koud...We hikten een paar dagen in het Fitz Roy gebergte in Patagonië in het Zuiden van Argentinië. Onderweg sliepen we in onze eigen tent, met temperaturen die 's nachts flink onder het vriespunt doken. Achteraf was het echter landschappelijk een van de mooiste plekken waar we zijn geweest. Als ik nu de foto's terug zie, kan ik bijna niet geloven dat we daar hebben gelopen.

Suriname GvdW 2889

Lachen De mensen in Suriname. Het laatste land dat we aan deden in Zuid-Amerika, Suriname. Wat een heerlijk land is dat zeg! Vooral omdat de mensen er echt zo ontzettend vriendelijk, beleefd en gezellig zijn. Overal maken ze een praatje met je en krijg je een warme glimlach. In Suriname merkte ik echt weer hoezeer de bewoners bepalend zijn voor je reiservaring.

Lachen Landen ten Noorden van de evenaar zijn favoriet. Dat is wel een algemene conclusie die ik kan trekken. Hoewel we prachtige highlights hebben gehad in Brazilië, Argentinië, Chili en Peru, vond ik onze route vanaf Ecuador pas echt helemaal te gek worden. Ik houd gewoon van al dat weelderig groen, de diversiteit in landschappen en de vrolijke openheid van de mensen. Ik denk dat m'n top 3 in Zuid-Amerika nu uit landen ten Noorden van de evenaar zou bestaan.

Brazilie 5822

Lachen Reizen en bloggen is de perfecte combi. Voor mij is de combinatie van deze reis met Reismeisje echt super. Hoewel het heel soms ook wel wat druk oplevert, vind ik het vooral erg leuk om op die manier verslag te kunnen doen van onze reis en aan leuke opdrachten te werken die met reizen te maken hebben. Een combinatie die ik een paar jaar geleden nooit bedacht zou hebben, maar die nu perfect uit pakt!

Ecuador GvdW 5514

Lachen Cloudforest in Ecuador. Dat vond ik echt een prachtige plek! Had ook een beetje te maken met dat de moeder en tante van Gerben gezellig op bezoek waren, maar het cloudforest bij Santa Lucia in Ecuador is sowieso echt een bezoekje waard. Zo mystiek, groen en stil. Een heerlijke plek om een paar dagen van de natuur en rust te genieten.

Dat zijn de belangrijkste dingen die me bij zijn gebleven als ik terug denk aan de afgelopen 6.5 maand reizen. Het waren te gekke maanden, maar nu is het tijd om verder te gaan. Tijd om naar Frans Polynesië te reizen en te ervaren hoe de wereld er daar uit ziet. Ik heb er onwijs veel zin in! Ben jij al eens naar Zuid-Amerika geweest? Wat is jouw favoriete land?

 

@Zuid-Amerika #wereldreis #RTW #zuid-amerika #backpacken

5 reacties

 • Margreet Pruis

  11 april 2016 om 06:40

  De voetbalwedstrijd dat lijkt mij ook erg bijzonder om mee te maken !! Ik ben alleen in Ecuador & Galapagos geweest, maar zou graag naar Suriname willen. Maar hoe zit het daar met de vliegen en vooral Spinnen ? Ik word steeds banger voor spinnen nl.... Gek genoeg zag ik op de Galapagos op 1 v/d eilanden in een hotelkamer zoveel enorme grote spinnen dat ik er toen niet durfde te slapen ( het licht deed hrt ook niet ) Ik heb toen om een andere kamer gevraagd...Dit houdt mij een beetje tegen om naar Suriname te gaan, omdat er 4 dagen jungle in de reis zit...Veel plezier met de tweede helft van jullie wereldreis ! Wat gaat de tijd snel..

  Beantwoorden

  • Reismeisje Margreet Pruis

   11 april 2016 om 14:40

   Ow, dan zou ik meteen een ticket naar Suriname boeken ;-). Ik heb er echt geen spin gezien. In de jungle 2 kakkerlakken, maar dat was 't. En het is echt een mooi land en een heel fijne vakantiebestemming!

   Beantwoorden

 • Jeroen

  11 april 2016 om 08:00

  Erg mooi om te lezen dit. Wat een toffe dingen hebben jullie al gezien en meegemaakt.
  En ook mooi dat het bloggen/werken en reizen zo goed bevalt. Fijn dat je het met de wereld ook wilt delen! Ga zo door en super veel fun daar in het midden in de oceaan!

  Beantwoorden

  • Reismeisje Jeroen

   11 april 2016 om 14:41

   <bloos, bloos> ;-). Thanks Jeroen. Lief van je en leuk om te horen!

   Beantwoorden

 • Adi

  11 april 2016 om 09:57

  Wat een supermooie reis hebben jullie tot nu toe gedaan. Ik hoop dat jullie net zulke mooie dingen mee zullen maken en zullen genieten van deel 2 als dat jullie van deel 1 gedaan hebben. Hele fijne tijd gewenst en hopelijk is internet ook daar goed, zodat we (bijna) dagelijks mee kunnen genieten. Geniet ervan en veel plezier samen!

  Beantwoorden

  • Reismeisje Adi

   11 april 2016 om 14:42

   Dank Adi!! Ik hoop 't ook, zou erg leuk zijn :-).

   Beantwoorden

 • Linda

  11 april 2016 om 14:33

  Wat heerlijk om je reisverhalen te lezen! Zeker vanaf mn bureau op kantoor (zucht...) :) Zodra ik de mogelijkheid heb probeer ik ook zoveel mogelijk te reizen samen met mn vriend. Afgelopen november zijn wij ook in Argentinië Chili en Brazilië geweest. Een van mijn hoogtepunten was zeker Torres del Paine, zonde dat jullie daar niet zijn geweest. Het was echt ge-wel-dig! Zeker als ik nu de foto's terug kijk kan ik me haast niet beseffen dat we er echt zijn geweest. Mocht je nog een keer de tijd hebben....:DOEN! Geniet van de nieuwe gedeelte van jullie trip (en hou ons op de hoogte!)

  Beantwoorden

  • Reismeisje Linda

   11 april 2016 om 14:43

   Thanks Linda, leuk te horen! Owwww, dat is inderdaad een plek die we niet hebben bezocht, terwijl we dat heel graag wilden...Gaat er zeker nog wel van komen, lijkt me zo mooi!

   Beantwoorden

 • Anouk - Reading Traveller

  12 april 2016 om 10:57

  Wat hebben jullie ontzettend gave dingen gedaan! Ik heb Zuid-Amerika nog niet bezocht, maar het staat zeker op mijn lijstje :)

  Beantwoorden

  • Reismeisje Anouk - Reading Traveller

   14 april 2016 om 01:12

   Als je zo terug kijkt, besef je het je pas echt inderdaad ;-). Zeker de moeite om op je lijstje te zetten!

   Beantwoorden

Instagram

Blijf op de hoogte!

Wil je op de hoogte blijven van mijn nieuwste, leukste en mooiste blogs? Meld je dan aan voor de maandelijkse nieuwsbrief en lees leuke extra’s.