Over Reismeisje en ander persoonlijks

Reismeisje 22 mei 2017

Reismeisje

Nog niet zo lang geleden schreef ik over de plannen die we met Reismeisje hebben. De ideeën voor het verder uitbouwen van het blog, het toevoegen van een Engelstalige variant, het organiseren van een gaaf reisevent, werken met gastbloggers en zo nog wat leuke dingen. Een aantal van die ideeën zijn werkelijkheid geworden, maar eerlijk is eerlijk; sinds 2017 is begonnen is er een stuk minder uit mijn handen gekomen dan ik gedacht had. Of gewild. Toen ik zo'n 4 jaar geleden met Reismeisje begon, deed ik dat echt vanuit mijn passie voor schrijven en reizen. Gewoon naast mijn baan en vol enthousiasme. Niet wetende dat Reismeisje binnen 1.5 jaar een bedrijfje zou zijn, het een van de grootste reisblogs in Nederland zou worden en we allerlei te gekke bestemmingen zouden gaan ontdekken, mede dankzij Reismeisje. Toen we vorig jaar op wereldreis waren, hebben we dat jaar dan ook gebruikt om te kijken hoe we het blog nog verder uit zouden kunnen bouwen. We vonden het echter ook belangrijk om van de reis te genieten en zetten daardoor niet de stappen die we wellicht hadden kunnen zetten. 

Terug in Nederland. Tja. En toen waren we weer terug in Nederland. Ondertussen al weer bijna een jaar geleden. We pakten de draad van ons leven hier weer op en ik begon na een week of 7 weer bij mijn vorige werkgever. Binnen een aantal maanden kreeg ik daar een aantal te gekke kansen aangeboden, die ik met beide handen heb aangegrepen. In combinatie met Reismeisje, het trainen voor een nieuwe marathon, ons fijne maar ow zo drukke sociale leven, een opleiding waar ik mee gestart ben en een aantal eigen-huis-en-tuin-projectjes Tong uitsteken werd het langzamerhand wat veel. Ik merkte dat ik keuzes moest gaan maken, simpelweg omdat ik er geen blijer mens van werd...De marathon en een aantal van die projectjes sneuvelden als eersten. Moeilijk voor een bezige bij als ik ben, maar ik kreeg al snel meer lucht. 

Uit balans. Begin dit jaar werd mijn oma ziek. Na een ziekbed van een aantal weken, overleed ze... Op een leeftijd waarvan iedereen zal zeggen dat het mooi geweest is, maar dat is verstand. In mijn hart voelt het niet zo. Mijn oma heeft een belangrijke rol in mijn leven gespeeld en dit raakt bovendien ook weer aan een ander, pijnlijk verlies wat ik jaren geleden heb meegemaakt. Een verlies dat onderdeel is van wie ik ben, maar nu ineens weer aangeraakt werd. Ik had het niet voorzien, maar het sloeg me volledig uit balans. Uit mijn kracht. Bam. Vanaf dat moment moest ik meer laten vallen, omdat ik eerlijk gezegd maar aan 1 ding duidelijk behoefte heb en dat is rust. In hoofdletters. Fijne dingen, slapen, liefde en rust. In dat stadium zit ik nu. En dat betekent wat voor onder andere Reismeisje. Ik vind het onwijs moeilijk om dingen niet te doen, maar ik heb besloten iets gas terug te nemen op Reismeisje. Terug te gaan in het aantal artikelen per week, mijn mail zo goed en snel mogelijk bij te werken, maar af en toe iets posten via Facebook en Instagram en daar blijft het voor nu even bij. Voor hoelang of hoe dit er precies uit gaat zien, kan ik lastig zeggen. Dat zal helemaal afhangen van hoe ik me voel en welke ruimte ik in mijn koppie heb om te bloggen. Soms zal dat prima gaan en soms zullen er maar 2-3 artikelen live komen in een week. 

Ik hoop dat jullie hier begrip voor hebben. Reismeisje bestaat niet zonder jullie en ik ben ontzettend dankbaar dat jullie (bijna) elke dag een kijkje komen nemen. Echt dank daarvoor!! Ik zal er alles aan doen regelmatig leuke, frisse artikelen te plaatsen, maar als dat niet altijd helemaal lukt, weten jullie in elk geval waarom dat is. Al vast heel erg bedankt voor jullie begrip. Alle liefs!

#reismeisje #bloggen #reisblog

18 reacties

 • Ruud Kok

  22 mei 2017 om 09:25

  Oei, sterkte Wendy! Je bedrijf, hoe leuk ook, mag nooit je persoonlijk geluk in de weg staan, dus heel verstandig dat je hiermee een stap terug doet. Daar komen wij trouwe lezers echt wel overheen ;)

  En hopelijk kom je er dan snel weer bovenop! Heel veel succes de komende tijd, en keep traveling! :P

  Beantwoorden

  • Reismeisjenl Ruud Kok

   22 mei 2017 om 11:42

   Thanks, superlief Ruud! Gelukkig geeft Reismeisje me ook veel positieve energie :-)

 • Rianne

  22 mei 2017 om 10:23

  Heel veel sterkte en kracht toegewenst Wendy! Gezondheid en eigen geluk gaat natuurlijk altijd voor :)

  Beantwoorden

  • Reismeisjenl Rianne

   22 mei 2017 om 11:43

   Dank Rianne :-).

 • Anoniem

  22 mei 2017 om 10:26

  Wat vervelend dat je je zo voelt!! Ik hoop dat je je plezier in het schrijven van reismeisje, maar ook in andere dingen snel terug krijgt. Leg jezelf niet teveel op, ook niet voor reismeisje. Trouwe volgers blijven wel. Spreek uit ervaring van een drukke Bezige bij, naar de druk van het leven dat even teveel word. Tijd, rust en geen druk (hoofdzakelijk vaak die je jezelf oplegt) doen wonderen, als je je er maar echt aan over geeft (moeilijk!!!)
  Sterkte!!!

  Beantwoorden

  • Reismeisjenl Anoniem

   22 mei 2017 om 11:43

   Superlieve reactie...<3

 • Saskia

  22 mei 2017 om 10:40

  Sterkte! De trouwe volgers blijven wel

  Beantwoorden

  • Reismeisjenl Saskia

   22 mei 2017 om 11:44

   Dank Saskia!

 • Jasmijn

  22 mei 2017 om 11:45

  Sterkte! Knap en verstandig dat je deze keuze maakt! Ik blijf reismeisje sowieso volgen, grotendeels ook om te kijken of er leuke tips op staan voor bestemmingen waar ik heen wil of ga!

  Beantwoorden

  • Reismeisjenl Jasmijn

   22 mei 2017 om 12:00

   Je bent een kanjer Jasmijn! Thanks!

   • Malou - gajemeeverdwalen.nl Reismeisjenl

    22 mei 2017 om 13:11

    Wat ontzettend goed Wendy! Hoe fijn al die bezige dingen ook zijn, soms is het allemaal samen wat te veel en moet je weer even je balans en jezelf terug vinden. Wat afstand nemen, meer rust in bouwen, meer vanuit je gevoel kiezen en handelen. Uit ervaring weet ik dat vanuit daar de creativiteit en energie vanzelf weer stromen, echt! Zet 'm op!

    • Reismeisjenl Malou - gajemeeverdwalen.nl

     22 mei 2017 om 21:26

     Kan ik me echt iets bij voorstellen Malou...Hoop dat dat voor mij ook zo gaat werken, thanks.

 • Stefanie

  22 mei 2017 om 13:13

  Wat goed om er zo eerlijk over te zijn! Heel veel sterkte lieve Wendy! Neem je rust en je tijd! X

  Beantwoorden

  • Reismeisjenl Stefanie

   22 mei 2017 om 21:27

   Dank, superlief...

 • Lisette

  22 mei 2017 om 17:20

  Beantwoorden

 • Karin

  22 mei 2017 om 17:40

  Mooi opgeschreven. Reismeisje maakt even tijd voor een reisje naar zichzelf. En daar draait het uiteindelijk allemaal om. Je hebt het mooi opgeschreven, moedig het zo te delen. Komt wel goed met jou en dan maar iets minder blogs, ik volg je toch wel hier. Waarom? Omdat je het gewoon onwijs leuk doet en mij al enige tijd inspireert ook nu weer.

  Beantwoorden

  • Reismeisjenl Karin

   22 mei 2017 om 21:28

   Jemig, wat superlief van je Karin. Dank! Word ik erg blij van :-).

 • Natascha

  22 mei 2017 om 18:34

  Ik vind 2 - 3 artikelen per week al heel wat hoor !
  Gewoon je gevoel volgen, alles komt wel op zijn plaats. Soms kunnen dingen (hoe mooi ze ook zijn), te hard groeien hé.

  Beantwoorden

  • Reismeisjenl Natascha

   22 mei 2017 om 21:28

   Mooi gezegd Natascha. Thanks!

 • Dominique || dominiquetravels.com

  22 mei 2017 om 19:10

  Wat vervelend om te horen van je oma, gecondoleerd :-( Het is goed dat je jezelf de tijd gunt om tot rust te komen. Ik weet dat dat voor iemand die altijd graag bezig is, een hele enge beslissing is, maar ik denk dat het je goed zal doen! Maak je niet druk om verplichtingen anders dan verplichtingen naar jezelf & naar je familie. Uiteindelijk is dat het enige wat telt en de rest komt wel weer! Doe het rustig aan en zorg goed voor jezelf!

  Beantwoorden

  • Reismeisjenl Dominique || dominiquetravels.com

   22 mei 2017 om 21:29

   Dank lieve Dominique. Heel erg fijne reactie...

 • Manouk - Groetjes uit Verweggistan.nl

  22 mei 2017 om 21:48

  Je bent zelf het belangrijkst Wendy, zonder jou immers geen Reismeisje. Doe het rustig aan, je hebt al zoveel moois geschreven, daar kunnen we wel even mee vooruit. En als je wel tijd en zin hebt dan zien we het wel. Leg jezelf geen druk op en houd het leuk, want die artikelen lezen we het liefst. Sterkte ermee!

  Beantwoorden

  • Reismeisjenl Manouk - Groetjes uit Verweggistan.nl

   24 mei 2017 om 08:34

   Heel erg lief Manouk! Dank!

 • Kim

  23 mei 2017 om 12:55

  Wat goed dat je er zo open voor praat en ik blijf je toch wel volgen! Heel veel sterkte!

  Beantwoorden

  • Reismeisjenl Kim

   24 mei 2017 om 08:34

   Dank Kim!

 • Veerle - Local Hero Travel

  23 mei 2017 om 17:40

  Sterkte Wendy! Wat heb je het mooi opgeschreven, heel open en eerlijk. Verlies is zwaar en ik herken je pijn. Heb zelf ook aardig wat verlies moeten verwerken helaas. Maar wees niet bang, je trouwe volgers blijven dat doen en nieuwe volgers zullen komen! Neem tijd voor jezelf, dat is het belangrijkste. Liefs, Veerle

  Beantwoorden

  • Reismeisjenl Veerle - Local Hero Travel

   24 mei 2017 om 08:35

   Je reactie doet me heel goed lieve Veerle. Dankje.

 • Rosanne

  23 mei 2017 om 21:23

  Take care Wendy, het leven is uiteindelijk meer dan werken en succes. Niet meer dan logisch dat je soms even tijd nodig hebt. Rustig aan, take your time. Liefs!

  Beantwoorden

  • Reismeisjenl Rosanne

   24 mei 2017 om 08:36

   Dank Rosanne!

 • Thea

  23 mei 2017 om 23:33

  Dat je het je beseft is het beste begin van de oplossing! Zet m op je kunt het. Grtz

  Beantwoorden

  • Reismeisjenl Thea

   24 mei 2017 om 08:37

   Thanks Thea!

 • karlien

  27 mei 2017 om 20:45

  Ik vind je site geweldig, jij bent degene waardoor ik een site begonnen ben. Denk dat iedereen je site blijft volgen, of je nu 6x per week of 1x per maand schrijft.

  En vooral: heel erg veel sterkte. Neem je tijd en vooral veel rust.

  Beantwoorden

 • Lindie

  03 juni 2017 om 19:16

  Hi Wendy,

  Ik ben voor het eerst op je site en lees alles met veel plezier. Vervelend dat je een stapje terug moet doen, maar misschien is het achteraf gezien straks toch niet zo vervelend geweest? Hou je taai iig.
  Zelf heb ik jarenlang gebackpacked, stage gelopen in thailand en Suri en nu nog steeds maak ik veel reizen. Ik sta op het punt om aan 3 maanden reizen te beginnen, dus mocht je hulp nodig hebben of een gastschrijfster willen, ik help je graag. Behalve de reiskriebels had ik ook altijd de schrijfkriebels ;) en die duiken nu weer op met een nieuw avontuur in het vooruitzicht haha gr. lindie

  Beantwoorden

 • Roelfina

  07 juni 2017 om 07:54

  Wat knap geschreven en ontzettend begrijpelijk. Ik geniet van de artikelen op je blog, maar je eigen rust en gezondheid zijn veel belangrijker! Bovendien geeft dit de mogelijkheid eens wat oudere blogs te lezen ;-)

  Beantwoorden

Instagram

Blijf op de hoogte!

Wil je op de hoogte blijven van mijn nieuwste, leukste en mooiste blogs? Meld je dan aan voor de maandelijkse nieuwsbrief en lees leuke extra’s.