Oud & nieuw in Tel Aviv!

11 december 2013

Israel oud en nieuw

Jaaaaa! We hebben een nieuw reisje op de planning staan :-). Niet dat ik te klagen heb na onze reis in september naar India, maar toch. Het is altijd fijn iets op de planning te hebben staan. En dit keer ook onverwacht supersnel, want over 2 weken zit deze dame in Israël!! Israël stond altijd wel op het lijstje, maar niet zo zeer voor een heel lange trip. We waren nog op zoek naar een leuke bestemming voor oud & nieuw en tja, toen was 1+1=2 ;-).


Waarom Israël?
Israël is natuurlijk een land met superveel historie en religieuze waarde. Zelfs als je niet religieus bent, is er volgens mij zó veel moois te zien in dit kleine landje. Van drijven in de Dode Zee tot de honderden gelovigen bij de Klaagmuur, het Bijbelse Bethlehem en de omstreden Palestijnse nederzettingen. Het lijkt me gewoon een superboeiend land waar ik zeker graag een keertje geweest wil zijn.


Wat is de planning?
Uhm, nou, die is er zoals gewoonlijk nauwelijks ;-). We hebben gewoon 2 tickets geboekt,  vertrekken op oudejaarsdag richting Tel Aviv en komen op 8 januari weer terug. Het idee is om oud & nieuw te vieren in Tel Aviv. Ik heb begrepen dat dit gewoon een grote, Westerse en überhippe stad is. Not my cup of tea, maar wel leuk voor oud & nieuw lijkt me. En dan gaan we snel door richting Jeruzalem. Daar gaan we ons vast wel een paar dagen vermaken! Zoals we het nu bedacht hebben, is Jeruzalem ook een mooie basis voor allerlei gave tourtjes naar de Westelijke Jordaan oever, Bethlehem, Masada en zelfs Petra in Jordanië. Dat wordt nog lastig kiezen!


 

Nog 2 weekjes en dan is ’t zo ver. Uiteraard ga ik zo veel mogelijk leuke tips, toffe adresjes en gave plekken verzamelen en met jullie delen via Reismeisje! Ben jij wel eens in Israël geweest? Kom maar op met die tips ;-)!!


#reizen #backpacken #midden oosten #israel #oud en nieuw

6 reacties

 • Annika

  11 december 2013 om 19:24

  Ah gaaf zeg! Ben benieuwd naar je blogs!

  Beantwoorden

 • Linda

  11 december 2013 om 20:27

  Wauw, tof! Benieuwd naar je avonturen, veel voorpret.

  Beantwoorden

 • Miranda

  11 december 2013 om 20:35

  Dit is nou pas La pura vida chica!!
  Voor tips kun je vanaf vrijdag in person bij mij terecht en anders weet je mee ook digitaal te vinden!
  Xx

  Beantwoorden

 • Carlijn

  12 december 2013 om 09:53

  Wat gaaf, het is zoooo'n aanrader! Wij hebben echt genoten van deze reis afgelopen jaar. Enjoy!

  Beantwoorden

 • Michel

  13 december 2013 om 10:36

  Ik kan je helaas niet helpen aan tips over Israël. Maar mocht Petra op reisafstand liggen: absoluut doen!! Zorg dan wel dat jullie er zo vroeg mogelijk zijn. De kassa's gaan pas later open, maar wanneer je al in het bezit zijn van een toegangskaart kan je nog voor zonsopkomst Petra binnen. Reken op minstens een lange volle dag in Petra. Maar dan heb je de hoogtepunten wel gezien hoor.

  Beantwoorden

 • Marcella

  13 december 2013 om 23:15

  Gave plannen! Een land waar ik heel weinig van weet, leuk om straks al jouw ervaringen te lezen dus!

  Beantwoorden

Instagram

Blijf op de hoogte!

Wil je op de hoogte blijven van mijn nieuwste, leukste en mooiste blogs? Meld je dan aan voor de maandelijkse nieuwsbrief en lees leuke extra’s.