Op weg naar de volgende bestemming!

Reismeisje 11 augustus 2017

Portugal

Het is weer tijd voor een volgend reisje! Ons laatste reisje was in april naar het prachtige Madeira, dus langzamerhand werd het wel weer een keertje tijd Knipogen. Zeker nu we een jaar terug zijn van onze wereldreis en het best een drukke tijd is geweest. Morgen zit ik in het vliegtuig naar een heerlijke, zonnige bestemming. Ik ja, want het gaat een solo tripje worden. Een tripje naar het Zuiden van Europa, naar een bestemming waar ik al wel vaker heen wilde reizen. Het kwam er gewoon nooit van. Waar ik heen ga? De komende week ben ik in het Zuidelijkste puntje van Portugal. De Algarve it is!

Wat ga ik in de Algarve doen? Vooral ontspannen Knipogen. En genieten van de landschappen en het lekkere, Portugese eten. Ik vlieg op Faro en rijd vanaf daar in een klein half uurtje met m'n huurautootje naar een fan-tas-ti-sche B&B. Dichtbij het dorpje Moncarapacho, in het Oosten van de Algarve. B&B O'Tartufo is gevestigd in een prachtig oud Portugees landhuis, een zogeheten quinta. Er zit een prachtige tuin met olijfbomen bij, vol kleurige bloemen en fijne zitjes. En een te gek dakterras met een eindeloos uitzicht over de omgeving. Klinkt fijn toch? Ik heb al een aantal keren contact gehad met de lieve eigenaren Michelle en Theo en ik weet zeker dat dit een heel lekker weekje gaat worden!

Ik ben van plan de Algarve lekker te gaan verkennen. Er schijnen supermooie, authentieke dorpjes te zijn en prachtige strandjes met mooie kliffen. Om nog maar niet te spreken over het zalige Portugese eten, Daar verheug ik me als Bourgondiër al reuze op Lachen! En de eerste nacht schijnt er een unieke meteorietenregen te zijn. Eentje waar ik zeker m'n wekker voor ga zetten en vanaf dat dakterras van ga genieten. Bijzonder toch? Kortom, het gaat vooral een ontspannen weekje worden waarin ik de Algarve lekker ga ontdekken. Via Instagram zal ik dagelijks foto's posten en komende week zal ik zeker ook al even bloggen natuurlijk.

Nu ben ik vooral heel benieuwd naar jullie tips! Welke dorpjes, stranden, wandelingen en restaurantjes moet ik zeker niet missen? Vertel!

@Europa @Portugal #europa #portugal #algarve #reizen

5 reacties

 • Michel

  11 augustus 2017 om 10:07

  Heeee een nieuwe reisbestemming. Verheug me nu al op een nieuw verslag en foto's. Geniet van je welverdiende rust, de zon en het heerlijke eten met fantastische wijn!! Het is je gegund.

  Beantwoorden

  • Reismeisjenl Michel

   11 augustus 2017 om 18:06

   Dank lieve Michel. Ga ik doen!

 • Tijmen de Vries

  11 augustus 2017 om 10:09

  Hi! Ik kom net terug uit de Algarve en ik heb enorm genoten van het strandje 'Praia da Fontainhas'. Het is een klein, relatief rustig strandje waar je alleen kan komen door een beetje over rotsen te klauteren. Je schijnt er vlakbij je auto kunnen te parkeren, maar ik ben naar Praia de Albandeira egaan en heb vanaf daar 5 minuten oostwaarts gelopen over de kliffen totdat ik bij Fontainhas kwam. Tip: ga niet pal naast de grote rotswanden liggen i.v.m. afbrokkelende stenen! Ik ben benieuwd wat je ervan vindt, als je erheen gaat :) Groetjes Tijmen

  Beantwoorden

  • Reismeisjenl Tijmen de Vries

   11 augustus 2017 om 18:07

   Yesssss! Thanks Tijmen :-). Dit soort tips zoek ik. Dank!

 • Kim | Kim Around the World

  11 augustus 2017 om 14:19

  Geen tips, wel heel veel plezier gewenst!

  Beantwoorden

  • Reismeisjenl Kim | Kim Around the World

   11 augustus 2017 om 18:08

   Dank Kim!

 • Elwin

  11 augustus 2017 om 14:37

  Het oosten van de Algarve is erg leuk en ook een stukje rustiger dan het westen. Bezoek zeker één of meerdere van eilandjes die voor de kust liggen (Culatra, Armona en Fuseta). Leuk om te wandelen en met fantastische stranden. Zijn makelijk te bereiken vanuit Olhao. Als je dan toch in Olhao bent bezoek dan ook de twee markthallen, een mooie plek om tussen de locals inkopen te doen voor bijv. de BBQ. Als je van vis houdt moet je ook zeker Cataplana proberen! Veel plezier!

  Beantwoorden

  • Reismeisjenl Elwin

   11 augustus 2017 om 18:09

   Te gekke tips, super. Ga ik zeker naar kijken. Ik zit ook ergens in het Oosten van de Algarve, dus dat komt mooi uit.

 • Quinta da Valada

  11 augustus 2017 om 18:12

  Midden Portugal is HET, Algarve is leuk maar kom je ook eens centraal Portugal bezoeken, dit heeft ons hart gestolen en we laten je graag zien waarom. Geniet van de Algarve.

  Lia www.quintadavalada.com

  Beantwoorden

Instagram

Blijf op de hoogte!

Wil je op de hoogte blijven van mijn nieuwste, leukste en mooiste blogs? Meld je dan aan voor de maandelijkse nieuwsbrief en lees leuke extra’s.