Op weg naar de perfecte escape in eigen land

Reismeisje 17 februari 2021

Texel op Oost

We zijn weer onderweg Lachen. Onderweg naar een nieuwe plek op een voor ons vertrouwde bestemming. Wát een cadeau is dit, juist in deze tijd! Even een totaal andere omgeving en genieten van nieuwe ervaringen. Ik kijk ontzettend naar deze dagen uit! Als je me via Instagram volgt, weet je waarschijnlijk al wel waar we de komende dagen te vinden zijn. We gaan namelijk naar het prachtige, spiksplinternieuwe Gastrofarm op Oost! Op….het mooie Texel.

Gastrofarm op Oost

Boutique hotel & restaurant aan de Waddenzee

Gastrofarm op Oost is in juli afgelopen jaar geopend. Door eigenaren Valerie en Joram, die niet geheel nieuw voor ons zijn. Ongeveer 1.5 jaar geleden hebben we een avond ongelofelijk lekker gegeten in Den Burg op Texel. Bij het Kook Atelier. Valerie en Joram runden dit mooie restaurant. Ik weet nog dat we Joram kort spraken over hun droom; een bijzonder en kleinschalig hotel realiseren aan de zijde van de Waddenzee. De Oostkant van Texel. Een plek waar de natuur in alles aanwezig is en waar gasten maximaal tot rust zouden kunnen komen. Waar je puur, lokaal en rechtstreeks uit die omringende natuur kunt eten.

Texel kamer

Texel badkamer

En zo geschiedde: juli afgelopen jaar openden Valerie en Joram de deuren van hun Gastrofarm op Oost. 12 suites en een restaurant, gevestigd in een oude Texelse stolpboerderij en wierschuur. Dieren lopen er vrij rond, de Waddenzee ligt voor de deur en ze werken met hun eigen (kruiden-)teelt en lokale boer. Dat klinkt toch heerlijk Lachen?!

Wildplukken

Texel in lockdown tijd

Rond oud & nieuw waren we ook op het eiland en hebben we Texel in lockdown tijd mee gemaakt. Ondanks dat het anders was, hebben we er ontzettend genoten! We hoefden dan ook niet na te denken, toen we door Gastrofarm op Oost werden uitgenodigd om júist in deze tijd kennis te komen maken. Speciaal voor deze periode hebben Valerie en Joram een covid proof arrangement samen gesteld. Helemaal passend in deze tijd, veilig en tóch maximaal kunnen genieten van de locatie en het heerlijke, pure eten. De komende dagen is dat dus wat we gaan doen: genieten.

Op Oost

Wat we verder gaan doen

Los van de mooie wandelingen die we zeker van plan zijn weer te gaan maken, staan er ook andere dingen op het programma. Zo gaan we oesters rapen, wildplukken, de authentieke keuken ontdekken op onze eigen kamer én een bezoekje brengen aan de lokale boer waarmee Gastrofarm op Oost werkt. Superleuk vind ik ‘t Lachen! Als je ons live wilt volgen, kan dat via Instagram. En natuurlijk volgt er later nog een uitgebreid verslag van ons verblijf en ervaringen.

Ben je nu al enthousiast en wil je zelf een bezoekje brengen aan Gastrofarm op Oost? Neem dan een kijkje bij de speciale arrangementen voor in deze tijd. Perfect voor een heerlijke escape!

Bekijk arrangementen Gastrofarm op Oost

Foto’s: Gastrofarm op Oost

#texel #nederland #Weekendje weg

0 reacties

Er zijn nog geen reacties geplaatst

Instagram

Blijf op de hoogte!

Wil je op de hoogte blijven van mijn nieuwste, leukste en mooiste blogs? Meld je dan aan voor de maandelijkse nieuwsbrief en lees leuke extra’s.