Nusa Penida bij Bali: 3 highlights in één dag

Reismeisje 18 oktober 2018

Atuh beach

Geschreven door Stefanie de Wit

Als je reist door het prachtige Indonesië zul je nooit helemaal om het populaire Bali heen kunnen. Bali is dan ook nog steeds populair onder de backpackers en is het bezoeken nog zeker waard. Vandaag neem ik je mee naar het prachtige Nusa Penida. Een eiland wat op een klein uurtje varen ligt van de kust van Sanur. Een nog niet zo ontdekt plekje van Bali waar de vibe geweldig is, de natuur prachtig groen en heuvelachtig, de cultuur behouden is en waar je onwijs veel natuur schoonheden kunt vinden.

Nusa Penida

Een reis naar Nusa Penida

Aangekomen op Nusa Penida zal er al snel een local klaar staan die je zijn eigen scooter wilt verhuren. Echte verhuur bedrijven zul je op Nusa Penida namelijk niet vinden, dus dit is een prima regeling. Voor zo’n 5 euro per dag ben je voorzien van vervoer en kun je het hele eiland over touren. Voor mij de ideale manier om flexibel van de gebaande paden af te gaan ♥. De wegen van Nusa Penida zijn slecht, maar dat draagt juist bij aan dat off the beaten track gevoel. Laat je hierdoor niet afschrikken want het is een leuke uitdaging en echt goed te doen. Nusa Penida wordt steeds populairder als dagtrip vanuit het nabij gelegen eiland Nusa Lembongan. Wanneer je de prachtige plekjes van Nusa Penida voor je zelf alleen wilt hebben is de beste tip om er dus vroeg op uit te gaan. Hoe vroeger, hoe mooier en rustiger de highlights van het eiland nog zijn. En ik zou er zeker blijven slapen. Ik zou je aanraden in de buurt rondom Crystal Bay te slapen. Zo heb je namelijk een centrale ligging bij alle highlights en kun je je gemakkelijk verplaatsen. De keuken op Nusa Penida is nog zeer lokaal met weinig focus op toeristen, maar heerlijk en heel goedkoop.

Kelingking beach 2

Nusa Penida, 3 highlights in één dag

Kelingking beach is misschien wel de bekendste highlight van Nusa Penida. Niet zonder reden, want het is ook écht een prachtig plaatje. Ik denk dat deze foto wel voor zich spreekt Knipogen. Vanuit Karang Dawa viewpoint kun je dit prachtige plekje bekijken. Wil je ook op Kelingking beach zelf staan? Dat kan, maar dat is eerst een heel pittige klim naar beneden. 

Een ander onwerkelijk mooie plek op Nusa Penida is Atuh beach. Het landschap doet je eerder denken aan een prachtige plek in Australië dan een Indonesische baai. Heel gaaf. Het is weer een barre rit op de scooter maar aangekomen op dit pareltje kun je eerst genieten van het mooie uitzicht en daarna lekker relaxen met een cocktail op het strand. De foto helemaal bovenaan dit artikel is van Atuh beach.

Billbong

Op Nusa Penida vind je ook een onwijs mooi natuurwonder genaamd “Angel’s Billabong”. Angel’s Billabong is een natuurlijke infinity pool. Ik vond het echt een bizar mooi gezicht. De kleur van de limestones met dat intens blauwe water ♥. Ik zou je aanraden dit natuurwonder wel ‘s ochtends vroeg te bezoeken, want wanneer het vloed wordt zul je niets anders zien dan rotsen. Plus dat je er dan niet kunt zwemmen. Het uitzocht blijft echter op elk moment van de dag birljant!

Ik heb ontzettend genoten van Nusa Penida. De natuur is er práchtig, de locals vriendelijk en het is een te gek uitstapje vanaf Bali. Ben jij al eens op Nusa Penida geweest? Wat vond je er van en heb jij nog tips?

@Azië @Indonesië #Azië #indonesië #bali #Nusa Penida #reizen #backpacken

0 reacties

Er zijn nog geen reacties geplaatst

Instagram

Blijf op de hoogte!

Wil je op de hoogte blijven van mijn nieuwste, leukste en mooiste blogs? Meld je dan aan voor de maandelijkse nieuwsbrief en lees leuke extra’s.