Nog ff lekker naar de zon!

05 september 2014

Malta trip We waren nog niet half terug uit Oeganda of de volgende verre reis staat al weer gepland 8-) . Tja. Ik moet natuurlijk wel inspiratie op blijven doen voor Reismeisje! Maar ja, die reis staat gepland voor volgend jaar februari en dat is natuurlijk nog wel eventjes weg…Plus dat het weer de afgelopen week ook niet echt mee zit. Dus eigenlijk had ik stiekem al wel een beetje in mijn hoofd om ergens in oktober nog even lekker de zon op te zoeken. Weliswaar mèt backpack natuurlijk, maar eigenlijk wat minder backpack style. Gewoon een weekje relaxen, stadjes bekijken, lekker eten; je kent ’t wel, vakantie vieren. Heerlijk! En net toen we bijna een leuke bestemming gevonden hadden, had ik een extra leuk mailtje in mijn mailbox :-) .
Blog Island Trip.
Of ik interesse had mee te gaan op een persreis naar Malta. Uhm, let me think…JAAAAAAAA!!!!!! Ik krijg wel eens vaker uitnodigingen voor persreizen, maar normaal gesproken ben ik er niet zo happig op. Sowieso omdat mijn vrije dagen niet onuitputtelijk zijn en daarnaast ook omdat ik het hele concept van een persreis niet zo leuk vindt. Vaak wordt er een heel vast gelegd programma afgewerkt en zit je opgescheept met allerlei mensen die je duidelijk niet zelf uit kiest ;-) . Kan natuurlijk gezellig zijn, maar kan ook tegenvallen. En om daar nu mijn vrije dagen dan voor in te zetten. Tja. Dit keer is het echter anders, want een vast programma is er bijna niet en er is veel vrije ruimte om lekker op eigen houtje Malta te ontdekken. Of eigenlijk Gozo, want dat is waar we zullen verblijven. De Blog Island Trip wordt verzorgd door de Malta Tourism Authority; zeg maar de lokale VVV of zoiets. Ze willen graag meer aandacht voor Malta als vakantiebestemming en organiseren daarom dus reisjes voor journalisten en bloggers.
Programma.
Nu stond Malta al serieus op mijn lijstje, dus dit past helemaal perfect. Eind september vertrekken we dan voor 5-6 daagjes. Er is maar voor 2 dagdelen een bepaald programma geregeld en voor de rest hebben we lekker de tijd om Malta en Gozo zelf te ontdekken. Precies wat ik leuk vind ;-) . Ik ben echt superbenieuwd!! Zodra ik meer weet laat ik het zeker weten!   Wie is er wel eens naar Malta geweest? En, tips??

#reizen #europa #vakantie #malta #gozo

13 reacties

 • Patricia

  05 september 2014 om 06:53

  Wij zijn vorig jaar oktober een weekje naar Malta geweest. Mst een veerboot zijn wij een dagje naar Gozo geweest.
  Beide eilanden super mooi en vriendelijke mensen.

  Tips:
  Reis met de bus. Hele goede verbindingen over het hele eiland. Een weekkaart voor onbeperkt bussen is €11,-.
  Bezoek op Malta het craftersvillage. Staat niet over vermeld dus ff goed zoeken. Is n klein dorpje waar ze alles met de hand maken en voor spotprijzen verkopen. Ook hier kun je heerlijk eten. Ook is het plaatjes Mdina echt de moeite waard ( wel erg toeristisch ) maar je hebt een uitzicht om u tegen te zeggen. Vanuit Gozo en Malta kun je voor. €6,- een speedboot pakken en naar het lagoon eiland gaan. Het is adembenemend mooi maar ga wel zo vroeg mogelijk. Rond 11 uur komt daar het massatourisme en is het allemaal verpest. Wandel ook de rotsen op naar de andere kant. Daar kun je ook zwemmen en is het heel rustig.

  Heel veel plezier. Je zult het gewelig vinden.

  Beantwoorden

 • Sandra

  05 september 2014 om 06:55

  Jep! Been there done that! Must see: de Blue Lagoon!

  Beantwoorden

 • Stéphanie | Expeditie Aardbol

  05 september 2014 om 07:15

  Leuk vooruitzicht, ben benieuwd naar je blogs!

  Beantwoorden

 • Lisette | Travellust.nl

  05 september 2014 om 07:26

  Leuk, nog nooit geweest maar het lijkt mij super. Geniet ervan!

  Beantwoorden

 • Carpe Diem

  05 september 2014 om 07:38

  Nou, dat klinkt wel heel leuk zo'n reisje! Malta lijkt me ook erg mooi, ben benieuwd naar je verslag! Geniet ervan.

  Beantwoorden

 • Sarah

  05 september 2014 om 07:47

  Wat leuk! Malta, daar zou ik ook eens heen willen! Geniet er van!

  Beantwoorden

 • Explorista

  05 september 2014 om 07:57

  Absoluut! Heb veel tips op mijn blog voor je. Zelf niet op Gozo geweest alleen. Grappig, Malta is echt super hip dit jaar.

  Beantwoorden

 • Food Travel Photography

  05 september 2014 om 08:07

  Heerlijk toch! Helaas zelf nog nooit geweest!

  Beantwoorden

 • Mandy

  05 september 2014 om 08:29

  Beter kan niet!! Hoe leuk dat je naar Malta gaat en dan ook nog eens voor de blog. Lekker vooruitzicht hoor!

  Beantwoorden

 • Marcella

  05 september 2014 om 19:04

  Wat een gaaaave trip, klinkt heerlijk! Veel plezier, ik kijk uit naar je blogs!

  Beantwoorden

 • Let's travel and see

  07 september 2014 om 10:00

  Wat leuk! Ben nooit eerder op Malta/Gozo geweest maar wel veel over gehoord, ben benieuwd naar je verhalen! Have fun:)

  Beantwoorden

 • Reismeisje | Backpacken door Europa | Reismeisje

  11 september 2014 om 07:09

  […] ver weg bestemmingen, maar Europa is natuurlijk ook supermooi! Met Oeganda net achter de kiezen en Malta over 2 weekjes in het vooruitzicht, maak ik ook al weer plannetjes voor het einde van dit jaar . Ik […]

  Beantwoorden

 • Simone

  11 september 2014 om 07:19

  O dat is perfect! Inderdaad zijn pers reizen soms echt niet zo leuk als mensen denken, maar dit klinkt ideaal in ieder geval! Geniet ervan. Lekker nog even naar de zon

  Beantwoorden

Instagram

Blijf op de hoogte!

Wil je op de hoogte blijven van mijn nieuwste, leukste en mooiste blogs? Meld je dan aan voor de maandelijkse nieuwsbrief en lees leuke extra’s.