Nieuwe verre reis is geboekt!

Reismeisje 03 oktober 2014

Guatemala

Als je de titel van dit artikel leest, denk je waarschijnlijk; wat?! Al weer weg?!!! Uh ja dus :-) . 2014 is een uitzonderlijk goed reisjaar geweest moet ik zeggen; in januari naar Israël en Palestina, met Pasen naar Polen, in juni naar Oeganda en Rwanda en afgelopen week nog Malta en Gozo. Niet verkeerd toch ;-) ? En het jaar is nog niet voorbij! Er staat voor het einde van dit jaar namelijk nog wel iets op de planning, maar daar later meer over. Daar moeten we eerst nog even verder op broeden. Het zal in elk geval iets totaal anders zijn dan de andere reizen die ik dit jaar maakte!
Maar goed, de volgende verre reis is dus al wel weer geboekt. Of althans, het ticket is geboekt dan hè. Voor de rest zien we wel. We vertrekken half februari voor 3,5 week naar…Guatemala & Belize!! Te gek toch?! Ik heb er nu al zo superveel zin in! Toen we 2 jaar geleden in Costa Rica en Nicaragua waren, heeft met name Nicaragua echt mijn hart gestolen. Ik hoor van andere reizigers dat Guatemala een beetje vergelijkbaar is met Nicaragua en dan landschappelijk nog veel mooier. Dat belooft dus veel goeds :-D ! Voor nu weet ik alleen nog maar dat we op Guatemala City vliegen en terug vanaf Belize City. We kunnen dus een leuk rondje maken zonder dingen dubbel te hoeven doen. Het zal ongetwijfeld een gave mix worden tussen cultuur, jungle en mooie strandjes. En ik hoop ook nog een mooie meerdaagse trek te kunnen doen, love it!


National Geografic Traveler Café.
En weet je wat nou zo superleuk is? Dat ik laatst een uitnodiging in mijn mailbox had voor het National Geografic Traveler Café! Nu ben ik normaal niet zo van dit soort bijeenkomsten, maar voor National Geografic maak ik natuurlijk graag een uitzondering ;-) . Helemaal toen ik het programma zag, want Sacha de Boer en Raymond Rutting zullen die avond over hun reis naar Guatemala vertellen. Hoe toevallig! In opdracht van Traveler zijn ze een soort wedstrijd aangegaan om Guatemala fotografisch het meest creatief vast te leggen. Ik ben echt superbenieuwd! Het National Geografic Traveler Café is op 6 november in de avond; daarna zal ik jullie laten weten hoe het was en of ik nog net zo veel zin heb in mijn volgende reis. Kan niet missen :-) ! Mocht je nou zelf ook interesse hebben om deze avond er bij te zijn, kun je je hier aanmelden voor het evenement. Gezellig!  

Ben jij wel eens in Guatemala of Belize geweest? Vertel, wat vond je er van??

#Inspiratie #reizen #backpacken #Midden-Amerika #guatemala #belize #national geographic traveler

13 reacties

 • Stéphanie | Expeditie Aardbol

  03 oktober 2014 om 08:13

  Wat een gaaf vooruitzicht!! Ik ben in Belize op het eiland Caye Caulker geweest, dat is echt een fantastische plek. Heb er recent een blogje over geschreven, mocht je overtuigd willen worden ;).

  Beantwoorden

  • Reismeisje Stéphanie | Expeditie Aardbol

   03 oktober 2014 om 08:30

   Ow leuk, ik ga meteen ff kijken!!!

 • Sanne

  03 oktober 2014 om 08:28

  Hey lieve reismeisjes,

  Ik ben zeer geïnspireerd door jullie mooie reisblogs en vraag me af hoe je het mogelijk maakt fulltime de wereld rond te reizen? Ik weet dat Floortje Dessing een geweldig programma maakte maar...

  Misschien vraag ik nu wel naar de big secret hoor maar zoals jullie misschien weten neemt nieuwsgierigheid vaak de overhand. ;)

  In ieder geval ga zo door! “You never have to change anything you got up in the middle of the night to write.” Saul Bellow

  Beantwoorden

  • Reismeisje Sanne

   03 oktober 2014 om 08:30

   Hey Sanne! Wat een superleuke en -lieve reactie :-). Thanks!! Ik moet je alleen wel een beetje teleurstellen ;-). We reizen namelijk niet fulltime de wereld rond. Nog niet tenminste ;-). Sterker, we hebben allebei een fulltime baan en zeker niet onbeperkt vakantiedagen. Ik zal binnenkort eens een artikel schrijven over hoe we dit dan toch klaar spelen, ok?

   • Leonie | Troikatripper Reismeisje

    03 oktober 2014 om 12:59

    Ik ben ook wel benieuwd hoe je zo vaak en zo lang weg kunt! Gebruik je met 3,5 week niet al bijna al je vakantiedagen voor een heel jaar?

    Supergaaf zo'n verre reis in het vooruitzicht! Dat Traveler Café lijkt me leuk, misschien kom ik wel een kijkje nemen. :)

    • Reismeisje Leonie | Troikatripper

     03 oktober 2014 om 14:40

     Gezellig, leuk! Uhm, tja. Ik maak veel gebruik van plannen rondom nationaal vrije dagen; dat scheelt best. En verder neem ik nooit zo maar een dagje vrij om echt elke dag te kunnen sparen voor reizen. Ik zal er eens een artikeltje over schrijven ;-).

 • Jeroen

  03 oktober 2014 om 11:00

  Alvast heel veel voorpret gewenst! Dat is voor mij althans al half de pret en slaat me door de werkdagen heen.
  Jullie hebben in elk geval weer een erg interessante bestemming uitgezocht!

  Beantwoorden

  • Reismeisje Jeroen

   03 oktober 2014 om 14:41

   Haha, herkenbaar ;-). Thanks!

 • Kimber

  03 oktober 2014 om 11:59

  Wat ontzettend gaaf! De voorpret kan beginnen dus. Plannen, uitzoeken, foto's kijken, heerlijk om voor je reis mee bezig te zijn :)

  Beantwoorden

  • Reismeisje Kimber

   03 oktober 2014 om 14:40

   Altijd leuk he ;-)?!

 • Lizette

  03 oktober 2014 om 12:27

  Guatemala en Belize vond ik geweldig! Hopkins is een super tof inie minie plaatsje in Belize waar ik laatst ook een berichtje over heb geschreven. Je schijnt er ook goed te kunnen duiken, maar dat heb ik van horen zeggen.
  Je gaat het vast geweldig vinden!

  Beantwoorden

  • Reismeisje Lizette

   03 oktober 2014 om 14:40

   Leuk om te horen Lizette! Duiken staat inderdaad ook op de planning!

 • Karbonkel

  04 oktober 2014 om 13:50

  Wauw, wat vet zeg! Heel veel plezier alvast! Heb je toevallig nog plek over in je rugzak? Dan verstop ik me erin

  Beantwoorden

  • Reismeisje Karbonkel

   05 oktober 2014 om 10:48

   Altijd :-)! Gezellig!

 • Rianne

  04 oktober 2014 om 19:38

  Yay wat leuk! Kan de voorpret voor jullie weer beginnen :)

  Beantwoorden

  • Reismeisje Rianne

   05 oktober 2014 om 10:48

   Yessssss :-)!

 • Jaimy

  06 oktober 2014 om 14:02

  Guatemala kan ik je zeker aanraden! Ik heb er zelf gewoond en er gebackpackt. Het is echt een geweldig land, waar ik mijn hart aan verloren heb. Zoveel mooie natuur (Semuc champey, Lago Atitlán, (actieve) vulkanen die je kan beklimmen zoals Pacaya, Tajumulco, San Pedro enz), cultuur (veel mayaplaatsen zoals Tikal en el Mirador- dit is een geweldige meerdaagse trekking), zwarte stranden, prachtige stadjes (Xela, Antigua, Monterrico, Flores), etc etc
  In Belize ben ik alleen naar Caye Caulker geweest, een heerlijk eiland!

  Beantwoorden

 • Let's travel and see

  06 oktober 2014 om 20:52

  Wat heerlijk! Heb zelf ook naar die combi zitten kijken (volgens mij ahv een tweet van jou), ik heb met kerst namelijk 3 weken vrij en hebben nog geen enkel idee waar we naartoe willen. Zoveel mooie dingen te zien op de wereld! Ik heb me ook aangemeld voor het Travelers Cafe, heb er vet veel zin in!

  Beantwoorden

  • Reismeisje Let's travel and see

   07 oktober 2014 om 13:25

   Ow wat leuk zeg! Zie ik je daar, gezellig!!

 • Marcella

  07 oktober 2014 om 21:20

  Heerlijk vooruitzicht, een prachtige reis! Wij hebben een hoop plannen, maat nog niks concreet. Maar eens wat vastleggen dus ;-) Travelers Café klinkt tof trouwens!

  Beantwoorden

 • Reismeisje | Reisroute door Costa Rica | Reismeisje

  15 oktober 2014 om 06:00

  […] eerste kennismaking met Midden-Amerika. Niet voor niets staat er in februari een reisje naar Guatemala en Belize op de planning . Costa Rica is redelijk Westers met goede wegen en fijne voorzieningen, maar toch […]

  Beantwoorden

 • Mijn favoriete plek in Nicaragua | Reismeisje

  15 december 2014 om 07:04

  […] komend jaar staat er een reisje op de planning naar Guatemala en Belize. De reden? Omdat ik verliefd ben geworden op die regio door een fan-tas-tische reis die we 2 jaar […]

  Beantwoorden

 • Sieds | siedsmytravels.nl

  15 december 2014 om 08:44

  Via je blog van vandaag (15/12/2014) over je favoriete plek in Nicaragua, toch ook gelijk maar even doorgeklikt naar deze blog. Gaaf zeg dat jullie naar Guatemala en Belize gaan! :) Heb zelf dit jaar in september 3,5 week door Mexico en Guetemala gereist. Vond Guatemala echt een heel mooi land! Vooral Antigua en Tikal hebben echt mijn hart gestolen, biede supergaaf!! :-D Op mijn site heb ik een dag tot dag beschrijving staan van mijn reis en ook de mooiste foto's staan op m'n site. Neem gerust een kijkje en mochten jullie vragen hebben, mail gerust! ;)

  Beantwoorden

Instagram

Blijf op de hoogte!

Wil je op de hoogte blijven van mijn nieuwste, leukste en mooiste blogs? Meld je dan aan voor de maandelijkse nieuwsbrief en lees leuke extra’s.