Nieuwe stappen met Reismeisje

Reismeisje 22 december 2016

Reismeisje 1

Toen we ruim een jaar geleden op wereldreis vertrokken, zat ik bomvol ideeën. Ideeën waarmee ik Reismeisje beter wilde maken en uiteindelijk ook groter. Want, hoewel ik niet met Reismeisje ben gestart vanuit de gedachte er een eigen bedrijfje mee te creëren, is het dit over tijd wel geworden en zijn er nog te gekke stappen die we kunnen maken om nog meer bereik te gaan trekken. Nog meer reisfans samen te brengen, ervaringen te delen en coole reistips uit te wisselen. Dat is mijn ambitie. Om daar tot uit te groeien. De wereldreis leek daar een perfecte periode voor om vol mee aan de slag te gaan. Te onderzoeken, uit te proberen, te investeren en door te ontwikkelen. Er zijn heel wat hostels geweest waar we tot in de vroege uurtjes hebben zitten brainstormen en schetsen Knipogen. Maar eerlijk is eerlijk, het is niet geworden wat ik er van verwacht had. Gehoopt eigenlijk. Simpelweg omdat het reizen zelf veel meer aandacht en tijd vroeg. En ik er vooral ook heel bewust van wilde genieten. Daarnaast speelde ook duidelijk mee dat we niet fysiek in de buurt waren van The Webmen; het bureau dat Reismeisje heeft gebouwd, ontworpen en aan de achterkant alles managed. Ik had die jongens nodig om mee te sparren en ideeën tegen elkaar af te wegen...Eind van het liedje was in elk geval dat ik een te gek jaar heb gehad op elk front, Reimeisje absoluut lekker is door gegroeid, maar dat al die gave ideeën nog steeds ideeën zijn. Hm.

Hoe dan nu met al die ideeën? Daar moe(s)t verandering in komen! En dus zijn we, zodra we in Nederland terug waren, flink aan de slag gegaan. Daarvan zijn weinig dingen tot nu toe zichtbaar geweest voor jullie, omdat het vooral om denkrichtingen, het concreet uitwerken van ideeën en zelfs het schrijven van businesscases ging. In combinatie met het onderzoek dat ik laatst op het blog heb gehouden onder jullie en heel veel gesprekken met mensen om me heen, zijn er nu twee heel concrete ideeën waar we voor willen gaan Lachen. Dingen die alles met reizen te maken hebben, helemaal bij Reismeisje passen en waarvan jullie al hebben aangegeven het helemaal te gek te vinden! Ik kan er nog niet al te inhoudelijk over zijn, maar het heeft iets te maken met unieke reispakketjes en uitgebreide reportages over specifieke bestemmingen. Dingen die wat mij betreft heel natuurlijk passen, maar wel een tikkeltje van het blog vandaan bewegen. De komende maanden gaan we hier heel hard aan werken en zal ik tussentijds zeker bepaalde momenten gebruiken om iets tegen jullie aan te houden. Uiteindelijk gaat het om wat jullie van iets vinden natuurlijk!

Reismeisje 2

En wat dan met het blog? Tja. Daar gaat ook wel iets veranderen. Sowieso zal ik wat minder frequent gaan bloggen. Ik zal van 6x per week naar ongeveer 4x per week gaan. Soms toch iets meer en soms ietsje minder. Aangevuld met de artikelen die ik nu ook al deels plaats van gastbloggers. Deels omdat er nu eenmaal maar 24 uur in een dag zitten en ik naast Reismeisje ook nog een baan, sociaal leven en heel veel ander leuks heb Knipogen. En ik dus graag mijn focus ook bij deze twee nieuwe ontwikkelingen wil gaan houden. Wat echter ook mee speelt, is dat we Reismeisje waarschijnlijk over willen gaan zetten naar het Engels...I know. Het is misschien even wennen. Geloof me, ik heb er echt heel veel over nagedacht en getwijfeld, maar om echt dat gave, inspirerende reisplatform te kunnen creëren met al die andere dingen er om heen, zouden we in het Engels wel veel meer reizigers kunnen bereiken. Het idee is in elk geval voorlopig om rustig achter de schermen oude artikelen al vast in het Engels te gaan vertalen en dan op een gegeven moment tweetalig te gaan. Van daaruit gaan we verder kijken of Engels alleen de juiste keus is en moet zijn. Hoe dan ook, jullie mening is voor mij heel belangrijk en ik zal deze beslissing nooit maken zonder met jullie te overleggen. Gaandeweg dit hele traject zal ik dan ook regelmatig dingen bij jullie toetsen, neer leggen en jullie vragen om eerlijk te zijn. Zonder jullie bestaat Reismeisje überhaupt niet!

Kortom, er speelt van alles en het gaat een drukke tijd worden. Ik ben blij dat we eindelijk dingen concreet hebben gemaakt en ergens naar toe kunnen gaan werken. Het zal evengoed een lang traject gaan worden, maar er gebeurt tenminste iets Tong uitsteken. Mijn uitdaging gaat het vooral zijn de juiste balans te blijven houden. Er niet te veel in te verzuipen en dingen los te durven laten. Voor nu ben ik reuze benieuwd naar jullie eerste reactie hierop! Vertel, zijn jullie ok met iets minder artikelen per week en een eerste stap richting Engelstalig?

#reismeisje #bloggen #reisblog

17 reacties

 • Ruud Kok

  22 december 2016 om 07:46

  Persoonlijk merk ik de afgelopen maanden al dat die gastblogs leuke vulling zijn, maar dat ik wel merk dat het duidelijk geen Reismeisje/Wendy is. Ik zou het dan ook jammer vinden als die balans nog verder bij jóu vandaan schuift.
  Feitelijk geldt hetzelfde voor de keuze voor Engels. Commercieel waarschijnlijk veel interessanter, maar ook weer een stukje verder van de basis af... stiekem hoop ik dat je je dus bedenkt ;)

  Beantwoorden

  • Reismeisjenl Ruud Kok

   22 december 2016 om 09:06

   Dank voor je eerlijke reactie Ruud. Daar heb ik echt wat aan! Het is ook allemaal nog niet beklonken hoor. Ik vind het echt heel erg belangrijk wat jullie er van vinden, dus nogmaals dank.

 • Stefanie de Wit (één van de gastbloggers)

  22 december 2016 om 07:48

  Heel,
  Heel erg spannend voor jou/jullie Wendy! Ik vind persoonlijk jou schrijfstijl in het Nederlands altijd heel erg leuk. Iets waardoor je heel easy, open en enthousiast over reizen of de bestemmingen gaat denken! En in het Engels is dat altijd anders of afwachten. Maar zolang je het tweetalig houdt heb je iets van beiden toch?! Volg je gevoel meestal is die altijd de juiste!! Succes en ik ben onwijs benieuwd naar je andere plannen en uitwerkingen

  Beantwoorden

  • Reismeisjenl Stefanie de Wit (één van de gastbloggers)

   22 december 2016 om 09:06

   Thanks Stefanie. Lief!

 • Annemarie

  22 december 2016 om 08:36

  Ik sluit me grotendeels aan bij Ruud. Vond de eerste paar artikelen van gastbloggers wel leuk, maar merk nu dat ik ze niet eens meer lees, omdat ik 0 binding heb met de schrijvers. Voor m'n gevoel kan ik dan net zo goed googlen naar een bepaalde bestemming als ik erover wil lezen. Ik zou het wél erg leuk vinden als er een paar gastbloggers zouden zijn die wat frequenter blogger, zodat je hen ook leert kennen. :)
  Engelstalig ben ik geen fan van, het leest toch makkelijker in je moedertaal.. Maar snap daarin je keuze wel!

  Beantwoorden

  • Reismeisjenl Annemarie

   22 december 2016 om 09:19

   Duidelijk Annemarie. En alleen maar heel fijn dat je zo eerlijk bent. Reismeisje bestaat dankzij jullie en daarom wil ik ook echt heel graag dat jullie in alle eerlijkheid mee denken!

 • Diana | Stripe Away

  22 december 2016 om 08:46

  Jammer als je uiteindelijk volledig Engelstalig wilt. Ik haak altijd snel af bij blogs in het Engels waarvan ik Nederlands gewend ben. Combi is natuurlijk een mooie oplossing. Ben benieuwd wat je gaat doen, succes

  Beantwoorden

  • Reismeisjenl Diana | Stripe Away

   22 december 2016 om 09:19

   Thanks Diana!

 • Michel

  22 december 2016 om 08:57

  Ik zou jullie een enorme website met veel extra bezoekers enorm gunnen. Daarmee zouden jullie zelfs nieuwe reisbelevenissen kunnen betalen, maar ik ben het eigenlijk wel met Ruud eens. Maar ik zou wel begrip hebben voor een andere keus. Je zal lezers verliezen, maar er ook veel nieuwe lezers bij krijgen. Commercieel is dit ook zeer interessant. Ik lees verder helemaal geen reisblogs, want ik vind ik jullie blog met kop en schouders boven alle andere uitsteken.

  Beantwoorden

  • Reismeisjenl Michel

   22 december 2016 om 09:20

   Superlief Michel :-). Wauw. Helemaal van een bezoeker van het eerste uur, wat jij echt bent. Ik waardeer je compliment en eerlijkheid. En geloof me; jullie mening zal enorm zwaar mee gaan wegen in de uiteindelijke keuzes die we gaan maken. Thanks!!

 • Jeroen

  22 december 2016 om 09:38

  Mooie plannen! Ik ben juist voor de Engelstalige blog! Maar snap de commentaren hierboven ook wel. Dus tweetalig zou gewoon top zijn toch? Kunnen mensen zelf kiezen.
  En iets minder frequent artikelen plaatsen kan echt geen kwaad hoor. Snapte al niet hoe je het vol hebt gehouden al die tijd met zoveel nieuwe content. Echt respect daarvoor!
  En natuurlijk heel veel succes met alle nieuwe plannen!

  Beantwoorden

  • Reismeisjenl Jeroen

   22 december 2016 om 11:21

   Haha, dank Jeroen. Leuk te horen.

 • Marielle van der Helm

  22 december 2016 om 10:06

  Beste reismeisje,
  Ben het eens met Michel. Ik ben fan van Reismeisje. Mijn voorkeur is in het Nederlands. Van 6 naar 4 post is een goed idee maar niet minder hoor

  Beantwoorden

  • Reismeisjenl Marielle van der Helm

   22 december 2016 om 11:30

   Haha, goed Marielle ;-). Ga ik zeker meenemen. Dank voor je reactie!

 • Katja

  22 december 2016 om 10:36

  Wat goed om te horen dat je in de mogelijkheid bent om je blog naar een ander level te tillen! Persoonlijk heb ik geen probleem met engelstalig, hoewel je wel heel leuk schrijft in het Nederlands, dat zou ik wel missen haha! Minder blogposts is naar mijn mening alleen maar een goed idee: liever 4 posts van goede kwaliteit (zoals nu) dan meer posts met minder goede content! Ik ben echt fan van Reismeisje, door de leuke persoonlijke verhalen en de heel nuttige landeninformatie!

  Beantwoorden

  • Reismeisjenl Katja

   22 december 2016 om 11:31

   Wat superlief Katja :-). Heel erg bedankt!!

 • Annika

  22 december 2016 om 11:17

  Ik zou het ook jammer vinden als de blogs over gingen naar het Engels. Een combinatie zou dan top zijn! Bij een blog vind ik het belangrijk dat je het gewoon even snel kan doorlezen als je onderweg oid. Maar wanneer het in het Engels is, gaat er meer tijd in zitten en komt het bij mij minder aan. Daarnaast spreekt je Nederlandse schrijfstijl mij erg aan. Ik denk zelf dat ik je blogs minder zou lezen als het alleen in het Engels komt en als het veel commerciëler wordt, omdat me dat minder aanspreekt. Maar ik snap je switch daarentegen wel, omdat het voor jou wel beter zou zijn misschien. Oh en een paar blogs minder in de week vind ik helemaal begrijpelijk. Ik snap al niet waar je al die tijd vandaan haalt naast je werk! Ik hoop dat je eruit komt;)

  Beantwoorden

  • Reismeisjenl Annika

   22 december 2016 om 11:38

   Haha, dankje Annika. Ik weet zelf ook niet helemaal waar ik de tijd vandaan haal, maar het is zo superleuk om te doen ;-). Je reactie begrijp ik goed en herken het zelf ook; blogs lees je vooral snel en vluchtig. Zeker iets voor mij om rekening mee te houden. Thanks!

 • Nanda

  22 december 2016 om 11:50

  Nou, alles is al genoemd haha. Ik ben voor tweetalig :-). In ieder geval succes met alles!

  Beantwoorden

  • Reismeisjenl Nanda

   22 december 2016 om 14:02

   Thanks Nanda ;-).

 • Sandra

  22 december 2016 om 13:58

  Ik vroeg mij sowieso af hoe je het voor elkaar krijgt om iedere dag een goede blog te schrijven naast al je activiteiten. Een paar blogs minder in de week moet toch geen probleem zijn? Je beweegredenen om over te stappen naar het Engels begrijp ik helemaal. Stiekem hoop ik dat je het tweetalig houdt. Je Nederlandse schrijfstijl spreekt mij zeer aan. Ik ben ontzettend benieuwd naar je plannen. Ga ervoor en heel veel succes.

  Beantwoorden

  • Reismeisjenl Sandra

   22 december 2016 om 14:03

   ;-) Is ook niet altijd makkelijk inderdaad. Maar het is zo leuk! Dank voor je terugkoppeling!

 • Ludith

  22 december 2016 om 19:17

  Reismeisje in het engels is als in Amsterdam bij de bakker om een volkorenbrood vragen:" sorry, I don,t speak dutch" krijg je dan te horen...
  M.a.w. het klopt dan niet!

  Beantwoorden

  • Reismeisjenl Ludith

   24 december 2016 om 10:43

   Thanks voor je eerlijke reactie Ludith!

 • Aäron

  22 december 2016 om 20:12

  Begrijpelijk om het in het Engels ook op te pakken. Heb je er eigenlijk bewust voor gekozen om .nl te doen in plaats van .com?

  Beantwoorden

  • Reismeisjenl Aäron

   24 december 2016 om 10:45

   Ja en nee. Ja omdat ik het altijd belangrijk heb gevonden het Nederlandse te benadrukken. Dat is toch mijn moedertaal en ik ben Reismeisje echt alleen begonnen vanuit passie voor reizen. En nee omdat ik dit dus heel erg instinctief ben gestart. Zonder na te denken over wat Reismeisje meer zou kunnen zijn...Ik sta ook nog steeds heel erg achter die keuze moet ik zeggen hoor.

 • Malou - malousmind.com

  23 december 2016 om 02:55

  Leuke plannen heb je! Alhoewel ik snap dag je wilt blijven groeien, ik ook de k dat het belangrijk is om dicht bij he zelf te blijven. Door op engels over te gaan (waf wordt dan de blog naam?!) win je veel internationale lezers maar verlies je een groot deel van je nederlandse lezers denk ik.. toch minder makkelijk

  Beantwoorden

 • Robert | Traveljunks

  24 december 2016 om 08:30

  Je moet op de eerste plaats doen wat je leuk vindt, maar als je er meer een bedrijf(je) van zou willen maken gaat dat natuurlijk niet altijd op. Ik persoonlijk zou het jammer vinden. Je spontane manier van schrijven is een groot deel waarom ik deze site regelmatig bezoek en ik vrees dat het in het Engels toch anders gaat worden.

  Net zoals ik de huidige vorm van gastbloggers niet zó vind. Ik heb dat ook zo gedaan op mijn site en gemerkt dat het op Traveljunks niet werkt. Mensen willen zich identificeren met de blogger, dus heb ik een paar vaste bloggers gezocht en ze een eigen profiel gegeven. Werkt echt veel en veel beter.

  Ben benieuwd wat jullie gaan doen. Ik blijf jullie natuurlijk volgen en wens jullie alvast veel succes!

  Beantwoorden

  • Reismeisjenl Robert | Traveljunks

   24 december 2016 om 10:46

   Thanks voor je eerlijke reactie. Fijn. Zeker van jou, als volger van het eerste uur ;-). Ik merk inderdaad ook wel dat de artikelen van de gastbloggers voor leuke, andere content zorgen, maar dat mensen zich er toch minder mee kunnen identificeren. Geeft stof tot nadenken...

 • Frieke

  14 januari 2017 om 16:27

  Ik ben geen lezer van het eerste uur, maar sinds ik je blog enkele maanden geleden ontdekte, wel een trouwe lezer. Ik las deze post een eindje geleden, maar wou ook nog een reactie nalaten. Ik lees geregeld reisblog, maar ik merk er zijn maar 2 blogs die ik volg: jouw blog en ook nog een Engelstalige blog. Vooral van jouw blog heb ik nog geen enkele nieuwe post gemist. Ik vind je schrijfstijl heel aangenaam om te lezen. Bij de Engelstalige blog merk ik dat ik toch selectiever ben in de post die ik lees. Ik woonde enkele jaren geleden in Ierland, dus ik Engels gaat me vlot af. Maar toch kan het minder lang mijn aandacht vasthouden (of misschien ligt dat gewoon aan mijn concentratievermogen ;)). Ik sluit mij dus aan bij een aantal andere reacties. Ik snap dat een Engelstalige blog commercieel zeker interessant is, dus misschien is een tweetalige blog wel een goed idee.
  Je hebt mij trouwens geïnspireerd om zelf een blog te starten (thegirlwhodreamedabouttravellingtheworld.wordpress.com).

  Beantwoorden

 • Heleen

  25 januari 2017 om 12:53

  Als tip wil ik nog geven om eens te kijken op de website van het Wageningse universiteitsblad, die hebben een Nederlandse (http://resource.wur.nl/nl.htm) en een Engelse versie (http://resource.wur.nl/en.htm). De meeste artikelen zijn in het Nederlands en in het Engels, maar niet allemaal. Misschien kan je ook zoiets doen?

  Beantwoorden

Instagram

Blijf op de hoogte!

Wil je op de hoogte blijven van mijn nieuwste, leukste en mooiste blogs? Meld je dan aan voor de maandelijkse nieuwsbrief en lees leuke extra’s.