Nieuw reisje in de planning!

25 januari 2014

Uganda

Tja, je bent verslaafd aan reizen of niet toch?! Er staat een nieuw reisje in de planning :-)! Het duurt nog wel een half jaar, maar ik vind ’t altijd leuk om iets in het vooruitzicht te hebben. De voorpret is al de helft van het plezier, vind je niet? Zoals je aan de foto al kunt zien, hebben we dit keer voor een Afrikaanse bestemming gekozen. Het is geworden…Uganda, Rwanda en Burundi!! Whoop whoop!Waarom deze landen?
Één van mijn reisdromen is toch de berggorilla’s in levende lijve zien. Op het grensgebied van Uganda en Rwanda kun je erg dicht bij deze bijzondere, enorme dieren komen. Het is niet bepaald een goedkope onderneming, want een dagje gorilla’s spotten kost je rond $600 per persoon (!!!), maar goed; dan heb je ook wat. Het wordt bijna elk jaar ook duurder, omdat ze het massatoerisme hier weg willen houden. So why wait?

Verder lijkt Rwanda me erg indrukwekkend vanwege de historie. Het is voor mij het land dat in mijn jeugd constant op het nieuws was vanwege de vreselijke genocide die daar plaats vond. Het lijkt mij indrukwekkend om door een land met zo’n toch nog jonge geschiedenis te reizen.

En Burundi tot slot, pakken we even mee :-).


Wanneer en hoelang?
We zijn druk bezig om de tickets in de gaten te houden om een zo goedkoop mogelijke vlucht te boeken, maar het zal ergens eind juni, begin juli worden. Dat schijnt een mooie tijd te zijn, heb ik gelezen. We zullen ongeveer 3 weken door deze landen reizen!


 

Zodra ik me wat meer in de landen heb verdiept, zal ik dit met jullie delen. Tips zijn altijd welkom natuurlijk!


#reizen #backpacken #Afrika #Rwanda #ugana #burundi #berggorilla

7 reacties

 • Yvon

  25 januari 2014 om 14:44

  Wat gaaf zeg! Bijzonder gaat het zeker worden.
  Maar massatoerisme? Zijn Uganda & Rwanda dan zulke populaire vakantiebestemmingen?

  Beantwoorden

 • Debby

  25 januari 2014 om 17:20

  Aaaah gaaf hoor! <3

  Beantwoorden

 • Sabine

  25 januari 2014 om 17:23

  Ahhh leuk! Ik ben een aantal jaar geleden in Oeganda geweest, vlakbij het nationaal park waar de gorilla`s zitten. Helaas geen bezoek gebracht toen... Een mooi land! Tof dat jullie gaan!

  Beantwoorden

 • Evey | Style Spy

  25 januari 2014 om 19:10

  Ahh geweldig, ben jaloers!

  Beantwoorden

 • Noor

  27 januari 2014 om 20:50

  Leuk! Wij willen dit jaar misschien ook die kant op. Ga je dan ook zeker volgen...

  Beantwoorden

 • Sander

  28 januari 2014 om 22:42

  Hee,

  Als je bij Bwindi Impenetrable de Gorillatrekking doet, heb ik nog wel een mooi adresje in de buurt voor een overnachting:
  Misschien niet de allergoedkoopste locatie, maar wel heel eenvoudig en leuk!

  http://www.naturesprimeisland.com/accomodation.html

  Vooral de badkamer is briljant! Een op hout gestookte "douche" (leiding uit het plafond) waarvan het water 50 meter naast de tent in een oliebarrel op een houtvuur verwarmd wordt . Het water van de douche sijpelt via de kieren tussen de planken op de (zwevende) vloer in de afgrond, terwijl jij door vogelgaas van het uitzicht aan het genieten bent (mits je geen zeep in je ogen hebt natuurlijk!)

  Perfect adresje om rustig bij te komen na de toch wel zware trekking!

  Beantwoorden

 • Sarah

  31 januari 2014 om 06:43

  Wat leuk! Ik ga ook die kanten op deze zomer! Een super toffe plaats in Oeganda is Lake Bunyonyi! Ligt mooi op de weg naar Rwanda ook!

  Beantwoorden

Instagram

Blijf op de hoogte!

Wil je op de hoogte blijven van mijn nieuwste, leukste en mooiste blogs? Meld je dan aan voor de maandelijkse nieuwsbrief en lees leuke extra’s.