New York in de winter; doen of niet?

Reismeisje 23 februari 2014

NY winter

Bij New York denk je toch al snel aan een zomers plaatje van mooie, fashionable mensen, flanerend door de straten met een Starbucks beker in de hand. Lekker picknicken in Central Park, een verfrissend boottochtje naar het Vrijheidsbeeld en ’s avonds een feestje in de open lucht. Het toeval wilde dat ik vorig jaar januari in New York was, midden in de winter dus. Ik vond het echt een compleet andere ervaring, maar niet per se minder leuk. Ik zet de voor-en nadelen voor je op een rijtje:

Voordelen.

Allereerst de sneeuw :-). Je moet een beetje mazzel hebben, maar New York wordt in de winter regelmatig bedolven onder een fijn laagje sneeuw. Of je er nu van houdt of niet; het geeft echt een bijzonder, sprookjesachtig sfeertje. Het leuke is ook dat je kunt schaatsen in Central Park! Ken je die film Serendipity? Niet dat ik dat nou zo’n fantastisch film vind, maar die scene op de ijsbaan in Central Park staat me nog wel helder voor de geest. Zo is ’t dus ook in ’t echt. Ik moet wel zeggen dat ik de ijsbaan qua grootte wat tegen vond vallen, maar hey; je schaatst midden in The Big Apple :-)! Dat maakt veel goed.

Een ander belangrijk voordeel is wel dat het in de winter simpelweg minder druk is in New York. Natuurlijk, het blijft een enorme stad met veel toeristen, maar in de winter is dit echt een stuk minder. Scheelt weer wachttijd bij al die gebouwen en attracties.

Tot slot is het in de winter ook fijner reizen in en door New York. Heb je wel eens in de metro gestaan na 3 dagen van 30°C? Bah bah. Dat probleem heb je natuurlijk in de winter niet. Dat geldt ook voor leuke restaurantjes, musea en andere bezienswaardigheden. In de zomer brullen hier de airco’s wel, maar in de winter is het een stuk aangenamer.

Nadelen.
Tja, ik denk dat het belangrijkste nadeel gewoon de kou is. Het kan echt ver onder 0 zakken in New York en dan kan ik op zich ook wel iets leukers bedenken dan over straat lopen :-), maar daar kun je je wel tegen kleden.

Wat ik zelf verder wel een nadeel vond, was dat het uitzicht op de stad een stuk minder kan zijn. Als je pech hebt, wat wij dus hadden, hangt er mist en heeft het bijvoorbeeld geen zin het Empire State op te gaan. Toch wel jammer…

 

Al met al zou ik zeker aanraden New York in de winter te bezoeken. Tuurlijk, het kan flink koud zijn, maar de voordelen wegen hier wat mij betreft wel tegen op. Neem in elk geval wel een muts en dikke jas mee :-).

 

#reizen #stedentrip #reistips #New York #vs #winter #central park

4 reacties

 • Evey

  24 februari 2014 om 00:42

  Hahaa ik vond die ijsbaan ook tegenvallen! En wat betreft de periode, denk nadeel voor mij dat het koud is en kans op stormen, maar de sale en kerstshoppen en minder toerisme in januari is wel een voordeel! xoxo

  Beantwoorden

  • Reismeisje Evey

   24 februari 2014 om 07:44

   Ow ja, dat kerstshoppen is ook een leuk voordeeltje ja!

 • Ellen

  24 februari 2014 om 08:18

  April is ook perfect met heerlijk lenteweer!

  Beantwoorden

 • SanneWierda

  25 februari 2014 om 10:39

  Toen ik in NYC was, was het februari. Er was geen sneeuw, maar wel een heerlijke felle zon en af en toe lag er opeens ijs op een plasje water. En ja, de tocht door al die hoge gebouwen maakt het er niet veel warmer op. Maar last heb ik er niet van gehad, New York is gewoon zoooo gaaf!

  Beantwoorden

 • Laura - What about her

  26 februari 2014 om 00:24

  Wat grappig, ik was er ook vorig jaar in januari! Maar helaas geen sneeuw. Wel een fantastische tijd!

  Beantwoorden

  • Reismeisje Laura - What about her

   26 februari 2014 om 14:07

   Nah echt?! Dat is ook toevallig zeg!

Instagram

Blijf op de hoogte!

Wil je op de hoogte blijven van mijn nieuwste, leukste en mooiste blogs? Meld je dan aan voor de maandelijkse nieuwsbrief en lees leuke extra’s.