Must see's in Nepal

Reismeisje 08 oktober 2013

Nepal must sees

Ik vind bergen fantastisch! Het kan me niet hoog en ruig genoeg zijn. Daarom heeft Nepal een special plekje in mijn reishart. Het enorme majestueuze Himalaya gebergte dat over al bovenuit piekt is echt één van de mooiste dingen die ik ooit gezien heb. Ooit hoop ik nog eens de Annapurna trail te lopen ;-). Naast die fantastische bergen is Nepal om nog veel meer redenen aan te bevelen; superlieve mensen, groen, veel dieren en erg betaalbaar. Spreekt dat je wel aan? Overweeg dan zeker een tripje naar Nepal en sla de volgende must see’s niet over!

Relaxen in Pokhara. Zonder meer één van de fijnste bestemmingen in Nepal. Dat vinden meer mensen, dus je zult hier wel veel toeristen tegen komen, maar dan nog is het meer dan de moeite! Pokhara ligt aan een prachtig helder meer, omringd door de Himalaya. Je hebt bijna het idee dat je in een soort Zwitserse setting terecht bent gekomen ;-). Je kunt er heerlijk relaxen, goed eten, yoga beoefenen en een dag een scootertje huren en de bergen in gaan. Doen!

Bardia National Park. Over dit mooie stukje natuur heb ik al eens eerder een berichtje geschreven. In Nepal heb je eigenlijk 2 nationale parken: Chitwan en Bardia. Vrijwel iedereen kiest voor Chitwan, geen idee waarom! Ik kan in elk geval Bardia aanbevelen. Je zult er veel wild spotten, inclusief olifanten en neushoorns, bijna geen toeristen tegen komen en je hebt er supermooie lodges die ongelofelijk betaalbaar zijn. Lees mijn eerdere berichtje voor verder tips.

Mountainbiken in de Kathmandu Vallei. Ten Noorden van Kathmandu heb je een mooie, groene vallei liggen, die in niets doet denken aan het chaotische, viezige karakter van de hoofdstad zelf. In Kathmandu kun je op verschillende plekken een mountainbike huren. Stel je er niet te veel van voor, maar ’t ding heeft in elk geval versnellingen ;-). Je kunt verschillende routes kiezen, maar fiets sowieso richting Bhaktapur en Nagarkot; mooie route en je komt langs schilderachtige dorpjes waar de inwoners je met open armen zullen ontvangen.

Lumbini. Naar men zegt de officiële geboorteplaats van Boeddha. Net als Pokhara trekt dit jaarlijks behoorlijk wat toeristen. Je kunt er wat opgravingen bekijken, maar vooral de sfeer die er hangt is erg bijzonder. Zeker de moeite om een dagje te doen!

Himalaya. Tja, de highlight van Nepal is natuurlijk toch de Himalaya, dus een bezoek aan Nepal zonder wandeling in de bergen is niet helemaal compleet vind ik. Schrik hier niet van af als je niet zo avontuurlijk bent; je hoeft echt niet meteen naar Everest Base Camp te sjouwen ;-). Je kunt ook voor dagtrips gaan. Elk hotel of hostel kan je aan een gids helpen.

@Azië @Nepal #reizen #backpacken #nepal #wandelen #reistips #Pokhara #bergen #Himalaya

2 reacties

 • Laura - what about her

  08 oktober 2013 om 17:58

  Oehahoeeee. Ik was vorig jaar bijna alleen naar Nepal gegaan. Toen kwam daar mijn lief & gingen we samen naar Indonesië. Maar het staat nog zo zo zo hoog op m'n lijstje.

  Beantwoorden

  • Reismeisje Laura - what about her

   09 oktober 2013 om 09:18

   Maar Indonesie is ook zoooooo fijn ;-)! Blijft er nog wat te dromen over!

 • sanshine-travel

  11 april 2016 om 18:30

  super gaaf! ik ga er over 4 weekjes naar toe. is 2 dagen chitwan voldoende?

  Beantwoorden

Instagram

Blijf op de hoogte!

Wil je op de hoogte blijven van mijn nieuwste, leukste en mooiste blogs? Meld je dan aan voor de maandelijkse nieuwsbrief en lees leuke extra’s.