Mijn ultieme kerstcadeau tips

Reismeisje 17 december 2018

Kerst4

Het is weer bijna zo ver. Precies over een week. Kerstmis. Ik moet eerlijk zeggen dat ik de afgelopen weken niet helemaal dat Kerst gevoel had. Deels heeft dat te maken met de 4 weken in Andalusië. Dat bereidt niet echt voor op Kerst Knipogen. En als je nu naar buiten kijkt, zou het ook begin november kunnen zijn. Terwijl ik wél echt geniet van deze maand. Van de reflectie die voor mij zo bij december hoort. Het knusse binnen. Mijn huis vol met brandende kaarsen en flikkerende lichtjes. Heerlijk. Op dit moment ben ik vooral nog bezig met het verzamelen van leuke, wereldse recepten én het shoppen van de laatste cadeautjes. Ik ben geen enorme spender, maar ik vind het wél leuk om iets moois voor de mensen om mij heen te kopen. Iets waar ze écht blij mee zijn. Vandaag deel ik mijn ultieme kerstcadeau lijst met je. Mocht je nog inspiratie zoeken, ga je gang!

Wereldkaarten op hout

Tja. Als reiziger kan ik natuurlijk niet anders dan hier mee beginnen Knipogen. Een grote wereldkaart in je huis vind ik altijd een te gekke eyecatcher. Iets op bij weg te dromen. Vroeger had ik zo'n groot canvas doek van Ikea. Eindeloos kon ik er voor zitten en dromen over mijn volgende bestemming. In mijn huidige huis heb ik een heel mooie oude wereldbol staan. Gekocht bij een klein winkeltje in Hattem. Wat ik zelf echter nog supergraag zou willen hebben, is een wereldkaart op hout. Je hebt verschillende varianten en stijlen, met bijbehorende prijskaartjes. Ik denk dat je hier een reisfan een groot plezier mee kunt doen!

Wijnproeverij

Een wijnproeverij of kookles

Voor de bourgondiërs onder ons Lachen. Laat ik daar nu net toe behoren. Ik ben gek op lekker eten, wijn en uitgebreid koken. Vroeger ging dat vooral over het bakken van taarten. Ik heb een hele tijd gehad dat ik dat helemaal te gek vond. Door het reizen is dat langzaam naar de achtergrond verdwenen en vond ik het steeds leuker om met name Aziatisch te koken. Maar eigenlijk vind ik álle keukens leuk om uit te proberen. Mijn persoonlijke favorieten zijn de Thaise, Indiase en Libanese keuken. Een originele pad thai, massaman curry of romige hummus met fattoush. Daar kan ik écht geen genoeg van krijgen! En bijbehorende wijn. Daar ben ik niet zo ingewikkeld in, al gaat mijn voorkeur uit naar zware, rode wijnen uit Zuid-Amerika. Het ligt een beetje aan waar je woont, maar een leuk cadeau wat ik eens onder de kerstboom kreeg, was een wijnpakketje met een handgeschreven kaart waarop stond dat ik een wijnproeverij kreeg mét bijbehorende Vietnamese kookles. Als je op zoek bent naar een cadeau voor een bourgondiër, zal dit zeker goed in de smaak vallen.

Travel outfits

Kleding. In het dagelijkse leven is dat niet mijn grootste uitgavenpost. Als het om reizen gaat, verandert dat Knipogen. Ik heb altijd geïnvesteerd in goede kleding voor reizen; of het nu om een rondreis door Colombia ging, een hike reis in Nepal of een gezellige wintersport in Oostenrijk. Goede, kwalitatieve reiskleding is gewoon altijd een goede investering. Én leuk om cadeau te krijgen. Ken je iemand in je omgeving die binnenkort op reis gaat en waar je nog een leuk, origineel kerstcadeautje voor zoekt? Neem dan een kijkje bij deze travel outfits inspiratie. Er staat van alles tussen voor diverse gelegenheden. En als je er niet uit komt, kun je ook altijd een leuke cadeaubon geven waar je een persoonlijke tekst bij schrijft. Altijd fijn!

Lezen

Favoriete boeken van dit jaar

Ik ben nogal een lezer. Dat is altijd zo geweest. Ik kan echt verdrinken in een goed boek. Kop koffie, wiegend in mijn hangstoel. Heerlijk. Dit jaar heb ik weer een hele rits boeken gelezen, waarvan er natuurlijk altijd een aantal favoriet zijn. Het blijft erg persoonlijk of het iets voor je is, maar hier komen mijn favoriete boeken van dit jaar:

Leerschool - Tara Westover. Een fantastisch mooi, autobiografisch verhaal in romanvorm. Het gaat over hoe Tara opgroeide in een Mormoons gezin in de Verenigde Staten. Als enig meisje in een nest vol traditionele mannen. Ze beschrijft prachtig hoe dat leven haar getekend heeft. Hoe het haar beeld van de wereld volledig bepaalde. En hoe ze zich uiteindelijk los maakte van dat alles. Supermooi boek.

Achter gesloten deuren - B.A. Paris. Een psychologische thriller. Een heftig verhaal, wat helemaal draait om een relatie waarin twee mensen elkaar psychisch volledig in de tang houden. Naar buiten toe een bepaald leven voordoen, waar ze zelf ook in zijn gaan geloven. Bijna. Want Grace, de vrouwelijke hoofdpersoon in dit boek, begint in te zien dat er te veel niet klopt. Aan haar leven. Als je houdt van boeken als 'Het meisje in de trein', vind je dit zeker ook een goed boek.

Master your mindset - Michael Pilarczyk. Ik luister al wat langer de podcasts van Michael Pilarczyk. Soms is hij me wat te kort door de bocht, maar ik vind het bovenal een heel inspirerende persoonlijkheid. Hij heeft een instelling en levensvisie die past bij hoe ik in het leven sta en heeft daar vorig jaar een boek over geschreven. Dit boek. Ik heb 't dit jaar pas gelezen en vond het een geweldige mix tussen zijn persoonlijke ervaringen over de kracht van gedachtes, hoe die je emoties bepalen en uiteindelijk maken wie je bent. Tegelijkertijd onderbouwt hij veel met theorie en/of praktische voorbeelden. Als je geïnteresseerd bent in persoonlijke ontwikkeling en meer wilt weten over hoe je bewuster kunt kiezen en leven, is dit absoluut een aanrader!

Hand gemaakte sieraden uit Nepal

Ooit gehoord van A beautiful story? De naam alleen al vind ik fantastisch. Het is het bedrijf van Cathelijne. Jaren geleden had ze een droom. Bijdragen aan een eerlijk bestaan voor vrouwen in Nepal. Ze begon haar eigen sieradenlijn met hand gemaakte sieraden. Vrouwen in Nepal maakten ze, zij verkocht ze. In Nederland. Onder de naam A beautiful story. Ondertussen is het best een groot bedrijf geworden volgens mij, maar de kern is nooit veranderd. Elk sieraad is uniek en ongelofelijk mooi. Ik draag al jaren sieraden van A beautiful story en heb ze ook al vaker cadeau gegeven. Mocht je nog een leuk, origineel cadeau zoeken voor een dame; neem zeker eens een kijkje op de website van A beautiful story

Tot zo ver mijn ultieme kerstcadeautjes voor dit jaar. Ik hoop dat je er iets aan hebt. En nu langzaam op naar volgende week. Naar die kerstdagen. Naar de gezellige etentjes met familie en borrels met vrienden. Doe lekker rustig aan, maak het niet te ingewikkeld, check deze do's and don'ts en geniet vooral. Wat zijn jouw plannen met Kerst?

#reizen #backpacken #kerst 2018

0 reacties

Er zijn nog geen reacties geplaatst

Instagram

Blijf op de hoogte!

Wil je op de hoogte blijven van mijn nieuwste, leukste en mooiste blogs? Meld je dan aan voor de maandelijkse nieuwsbrief en lees leuke extra’s.