Mijn favoriete plek in Nicaragua

Reismeisje 15 december 2014

Nicaragua favo uitzicht

Voor komend jaar staat er een reisje op de planning naar Guatemala en Belize. De reden? Omdat ik verliefd ben geworden op die regio door een fan-tas-tische reis die we 2 jaar geleden door Costa Rica en Nicaragua maakten. Vooral Nicaragua heeft echt mijn hart gestolen en staat met stip in mijn top 3 van favoriete landen. Nicaragua heeft nogal een imagoprobleem, want veel mensen denken dat het er superonveilig is en dat het zeker geen land is waar je relaxed vakantie gaat vieren. Think again :-) ! Want, hoewel ik me ook niet heel lekker voelde in de hoofdstad Managua, is Nicaragua verder echt veilig genoeg. Ik denk zelfs dat het voor toeristen veiliger is dan een willekeurig Zuid Afrikaans land. Natuurlijk moet je wel een beetje opletten met ’s avonds over straat gaan, gekke steegjes inlopen enzovoorts, maar dat geldt altijd toch? Ik heb me in Nicaragua nergens onveilig gevoeld en raad het dan ook aan iedereen aan. Hoewel er erg veel mooie plekken in Nicaragua te vinden zijn, is er één specifieke plek die ik helemaal geweldig vond: Boca de Sabalos.


Nicaragua favo boot

Boca de Sabalos aan de Rio San Juan.
Boca de Sabalos is een klein dorpje in het Zuiden van Nicaragua. Als je een (rond-)reis maakt waarbij je vanuit het Zuiden Nicaragua binnen komt óf je bent van plan om na Nicaragua Costa Rica mee te pakken, zou ik er echt alles aan doen om Boca de Sabalos te bezoeken. Ik zeg bewust ‘alles aan doen’, want Boca de Sabalos ligt wel erg afgelegen en is alleen per boot bereikbaar. Vanaf San Carlos, een wat grotere stad in het Zuiden, kun je de boot pakken; de snelle boot brengt je in ongeveer een uur naar Boca de Sabalos. Het is een prachtige tocht over de chocoladebruine Rio San Juan met sporadisch een dorpje, her en der wat brulapen en de mooiste natuur. Life doesn’t get any better than this :-D ! Denk je…


Nica favo lodge

Want als je bij Boca de Sabalos aan komt, heb je een aantal opties qua accommodaties en daar zit er eentje tussen die je gewoon echt een keer gezien moet hebben: Sabalos Lodge oftewel Yaro’s Place. Want, inderdaad, de boel wordt gerund door eigenaar Yaro en zijn familie. Hij heeft een plaatje van een lodge gebouwd, recht aan de Rio San Juan en alles met respect voor de natuur. De huisjes gaan helemaal op in de omgeving en alles is gemaakt van natuurlijke materialen. En dan Yaro zelf. Echt een geweldige man, die barst van de mooie verhalen. Hij regelt alles voor je; van dagwandelingen in het nabij gelegen Indigo Maīz tot uitstapjes naar het dorpje El Castillo en leuke kano tochtjes op de Rio San Juan. Een verblijf bij Yaro is niet heel goedkoop als je kijkt naar het prijsniveau in Nicaragua. 2 jaar geleden betaalden wij rond $55 per nacht voor 2 personen, inclusief ontbijt en een bordje spaghetti ’s avonds. En dan heb je dus echt een te gek houten huis op palen met een uitzicht waar elk mens blij van wordt ;-) . We zijn hier uiteindelijk 4 dagen gebleven, maar ik had er rustig nog een aantal dagen kunnen blijven hangen.  

Kortom, echt mijn favoriete plek in Nicaragua! Er zijn natuurlijk nog veel meer mooie plekken in dit bijzondere land, die evengoed het bezoeken waard zijn. Ben jij al eens in Nicaragua geweest of staat het nog op je bucketlist? Of misschien spreekt het je juist niet aan?

@Midden-Amerika @Nicaragua #reizen #nicaragua #backpacken #midden

7 reacties

 • Marije

  15 december 2014 om 08:31

  Klinkt geweldig!!! Heb je ook een overzicht van de route die je hebt gedaan? Zouden we er individueel kunnen reizen met een kind denk je?

  Beantwoorden

 • Robert | Traveljunks

  15 december 2014 om 08:32

  Ik vond Nicaragua ook echt te gek. Het is overigens het veiligste land van Centraal Amerika. Ik vond het i.i.g. het meest relaxe land van de landen die ik in die regio bezocht. Top land!

  Beantwoorden

 • Maire

  15 december 2014 om 09:25

  Oh, ik ben ook zo verliefd geworden op Midden-Amerika afgelopen zomer. Stuk voor stuk geweldige landen. Ik vond Guatemala en Belize nog mooier dan Nicaragua, dus ben erg benieuwd hoe jullie het daar gaan vinden!

  Beantwoorden

 • Joost

  15 december 2014 om 19:04

  Tof dat je weer terug gaat! Lijkt me ook echt een heel mooi land. Ik heb alleen inderdaad helaas zelf ook veel negatieve verhalen gehoord. Ben benieuwd naar je reis dit jaar!

  Beantwoorden

 • Esther

  15 december 2014 om 19:20

  Oh dit klinkt goed! Ik ben mij nu aan het voorbereiden op een reis naar Nicaragua komende zomer :-) Ik weet zeker dat het een topper gaat worden, ga Boca zeker meenemen :-)

  Beantwoorden

  • Reismeisje Esther

   16 december 2014 om 07:09

   Wat leuk! Moet je zeker doen!!

 • Debby

  16 december 2014 om 00:23

  Die kant ben ik helemaal niet geweest en nu ga ik naar huis :( volgend jaar dan maar, haha! Guatemala en Belize zijn echt prrrrrrachtig - wauw, wauw wauw wauw! Maar wel een stuk duurder en gevaarlijker dan Nica :)

  Beantwoorden

 • Jeroen

  08 oktober 2017 om 23:38

  Nu in Leon Nica. Ga echt proberen dit pareltje te bezoeken in de aankomende weken. Kijk er echt naar uit. Heel erg bedankt voor de tip!

  Beantwoorden

Instagram

Blijf op de hoogte!

Wil je op de hoogte blijven van mijn nieuwste, leukste en mooiste blogs? Meld je dan aan voor de maandelijkse nieuwsbrief en lees leuke extra’s.