Mijn favoriete plek in Nicaragua

Reismeisje 08 februari 2014

Nicaragua is echt één van mijn mooiste bestemmingen geweest tot nu toe. Supergroen, veel dieren, prachtige koloniale steden, mooie verlaten strandjes en relatief weinig toeristen. Ik zou er supergraag nog een keertje naar terug gaan :-). Hoewel ik eigenlijk niets niet leuk vond in Nicaragua is er één plek die met stip bovenaan staat: Boca de Sabalos aan de Rio San Juan in ’t Zuiden van het land. Hier komen relatief weinig mensen, omdat het simpelweg niet zo op de route ligt. Eigenlijk ligt het alleen op de radar als je vanuit Costa Rica in het Zuiden Nicaragua binnen komt. En zelfs dan moet je er wel iets voor over hebben…Boca de Sabalos is namelijk alleen bereikbaar per boot; de snelste doet er als nog een krap uur over. Maar geloof me: het is zó de moeite waard!

Boca 1

Slapen bij Yaro.
Buiten Boca de Sabalos ligt Sabalos Lodge; een meer dan fantastische plek om te slapen, te relaxen en gewoon te genieten van het rivierleven. Eigenaar Yaro is een rare kwast :-), maar hij doet er echt alles aan om jou de tijd van je leven te bezorgen. De lodge bestaat uit ongeveer 10 huisjes op palen, bijna allemaal aan de rivier. Van binnen is alles zelf gemaakt van spullen uit de natuur. Fantastisch! Je betaalt ongeveer $60 per nacht voor een double inclusief 3x per dag eten. Ietsje duurder dan ik gewoonlijk zou kiezen, maar Sabalos Lodge is het waard.

Boca 2

Trek in Indio Maiz Reserve.

Een boottochtje van 30 minuten van Sabalos Lodge verwijderd ligt Indio Maiz Reserve; een klein, dicht en uniek stukje regenwoud. Verwacht hier geen grote dieren of zo, maar je kunt wel veel mooie vogels, kikkertjes en salamanders spotten. En hier gaat ’t gewoon om de trek zelf. Yaro kan een Engelstalige gids voor je regelen. En tip: trek regenlaarzen aan, je verzuipt echt in de modder. Yaro heeft ze in alle soorten en maten :-).

Bezoekje aan El Castillo.
Op 15 minuutjes per boot ligt het dorpje El Castillo; vernoemd naar het enorme fort dat hoog op een heuvel staat. Het fort is de moeite om even te bezoeken, omdat je een supermooi uitzicht hebt over de Rio San Juan. Het dorpje zelf is echter de echte highlight. De gekleurde huisjes, modderige paden en etensgeuren geven je echt het gevoel dat je in een authentiek dorpje bent. Superleuk om een ochtendje rond te wandelen en dan lekker aan de rivier rivershrimps op te peuzelen als lunch :-).

Boca 3

Kanoën.
Heb ik helaas geen foto van uit angst voor ’t water, maar je kunt je een stukje de rivier op laten brengen door Yaro en z’n mannen. Vervolgens zak je al kanoënd weer af naar Sabalos Lodge. Het zijn wel echt kleine kano’s en de stroming kan soms venijnig zijn, dus doe ’t maar niet als je ’t een beetje spannend vindt.

Ben jij al eens in Nicaragua geweest??

 

@Midden-Amerika @Nicaragua #reizen #nicaragua #backpacken #reistips #rio san juan #boca de sabalos

5 reacties

 • Mirre

  08 februari 2014 om 10:25

  Mooi verhaal! Boca de Sabalos ken ik helaas niet, maar ik vond Granada, Leon en Ometepe heel mooi. Het is wel alweer een hele tijd geleden..
  Groetjes!

  Beantwoorden

  • Reismeisje Mirre

   08 februari 2014 om 12:14

   Ja Granada vond ik ook superleuk! Voor al die gezellige 'strip' 's avonds. Ometepe staat nog op mijn lijstje!

 • Win een reis naar Cuba! | Reismeisje

  21 maart 2014 om 07:53

  […] heb ik voor ‘t eerst kennis gemaakt met de Caribische laid back cultuur tijdens mijn reis door Nicaragua en Costa Rica. Ik ben zeker van plan snel weer die kant op te gaan, want wat vond ik ’t daar gaaf […]

  Beantwoorden

 • Boyfriend Travel Tag | Reismeisje

  27 maart 2014 om 07:50

  […] Ik denk dat Wendy ontzettend genoten heeft van Boca de Sabalos in Nicaragua; een kleine, simpele lodge middenin de jungle en bestaande uit houten huisjes op bamboepalen aan […]

  Beantwoorden

 • Travel bloggers over... Nicaragua! (deel 1) » Travellust.nl

  24 mei 2014 om 08:06

  […] Boca de Sabalos - Relatief weinig toeristen, mooi groen gebied, veel dieren en een fantastische lodge (Sabados Lodge). […]

  Beantwoorden

 • Reismeisje | 3 favo highlights in Nicaragua | Reismeisje

  03 september 2014 om 06:14

  […] 1.Boca de Sabalos. Zonder meer één van de meest mooie en ongerepte plekken die ik in Nicaragua heb gezien. Het kost wel even wat tijd om er te komen, want niet bepaald on the beaten track. Als je echter wel wat tijd hebt, zou ik dit zeker mee pakken! Boca de Sabalos is een heel klein dorpje in het uiterste Zuiden van Nicaragua aan de Rio San Juan. Vanaf het plaatsje San Carlos kun je een boot nemen, die je op z’n snelst in een ruim uur naar Boca de Sabalos brengt. Op zich stelt het dorpje verder niet veel voor, maar de omgeving is echt fan-tas-tisch! Supergroen, jungle tot aan het water, overal dieren en dan die chocoladebruine metersbrede rivier. Te gek. Als je meer tips wilt voor een paar leuke dagen bij Boca de Sabalos, kijk dan hier. […]

  Beantwoorden

Instagram

Blijf op de hoogte!

Wil je op de hoogte blijven van mijn nieuwste, leukste en mooiste blogs? Meld je dan aan voor de maandelijkse nieuwsbrief en lees leuke extra’s.