Mijn favoriete highlights in Uruguay

Reismeisje 14 november 2015

Cabo Polonio zeeleeuw groep

Uruguay is misschien niet de eerste bestemming waar je aan denkt bij een reis naar Zuid-Amerika. En nu we er de afgelopen weken door heen zijn gereisd, kan ik wel beamen dat het geen supergave bestemming ansich is. Uruguay is heel relaxt en er zijn zeker heel mooie plekken, maar het is vooral de combinatie met een andere bestemming die ik aan zou raden. Aangezien je vanuit de Uruguayaanse stad Colonia del Sacramento een boot kunt pakken, die je binnen 5 kwartier naar Buenos Aires in Argentinië brengt, is dat bijvoorbeeld een superleuke combi! Maar daarover later meer Knipogen. Vandaag eerst een artikel over wat wat mij betreft toch twee van de meest gave highlights van Uruguay waren: verlaten Punta del Diablo en wild Cabo Polonio.

Punta del Diablo dorp

Punta del Diablo. Punta del Diablo is een dorpje met nog geen 200 vaste inwoners. Het ligt in het uiterste Noordoosten van Uruguay, direct aan de Atlantische kust. Op veel kaarten van Uruguay is het zelfs nauwelijks te zien. Aangezien wij vanuit het binnenland van Uruguay naar de kust reisden, leek Punta del Diablo ons een leuke tussenstop. En dat bleek het ook zeker te zijn! In het dorpje heerst een ouderwets hippie sfeertje, wat je meteen al aan de huizen en andere bebouwing ziet. Veel hout, felle kleurtjes en bij elkaar gesprokkelde onderdelen. Ze zeggen dat de inwoners van Punta del Diablo een soort statement willen maken ten opzichte van het toeristische, uit de kluiten gewassen Punta del Este; een stadje meer richting de hoofdstad Montevideo, waar het ene enorme appartementencomplex naast het andere verrijst. De authentieke vissersmentaliteit is hier verloren. Hoewel ze in Punta del Diablo wel wat ver gaan Knipogen, hangt er een heel leuk sfeertje en wordt je hartelijk opgenomen door de locals. Je kunt er prachtige wandelingen maken langs de rauwe kust en ’s avonds genieten van een eindeloze zonsondergang. Bereid je voor op weinig vertier en veel rust en ontspanning.

Uruguay Bossa Nova

Qua accommodatie zijn er in Punta del Diablo veel particuliere huisjes die verhuurd worden. Wij verbleven twee nachten in Bossa Nova; een vrijstaand, houten huisje met uitzicht op zee. Het huisje is van alle gemakken voorzien; een uitgebreide keuken, heerlijke douche, zitje met uitkijk op de zee en een gezellige veranda waar je zomers heerlijk kunt barbecueën. Helaas was het niet al te best weer toen wij er waren, maar we hebben echt een paar fijne dagen gehad en zelfs “Floortje naar het einde van de wereld” terug kunnen kijken met het sterke wifi J. Een overnachting in Bossa Nova kost $50.

Cabo Polonio

Cabo Polonio. Vanuit Punta del Diablo kun je een bus pakken, die je in een half uurtje bij het opstappunt van Cabo Polonio brengt. Ik zeg bewust opstappunt, want vanaf daar moet je met een enorme 4x4 nog een half uur dwars door de duinen crossen om bij het mini dorpje uit te komen. Als je het laatste duin hebt gehad, zie je in de verte verspreid allemaal kleine huisjes liggen. Met daar tussen en er om heen niets anders dan strand en zee. Een heel apart gezicht, maar prachtig. Officieel is Cabo Polonio ook een national park en er mag niet zo maar worden bij gebouwd. Er wonen officieel maar zo’n 100 mensen, al loopt dit aantal in de toeristische zomermaanden wel op. Wat al die mensen bij Cabo Polonio te zoeken hebben? Zeeleeuwen spotten Lachen. Bij Cabo Polonio leeft een van de grootste koloniën zeeleeuwen van heel Zuid-Amerika. Je ruikt ze al van verre, want ow my. Wat kunnen die beesten stinken zeg! Vlak bij de vuurtoren van Cabo Polonio zitten ze met duizenden tegelijk op de rotsen of spartelen in het water op zoek naar vis. Zo superleuk! Daar kun je echt uren naar kijken. Mocht je een reis naar Uruguay maken, is Cabo Polonio echt een must see!

Cabo Polonio zeeleeuw

Dit waren voor mij zeker twee van de leukste highlights in Uruguay. Wat je er verder nog kunt doen en zien, volgt de komende weken. Ik ben benieuwd of Punta del Diablo en/of Cabo Polonio jou aanspreken? Of misschien ben je er al wel eens geweest? 

@Zuid-Amerika @Uruguay #uruguay #reistips #cabo polonio #wildlife #punta del diablo

2 reacties

 • Jeroen

  16 november 2015 om 08:16

  Punta del Diablo klinkt erg goed! Hou wel van dit soort dorpjes.
  Moet inderdaad wel zeggen dat Uruguay nou niet echt hoog op de lijst staat maar wie weet is het nog zeker een bezoek waard als je toch in de buurt bent.

  Beantwoorden

 • Elsemieke | Living on a Plane

  16 november 2015 om 11:31

  Oh, die laatste foto met zeeleeuwen is mooi. Je krijgt hierdoor helemaal de Zuid-Amerikaanse sfeer te pakken.

  Beantwoorden

Instagram

Blijf op de hoogte!

Wil je op de hoogte blijven van mijn nieuwste, leukste en mooiste blogs? Meld je dan aan voor de maandelijkse nieuwsbrief en lees leuke extra’s.