Mijn favoriete Griekse eiland

Reismeisje 14 maart 2015

Lesbos 1

Laatst schreef ik al eens een artikel over mijn favoriete zomerse eiland bestemmingen in Europa. Daar kreeg ik veel reacties op van lezers die de Griekse eilanden één van de mooiste Europese bestemmingen vinden. En terecht :-) . Met meer dan 6.000 (!) eilanden heb je in Griekenland heel wat te kiezen. Mijn favoriete Griekse eiland is…Lesbos!


Genieten op Lesbos.
Hoewel Lesbos één van de grootste eilanden van Griekenland is, is het zeker niet het meest toeristische. Geen idee waarom, maar wat mij betreft mag dat fijn zo blijven ;-) . Op de iets drukkere hoofdstad Mytilini na, vind je op Lesbos vooral stille dorpjes, kleine haventjes die er al decennia lang zo bij liggen en prachtige natuur. Van origine is Lesbos vulkanisch, maar daar herinnert eigenlijk alleen het versteende woud bij Sigri in het Noorden aan. Verder is Lesbos best groen en barst het er van de vogels. Inclusief flamingo’s en pelikanen. Verrassend toch? Lesbos is voor mij vooral zo’n fijne bestemming, omdat het echt een authentiek Grieks eiland is waar je elke dag iets anders kunt zien of doen. Ik ben niet zo’n strandligger  8-) en vind het leuk om wat van de omgeving te zien. Lesbos is groot genoeg om lekker afwisselend te zijn en klein genoeg om het bereisbaar te houden. Perfect!

Lesbos 2

Highlights op Lesbos.
Lesbos is vooral een eiland voor rust- en natuurliefhebbers. De flamingo’s bij de zoutvlakte van Kalloni zijn heel erg de moeite. Rijd daar ’s ochtends vroeg heen en je weet niet wat je ziet. Een grote, roze zwerm van flamingo’s die in het ondiepe water naar visjes staan te pikken. Te gek! Het stadje Molyvos is ook zeker een aanrader. Hoewel best toeristisch, is het leuk slenteren door de oude straatjes met kleine boetiekjes. De ligging aan zee en half tegen een heuvel aan gebouwd maakt Molyvos schilderachtig. Ga hier aan het einde van de dag heen en zie de zon in de zee zakken, terwijl je van een vers gevangen visje geniet in de haven. Heerlijk! Heb je meer zin in een dagje strand? Dan zou ik Vatera Beach aanraden. Op Lesbos vind je veelal kiezelstranden, maar Vatera Beach heeft een fijn zandstrand en prachtig helder water. Er zitten ook een paar leuke eettentjes waar je zo op je slippers aan kunt schuiven voor een drankje of lekkere lunch. Een fijne plek om een dagje op en top vakantie te vieren! Tot slot vind je in de omgeving van de hoofdstad Mytilini veel mooie, typisch Grieks orthodoxe kerken, kloosters en oude gebouwen. Hoewel Mytilini wel duidelijk een stuk drukker is dan de rest van Lesbos, is het zeker een bezoekje waard.

Lesbos 3 Accommodatie op Lesbos.
Er zijn natuurlijk verschillende reisaanbieders die complete vakanties naar Lesbos aanbieden, maar ik zou zelf echt gaan voor een leuk, beetje authentiek vakantiehuisje. Rent Villa is zo’n aanbieder van net even andere appartementen en vakantiehuizen, waar niet Jan en alleman op af komt ;-) . De huisjes liggen vaak prachtig en niet op de meest voor de hand liggende plekken. Perfect voor een vakantiehuisje op Lesbos! Lijkt een vakantie naar Lesbos je wel iets? Dan zou ik wel echt een auto huren, want het openbaar vervoer is niet heel goed en het is juist leuk om zelfstandig het eiland over te kunnen reizen. Ik ben benieuwd of Lesbos jou aanspreekt?  

Dit is een gesponsord artikel. Alle ervaringen en meningen uit dit artikel zijn van mijzelf en het artikel is door mij geschreven.

@Europa @Griekenland #reizen #Griekenland #Lesbos #europa #vakantie

6 reacties

 • Petra

  14 maart 2015 om 08:23

  Ik ga Lesbos op mn lijstje zetten. Na vele verre bestemmingen gaan wij dit jaar ook weer eens naar Griekenland. Vanuit Athene met ferries naar Mykonos, Naxos en Santorini. Zin in,, ik ben altijd erg gecharmeerd van het griekse sfeertje!

  Beantwoorden

  • Reismeisje Petra

   14 maart 2015 om 14:16

   Leuk leuk!

 • Luna | Flowers and Pearls

  14 maart 2015 om 14:20

  Minder toeristische eilandjes zijn inderdaad leuker!

  Beantwoorden

  • Reismeisje Luna | Flowers and Pearls

   16 maart 2015 om 23:14

   Ja he. Lesbos is zeker een aanrader :-).

 • Caro

  14 maart 2015 om 22:11

  mooie foto's en het klinkt als een heerlijk eiland!

  Beantwoorden

  • Reismeisje Caro

   16 maart 2015 om 23:13

   Thanks Caro!

 • Stéphanie | Expeditie Aardbol

  15 maart 2015 om 11:47

  Heerlijk eiland lijkt me! En ik besef me elke keer weer: wat valt er nog veel van Europa te zien!

  Beantwoorden

  • Reismeisje Stéphanie | Expeditie Aardbol

   16 maart 2015 om 23:13

   Helemaal eens. Europa is zo divers en mooi!

 • Nanda

  16 maart 2015 om 13:21

  Ik heb er ooit drie weken gezeten en zou nu zo weer terug gaan. Tip voor een restau in Molyvos, Sansibal. Echt lekker eten, en fenomenaal uitzicht. Het petrified forrest is ook aardig. Verder zou ik bij een van de talloze kloosters een kijkje gaan nemen. De sfeer is echt mystiek.
  Griekenland blijft heerlijk! Bedankt om me weer even terug te laten dromen.

  Beantwoorden

  • Reismeisje Nanda

   16 maart 2015 om 23:10

   Dank voor de tip Nanda, super!

 • Vivian

  16 maart 2015 om 23:43

  Ja, Lesbos is echt prachtig! Van de vier Griekse eilanden die ik tot nu toe heb bezocht is het zeker mijn favoriet. :)

  Beantwoorden

  • Reismeisje Vivian

   17 maart 2015 om 19:43

   Leuk dat jij ook zo enthousiast bent :-).

Instagram

Blijf op de hoogte!

Wil je op de hoogte blijven van mijn nieuwste, leukste en mooiste blogs? Meld je dan aan voor de maandelijkse nieuwsbrief en lees leuke extra’s.