Meest relaxte bestemmingen ooit

Reismeisje 01 september 2017

Soms kom je tijdens een reis op een plek waar je meteen helemaal tot rust komt. Waar alles op z'n plek lijkt te vallen en je met gemak dagen aan een zou kunnen blijven rond hangen. Heerlijk. Ik moet heel eerlijk zeggen dat het voor ons nog wel eens een uitdaging is daar aan toe te geven Knipogen, maar toch zijn er de afgelopen jaren best wat plekken geweest waar dit heel aardig is gelukt. Vandaag neem ik je mee naar mijn 5 favoriete, meest relaxte bestemmingen en plekken waar ik ooit ben geweest. Komen ze!

Ubud

1. Ubud op Bali. Tja. Do I need to say more? Hoewel Bali een superdruk eiland is en je soms moeite moet doen om een beetje authenticiteit te vinden, vind ik het echt een heel fijne plek om te zijn. En zeker Ubud. Man man. Daar zou ik met gemak een aantal weken kunnen wandelen, duiken en vooral chillen, Moeiteloos! Wat ik vooral zo fijn vind aan Ubud is de eindeloze keus aan vreselijk fijne restaurantjes Knipogen, de yoga opties die je er te pas en te onpas tegen komt en het feit dat je zo het stadje uit loopt de rijstvelden in. Heerlijk!

Iran2

2. Dakterrasjes in Yazd, Iran. Ha! Misschien eentje die je niet in dit rijtje had verwacht Knipogen. En begrijpelijk ook, want Iran staat niet per se op 1 lijn met lekker relaxt vakantie vieren. Zeker niet als je een vrouw bent en toch bedekt door het leven moet. Juist daarom vond ik het stadje Yazd zo onwijs leuk. Yazd is voor Iraanse begrippen best ingesteld op backpackers en dat maakt dat je er ook fijne voorzieningen vindt voor reizigers. Waaronder dus de dakterrasjes. Je vindt ze overal in het oude gedeelte en je kunt er eindeloos genieten van thee. Of waterpijp. Echt heel relaxt en een dikke aanrader!

Algarve 5

3. B&B in de Algarve, Portugal. Hier zat ik vorige week nog en ik kan gewoon niet anders dan deze fan-tas-ti-sche accommodatie toevoegen aan deze lijst. Want wat heb ik genoten van O Tartufo van de Nederlandse Theo en Michelle. Ze hebben nu zo'n 6 jaar hun B&B in het Oosten van de Algarve en leggen hun hele ziel en zaligheid er in. En dat merk je. De hele B&B ademt sfeer, huiselijkheid en liefde voor details. Ik ben er echt heel erg tot rust gekomen en ga zeker weten nog eens terug!

Jordanie

4. Eco lodge in de woestijn in Jordanië. Naast Midden-Amerika is het Midden-Oosten echt een van mijn meest favoriete regio's. De mensen, het eten, de cultuur, diversiteit. Ik ben er echt dol op! Jordanië is dan ook zeker een land wat erg hoog scoort op mijn lijstje met favoriete bestemmingen. Toen we een aantal jaren geleden een reis door dit sprookjesachtige land maakten, sliepen we ook een nachtje midden in de woestijn. In Feynan Ecolodge; een prachtige accommodatie die helemaal op gaat in de omgeving, werkgelegenheid biedt aan de nomaden die er veelal in de buurt leven en gewoon heel ontspannen aanvoelt. Echt een bestemming binnen Jordanië waar ik me heel relaxt heb gevoeld. 

Guatemala2

5. Rio Dulce in Guatemala. Ik heb iets met rivieren. En accommodaties die daaraan liggen. Ik weet niet; het groen, stromende water, de dieren, het leven aan zo'n watertje. Dat fascineert me en ik word er heerlijk ontspannen van Knipogen. In Guatemala heb je de Rio Dulce stromen, dichtbij Belize. Echt een prachtige, brede rivier waar je je ogen uit kijkt. Toen we een reis door Guatemala maakten, begonnen we onze reis heel relaxt hier. En dat kan ik je zeker aanraden! Het maakt niet zo veel uit waar je precies ziet, de hele Rio Dulce is een plaatje.

Dat zijn mijn meest relaxte bestemmingen tot nu toe. Al kunnen die ook nog wel eens wisselen natuurlijk...Vertel, wat is voor jou de meest relaxte bestemming ooit?

#bali #ubud #Iran #algarve #portugal #jordanie #guatemala

5 reacties

 • Michel

  01 september 2017 om 11:32

  Leuk onderwerp!
  Ik vond LuangPrabang in Laos eigenlijk wel super relaxt. Misschien geldt daarvoor wel een beetje hetzelfde als Ubud hoor, want er zijn best ook nog wel veel toeristen. Maar op een of andere manier had ik het gevoel dat dat volledig voorbij ging aan de inwoners. Daarnaast vind ik de Laotianen (tot nu toe hoor) echt meest lieve en oprechte, minst opdringerige mensen op de aardbol.

  Beantwoorden

  • Reismeisjenl Michel

   04 september 2017 om 07:45

   Ow ja! Daar heb ik ook veel over gehoord ja :-).

 • Dominique || dominiquetravels.com

  03 september 2017 om 10:50

  Garden Bungalow in Gunung Mulu National Park op Borneo. Heerlijk in het midden van de jungle, met de bijbehorende geluiden erbij!

  Beantwoorden

  • Reismeisjenl Dominique || dominiquetravels.com

   04 september 2017 om 07:46

   Jaaaaa! Jungle bestemmingen <3. Heerlijke, relaxte bestemmingen zijn dat inderdaad!

 • Shamira | Kompas 24

  03 september 2017 om 13:44

  Die ecolodge ziet er veelbelovend uit! Mijn meest relaxte bestemming blijft voor mij denk ik Curaçao. Mijn moeder en broertje hebben er een aantal jaar gewoond en ik ben er ondertussen al zo vaak geweest dat het een beetje als mijn tweede thuis voelt. Maar dan heerlijk in de tropen :)

  Beantwoorden

  • Reismeisjenl Shamira | Kompas 24

   04 september 2017 om 07:46

   Dat kan ik me voorstellen ;-). Heerlijk!

 • Robert | Traveljunks

  04 september 2017 om 20:09

  Ik denk dat dat voor mij Laos was, al zal het zuiden van Chili er zeer dicht bij in de buurt komen :-)

  Beantwoorden

  • Reismeisjenl Robert | Traveljunks

   05 september 2017 om 07:27

   Laos ben ik nog niet geweest, maar ik hoor het vaker ja. Lijkt me een heel mooie bestemming!

 • Katja

  30 september 2017 om 09:10

  Ubud inderdaad, heerlijke plek om lang te blijven hangen! Byron Bay staat ook hoog op mijn relax-lijstje: iedereen is relaxed, strandje, barbecue, straatmuzikanten, kleine winkeltjes....

  Beantwoorden

Instagram

Blijf op de hoogte!

Wil je op de hoogte blijven van mijn nieuwste, leukste en mooiste blogs? Meld je dan aan voor de maandelijkse nieuwsbrief en lees leuke extra’s.