Meest gestelde vragen over de wereldreis part II

Reismeisje 06 mei 2015

Wereldreis

Toen laatst het eerste artikel met veel gestelde vragen over onze aankomende wereldreis live stond, wist ik niet wat er gebeurde qua reacties. Zo veel leuke comments! Dank daarvoor :-) . Daarnaast stelden aardig wat mensen ook nog andere vragen, die ik beloofd heb in een later artikel te beantwoorden. Bij deze! Vandaag is het dus tijd voor deel II van de meest gestelde vragen over onze wereldreis.


Hoeveel kost een wereldreis?
Een vraag die ik erg veel heb gekregen ;-) . Wat kost dat nou, die wereldreis van jullie? Tja. Allereerst wil ik graag benadrukken dat een budget bepalen voor een wereldreis echt persoonlijk is. Het hangt erg af van welke landen je wilt gaan bezoeken, of je veel zult moeten vliegen, welke dingen je graag wilt doen en zeker ook of je bereid bent basic te reizen of toch liever voor wat meer comfort wilt gaan. Wij kiezen er bewust voor echt basic te backpacken inclusief eigen tentje mee te nemen, omdat we op deze reis een aantal relatief dure landen willen gaan bezoeken. Ik wil uiteindelijk zo min mogelijk hoeven te kiezen tussen dingen, maar hey. Ik heb ook geen geldboom in de tuin  :-? en dus wordt het backpacken to the core voor ons. Voor deze reis, waar je hier de route voor kunt vinden, hebben we per persoon €17.000 - €18.000 gebudgetteerd. Inclusief gave avonturen als een lange boottocht over de amazone, een bezoek aan de Galapagos eilanden, hikes in Patagonië en een aantal stops op eilandjes in Micronesië.


Wat doe je met je baan?
Ik denk dat de meesten van jullie wel weten dat Reismeisje niet mijn fulltime baan is ;-) . Langzamerhand gaat er wel veel tijd in zitten, maar dat doe ik allemaal naast mijn echte baan. Ik werk in de marketing bij een superleuk, internationaal bedrijf. Een baan waar ik elke dag met heel veel plezier in werk. Door persoonlijke omstandigheden werd voor Gerben en mij echter wel duidelijk dat als we die wereldreis wilden gaan maken, het najaar van dit jaar een goed moment zou zijn. Dat betekende dus mijn baan opzeggen. Een andere optie is er niet…Omdat ik het niet fair vond kort voor vertrek mijn baan op te zeggen, heb ik dat begin van dit jaar al gedaan. Dat voelde eerlijker. En wat bleek? Er kwam een scenario uit waar ik serieus geen rekening mee had gehouden. Ik-mag-terug-komen-na-onze-wereldreis!!! Hoe fantastisch is dat?! Los van dat ik de baan en werkgever superfijn vindt, geeft dit ook qua zekerheid een stukje rust. Echt heel fijn.


Wereldreis 2

Regel je tickets en andere dingen van tevoren?
Nee. Daar kan ik kort over zijn ;-) . We zijn op dit moment nog aan het onderzoeken wat voor ons de beste optie is; een enkeltje naar Zuid-Amerika of een Round The World ticket. Dat zullen we dus van tevoren natuurlijk wel regelen, maar verder het liefste zo min mogelijk. We hebben echt wel een goed idee over de globale route, de plekken die we zeker niet willen missen, maar daar houdt het dan ook wel mee op. Ik wil liever ook niet te veel vastleggen. Het komt zoals het komt.


Wat doe je met je huis?
Tja. Dat weten we eerlijk gezegd nog niet helemaal. Er zijn grofweg 2 opties: we verhuren het of we laten het leeg staan. Beiden zijn wat mij betreft niet ideaal, maar ja, je moet wat als je op wereldreis gaat. Het liefste zouden we ons huis aan bekenden of vrienden van vrienden verhuren. Dat geeft toch een wat veiliger gevoel. Tot nu toe is er echter nog niets concreets. Mocht je zelf op het punt staan een lange reis te gaan maken en je huis onder te willen verhuren, zoek echt goed uit wat de regeltjes zijn. Dat zijn er namelijk nogal wat…


Wat zijn praktische zaken waar je verder aan moet denken?
Dat zijn er eigenlijk best wel veel. Te veel om allemaal goed uit te leggen in deze blogpost, maar ik beloof dat ik hier nog eens een apart artikel over zal schrijven. Zo moet je bijvoorbeeld checken of je je uit moet schrijven bij je gemeente, een passende (reis- en zorg-)verzekering afsluiten zodat je overal gedekt bent voor narigheid, goed checken welke vaccinaties je in een jaar nog nodig denkt te gaan hebben, regelen dat je altijd bij je geldrekeningen kunt (of iemand machtigt daarvoor) en ga zo maar door. Er komen gewoon heel veel praktische zaken kijken bij het regelen van een wereldreis. Goed om op tijd te beginnen met regelen in elk geval ;-) . Dat waren de vragen die ik de vorige keer veel kreeg. Als je nog iets mist of je hebt nog fijne tips, let me know!

#reizen #budget #reistips #wereldreis

11 reacties

 • Michel

  06 mei 2015 om 08:03

  De kosten die je noemt per persoon zijn dat alleen de reis- en verblijfkosten of is dat ook al incl. de lasten voor de woning die gewoon doorlopen wanneer jullie op reis zijn? Daarnaast ben ik wel benieuwd hoe je zo'n bedrag berekend of vaststelt. Het blijft vast natuurlijk een beetje natte vinger werk, maar het is ook geen bedrag die je zo uit de lucht grijpt.......

  Beantwoorden

  • Reismeisje Michel

   06 mei 2015 om 09:02

   Dat eerste inderdaad. Dus ex de kosten die eventueel in NL verder door lopen, verzekering etc. We hebben erg grondig vooronderzoek gedaan via allerlei blogs en websites om een dagbudget per land te bepalen. Dat blijft inderdaad een beetje gissen, maar op die manier kom je een heel eind in de richting. Duurdere activiteiten hebben we daar nog los van gebudgetteerd; denk aan Galapagos, boottocht op de Amazone etc.

 • Marijke

  06 mei 2015 om 08:37

  Handige blog, want ik vroeg mij die dingen stiekem ook allemaal af :) Super dat je je baan hebt kunnen houden, dat geeft inderdaad wel wat meer rust. Dat gevoel van zo lang weg te kunnen gaan, moet heerlijk zijn!

  Beantwoorden

  • Reismeisje Marijke

   06 mei 2015 om 09:01

   Ja wat een luxe he. Ik ben er ook erg blij mee!

 • Sieds | Sieds My Travels

  06 mei 2015 om 08:39

  Wat super dat je na jullie wereldreis weer terug mag komen bij je werkgever, lijkt me wel een heel prettig gevoel en het geeft lekker zekerheid als je terugkomt!! :-D Begin dit jaar hadden jullie het erover dat jullie site ook vernieuwd gaat worden, zijn jullie daar nog steeds mee bezig? En op wat voor termijn mogen we de vernieuwde site bewonderen? Is de wens én inmiddels de concrete stap tot het maken van een wereldreis ook aanleiding geweest om de site te gaan vernieuwen?

  Beantwoorden

  • Reismeisje Sieds | Sieds My Travels

   06 mei 2015 om 09:01

   Klopt helemaal Sieds...Duurt alleen een flink stuk langer dan we hadden gehoopt. Het wordt erg mooi, maar het kost veel werk. Ik hoop dat we binnen een aantal weken echt live gaan!

   • Sieds | Sieds My Travels Reismeisje

    07 mei 2015 om 08:04

    Ik ben heel benieuwd! :-D Beter dat het wat langer duurt en naar jullie tevredenheid is, dan dat het te vroeg live gaat en er nog weer aan gesleuteld moet worden.. ;-)

    • Reismeisje Sieds | Sieds My Travels

     07 mei 2015 om 08:07

     Ja dat klopt ook wel ja...

 • Lianne

  06 mei 2015 om 08:56

  He
  We zijn net terug van 1,5 jaar reizen, een goede verzekering is van de isis (joho), was voor ons, voor 1 jaar 1800,- voor 2 personen. Je moet natuurlijk wel je zorgverzekering van nederland opzeggen en uitlaten schrijven bij de gemeente.
  Nu wij net, 4 dagen terug zijn, zijn we alles juist weer aan het aanvragen en inschrijven!!
  Heel veel succes met het plannen, mocht je nog vragen hebben, kan ik misschien wat voor je betekenen!
  Groetjes

  Beantwoorden

  • Reismeisje Lianne

   06 mei 2015 om 09:00

   Thanks Lianne. Handige tip ook!

  • Linda | One Day Trip Lianne

   07 mei 2015 om 09:41

   Je hoeft je zorgverzekering pas op te zeggen als je langer dan 12 maanden op reis bent. Uitschrijven bij de gemeente moet al als je langer dan 8 maanden binnen 12 maanden het land uit bent. :)

 • Jeroen

  06 mei 2015 om 09:02

  Weer goede tips!
  En dat je na een jaar weer terug kunt keren bij je werkgever geeft gewoon aan dat je goed (bezig) bent ;-)

  Beantwoorden

 • Sandra

  06 mei 2015 om 10:00

  Ergens wist ik wel dat het zo duur zou zijn, alleen had ik ook op positiever nieuws gehoopt haha! Wat fijn dat je terug mag komen na jullie reis, heel fijn! Ik wist trouwens niet dat jullie een koophuis hadden. Daar zit ik toch ook wel mee in mijn maag, dat loopt tenslotte wel door (of we moeten het te koop zetten...). Ben benieuwd hoe het basic backpacken jullie bevalt een jaar lang!

  Beantwoorden

  • Reismeisje Sandra

   07 mei 2015 om 06:37

   Ligt ook wel aan de reis die we gaan maken hoor. Als je voor Azie gaat of zelfs deels Afrika is het al een stukje minder. De route die jullie straks willen gaan doen lijkt me wel ietsje goedkoper.

 • Stéphanie | Expeditie Aardbol

  06 mei 2015 om 11:30

  Wat ontzettend fijn dat je terug mag komen bij je werkgever, een enorme luxe! En holy, wat een geld... Ik weet dat reizen veel geld kost, maar om zo het totaalbedrag te zien staan is toch ff schrikken ;).

  Beantwoorden

 • Stephanie

  06 mei 2015 om 16:55

  Dit is zo awesome om te lezen! Heel erg vet :). En zo tof dat je mag terugkomen bij je werkgever, dat geeft echt een hoop rust lijkt me!

  Beantwoorden

  • Reismeisje Stephanie

   07 mei 2015 om 06:36

   Thanks Stephanie. Ja geweldig he. Echt heel erg fijn.

 • margreet

  06 mei 2015 om 19:54

  LUCKY GIRL ! Ze willen je gewoon niet kwijt, een geweldig gevoel moet dat zijn...en nog trouwen en op wereldreis ! Ik ken je niet persoonlijk, maar ik gun het jullie van harte !!

  Beantwoorden

  • Reismeisje margreet

   07 mei 2015 om 06:36

   Ah wat superlief Margreet :-). Dankjewel!

 • Linda | One Day Trip

  07 mei 2015 om 09:43

  Super fijn dat je terug mag komen bij je huidige werkgever! Een beetje zekerheid is altijd fijn...

  Beantwoorden

 • Andrea

  05 januari 2018 om 08:54

  Goedemorgen!
  Ja, zelfs na drie jaar lezen mensen de blogs ook ;)
  Ik wil heel graag op wereldreis over drie jaar, ik wil eerst drie jaar werkervaring hebben en heb ookal veel gereisd dus even een tussen pauze :) Ik wil graag de zijderoute doen dus van Georgië via Armenië Iran, Kazachstan, Kirgizië, Oezbekistan, Turkmenistan naar China in 2 maanden en vanaf daar nog enkele landen in Azië +\- 3 maanden bezoeken ook papoe nieuw guinea en dan via een eiland Fiji of iets (in mijn ogen lijken eilanden vaak erg op elkaar misschien heb jij dit anders ervaren) ik heb Zanzibar gehad maar niet echt andere eilanden. En dan door naar zuid Amerika en een soort gelijke route doen. Ik dacht zelf vanaf Sao paulo naar ushusia en dan omhoog naar Colombia en ook Galapagos. Hebben jullie nog suggesties voor leuke landen in Azië misschien Laos Cambodja Vietnam of Myanmar? (China, Maleisië en midden west India en heb ik al gezien inclusief taj mahal, maar niets zoals Ladak).
  Zelf ben ik nogal bang dat ik te kort tijd hebt dus vandaar mijn vraag hoelang jullie hebben gedaan over de getekende route in Zuid Amerika, ik denk dat je daar wel 7 maanden zoet mee bent?? 18.000 euro tja zie het als een investering zou ik zeggen, maar als je landen als Bhutan eruit haalt en wat eilanden weg laat denk ik dat de prijs (hard) daalt.
  Hebben jullie je uiteindelijk aan dat budget en deze reisroute kunnen houden?
  Ik heb de mazzel dat ik geen koophuis heb (mijn vriend wel maar die wilt niet mee). Tja hij heeft deze droom niet maar een andere waarvoor hij thuis wilt blijven en de rest van zijn leven druk mee wilt zijn (koeien melken). Dus we zeggen vaak tegen elkaar mijn droom is nog 1x op wereld reis en zijn droom is om een eigen melkveebedrijf te runnen. Daar past een wereld reis niet bij maar toch heb ik er een beetje een raar gevoel bij dat je zolang uit elkaar bent.
  Dus alleen verzekerings kosten en misschien nieuw paspoort je miet natuurlijk wel voldoende stempel ruimte overhebben

  Beantwoorden

  • Andrea Andrea

   05 januari 2018 om 08:58

   Hmm het laatste stukje is eraf gevallen ik denk dat de reactie te lang was! Balen!
   Dus alleen verzekerings kosten en misschien nieuw paspoort je miet natuurlijk wel voldoende stempel ruimte overhebben

   • Andrea Andrea

    05 januari 2018 om 09:00

    Hmm het laatste stukje is eraf gevallen ik denk dat de reactie te lang was! Balen!
    We hebben wel wat training gehad omdat ik 7 maanden in Nieuw zeeland heb gezeten, 2 maanden in India en 2 maanden in afrika.
    Wat denk jij hiervan?
    Denk je dat de prijs beïnvloed wordt als je met 1 persoon reist?
    Zitten de vliegreizen bij de 18.000 in? En in eatvoor accommodaties hebben jullie geslapen?
    Ik denk dat ik zo’n beetje genoeg heb getypt!
    Hoe is het om weer begonnen te zijn aan je baan, bevalt het nog net zo goed als daarvoor of is het nu anders?

Instagram

Blijf op de hoogte!

Wil je op de hoogte blijven van mijn nieuwste, leukste en mooiste blogs? Meld je dan aan voor de maandelijkse nieuwsbrief en lees leuke extra’s.