Luxe bucketlist van een backpacker

Reismeisje 19 augustus 2015

Luxe bucketlist

Luxe en backpacken. Het lijkt nogal tegenstrijdig. Voor het één heb je namelijk best wat geld nodig en bij het ander wordt je juist geacht elk dubbeltje 2x om te draaien. Dat backpacken echter niet altijd shabby of sjofel hoeft te zijn, schreef ik laatst al eens. Ik houd zelf vooral van het avontuur en het onverwachte. Dat is waar backpacken voor mij vooral voor staat. En dat betekent dus ook dat ik best kan dromen van wat luxe op reis 8-) . Niet op een all inclusive achtige manier, maar meer qua ervaringen die je op doet. Vandaag mijn persoonlijke bucketlist met luxe reiservaringen!


12 dagen op een boot naar Antarctica.
Tja. Of dat nou zo luxe is…Je kunt het natuurlijk zo gek maken als je wilt inclusief halve jachten met onderdanig personeel, maar daar word ik echt niet blij van. De boot zelf mag van mij eenvoudig zijn. Het gaat me hier echt om de reis. Antarctica. Het lijkt me zo’n bijzondere en aparte bestemming. Weg van alles en iedereen. Het einde van de wereld, zo’n gevoel. Aangezien we op wereldreis straks alle tijd gaan hebben, is dit er zeker eentje die we willen gaan proberen af te tikken. Het zal echt van de kosten af gaan hangen, want zelfs simpele schepen zijn erg kostbaar. Helemaal als je een dag of 12 wilt en de Falkland eilanden mee wilt pakken. We gaan het zien. Maar op mijn ‘luxe’ bucketlist staat Antarctica al jaren!


Aryuvedisch oord in India.
Hoewel ik al meerdere keren in India ben geweest, ben ik nog nooit voor langere tijd op één plek gebleven. Altijd reizen we rond. Heerlijk ook, maar ik zou eigenlijk dolgraag een keer voor wat langere tijd in een ayurvedisch oord in India willen verblijven. Ken je dat? Ayurveda is eigenlijk gewoon de Indiase geneeskunde. Verschil met de onze is dat ze in India meer een verband leggen tussen lichaam, geest en een balans daar tussen. Dat heeft me altijd al geboeid. Vooral in het Zuiden van India heb je prachtige oorden waar je de meest uiteenlopende behandelingen kunt ondergaan en helemaal tot rust kunt komen. Beetje prijzig, dat dan weer wel…


Bhutan ontdekken.
Als je regelmatig op Reismeisje te vinden bent, weet je ondertussen wel dat Tibet één van mijn meest favoriete bestemmingen is. De landschappen, cultuur en mensen vind ik gewoon fantastisch! Hoewel Bhutan natuurlijk een heel ander land is, verwacht ik hier wel een beetje dezelfde sfeer en omgeving. Een land waar ik dolgraag door heen zou willen reizen. Op zich zou je zeggen dat dat geen probleem hoeft te zijn. Ware het niet dat de Bhutaanse regering de cultuur zo veel mogelijk wil beschermen tegen externe invloeden, waardoor reizen door Bhutan erg duur is. Je bent verplicht met een vaste gids te reizen en je aan een afgesproken schema te houden. Kosten: $250 per persoon per dag. Oeps. Ik vind het overigens wel goed dat ze de Bhutaanse cultuur zo authentiek mogelijk willen houden, maar het maakt de drempel voor een reis die kant op niet bepaald laag.


Dieren spotten op de Galapagos eilanden.
Dit is er eentje die we komend jaar zeker gaan doen. De Galapagos eilanden bij Ecuador. Een eilandengroep waar je de meest bijzondere dieren kunt spotten en bovenal erg dicht bij ze kunt komen. Er zit een strikt quotum op het aantal toeristen dat jaarlijks naar de Galapagos eilanden mag reizen, waardoor er veel meer vraag is dan aanbod. Gevolg: hoge kosten. Erg hoge kosten. Ook in dit geval is het erg begrijpelijk en vanuit een goede reden. Maar ja. Een reis naar de Galapagos eilanden is daarmee niet heel voor de hand liggend. Er zijn een aantal ervaringen die we voor onze wereldreis hebben afgesproken te gaan doen en dat is dit er echt eentje van. Hoe duur of luxe ook, de Galapagos eilanden wil ik echt graag gezien hebben!

En zo zijn er natuurlijk nog wel wat meer luxe reiservaringen die ik graag zou willen mee maken, maar dit zijn wel de meest belangrijke. Wat staat bovenaan jouw bucketlist??

#reizen #backpacken #bucketlist

10 reacties

 • margreet

  19 augustus 2015 om 06:04

  Een mooie lijst, ik hoop dat jullie het allemaal mogen meemaken ! De Galapagos eilanden zijn idd. erg bijzonder. 's Nachts varen en overdag snorkel je veel en bezoek je de eilanden, waar je zoveel dieren ziet, die niet schuw zijn. Het zwemmen met de zeeleeuwen vond ik één v/d mooiste ervaringen !

  Beantwoorden

  • gerben margreet

   19 augustus 2015 om 07:22

   Owwww dat klinkt helemaal te gek Margreet!!! Vooral ook dat zwemmen met zeeleeuwen, fantastisch! We gaan het hopelijk meemaken!

   Beantwoorden

 • Sandra

  19 augustus 2015 om 06:19

  Leuk om wensen van anderen te lezen! Bhutan lijkt mij ook mooi, maar die kosten... Pff! Ik wil graag met een offroad auto van Nederland naar Singapore reizen, maar dat is meer een reis op zich. Qua bestemming wil ik graag naar de outback van Australië, Lapland, Noordkaap, de Iceroads in Alaska, de zoutvlakten in Bolivia en naar Centraal Afrika! En nog veel meer, maar dat komt vast nog wel haha!

  Beantwoorden

  • gerben Sandra

   19 augustus 2015 om 07:24

   Ook gave ideeën hoor! Leuk ook dat je de Iceroads in Alaska noemt, lijkt me ook een heel bijzondere ervaring! Je gaat ze vast afstrepen in de toekomst :-)

   Beantwoorden

 • Jeroen

  19 augustus 2015 om 06:48

  Een halve vierkante meter bewegingsruimte in m'n hut, 3 dagen zeeziek, zelf koken en afwassen, zeilen hijsen, navigeren en nachtdiensten draaien en toch was Antarctica 1 van de meest luxe dingen die ik me ooit veroorloofd heb! Zo voelt het in elk geval wel.
  Galapagos staat hier ook heel hoog op de planning. Er zijn misschien nog wel wat voordeeltjes te scoren overigens daar. Ligt er wel een beetje aan wat je wil.
  Verder zou ik dolgraag eens rondreizen om of door Kamchatka of al zeilend langs de Groenlandse kust. Het eerste is echt een droom, de tweede is zeker een optie voor volgend jaar.
  O ja, en aangezien we de Falklands en South Georgia gemist hebben ben ik me daar ook op aan het oriënteren. Alleen wordt ik hier prijstechnisch niet heel erg vrolijk van...
  Aan de andere kant is je baan opzeggen en een jaar lang rondreizen eigenlijk ook niet de ultieme luxe? ;-)

  Beantwoorden

  • gerben Jeroen

   19 augustus 2015 om 07:26

   Haha goed punt Jeroen!! En jij weet ook wel een rijtje op te sommen zeg!! Wauw. Kamchatka, wie kan nou zeggen daar geweest te zijn. Maar dat geldt eigenlijk voor de meeste bestemmingen die je noemt :-)

   Beantwoorden

 • Robert | Traveljunks

  19 augustus 2015 om 07:49

  Ik weet dat het algemeen wordt aangenomen dat backpacken ook met een klein budget te maken heeft, maar ik begrijp dat niet helemaal. Backpacken is voor mij alleen de manier van reizen. Openbaar vervoer, niet plannen en kijken waar we uitkomen en slapen etc. Een combi met luxe kan m.i. dus gewoon. Soms noemt men het flashpacken, maar ik grap er graag over dat dat woord door afgunstige "backpackers" is bedacht ;-)

  Gewoon lekker reizen en landen bezoeken op de manier zoals je dat zelf wilt! :-)

  Beantwoorden

  • Reismeisje Robert | Traveljunks

   19 augustus 2015 om 08:41

   Helemaal eens :-)!

   Beantwoorden

  • gerben Robert | Traveljunks

   19 augustus 2015 om 12:28

   :-) :-) -)

   Beantwoorden

 • Sieds | Sieds My Travels

  19 augustus 2015 om 10:20

  Wat een gave bucketlist zeg! Ik hoop dat het jullie het allemaal mogen doen, dat zou echt helemaal super zijn. Bovenaan mijn bucketlist staat Amerika, daar ga ik over ruim 3 weken al heen dus die kan ik zeker al gaan afvinken.. :-D Verder lijkt Australië me heel gaaf, ben al druk aan het sparen!

  Beantwoorden

 • Susan

  19 augustus 2015 om 10:28

  Gaaf hoor! Zeker ook om af en toe gewoon zo'n decadente trip af te strepen. Op mijn lijstje staat nog (mede door jullie blog) het noorderlicht zien en slapen in glazen iglo en gorilla's in Oeganda spotten. Verder het zwemmen in de infinity pool van het Marina Bay hotel in Singapore en een camper kopen om door Nieuw-Zeeland en Australië te rijden.

  Beantwoorden

 • Edith | [travel.create.repeat]

  19 augustus 2015 om 13:48

  Gave bucketlist! Wij gaan over twee weken naar de Galapagos... Whiiehiieee zin in! En je schijnt het best wel redelijk budgetverantwoord te kunnen doen, als je bijv slaapt op de eilanden i.p.v. op een boot. Ik sprak laatst zelfs iemand die het per boot had gedaan en een beetje teleurgesteld was, omdat je dan dus maar heel weinig tijd aan land doorbrengt... Wij gaan slapen op drie eilanden, hoppen hiertussen met een speedboot en gaan zeker zelf allerlei dagexcursies doen. En natuuuuurlijk zwemmen met zeehonden, die staat héél hoog op mijn bucketlist! :-D

  Beantwoorden

  • Reismeisje Edith | [travel.create.repeat]

   19 augustus 2015 om 17:15

   Te gek Edith :-). Heel benieuwd naar je ervaringen!

   Beantwoorden

 • Stéphanie | Expeditie Aardbol

  20 augustus 2015 om 09:28

  Mooi overzicht! Allemaal dingen die ik ook wel wil doen. Op mijn luxe bucketlist: een keer in zo'n heel hoog hotel slapen in New York, met uitzicht op het Empire State Building. En dan ontbijt op bed krijgen. Lijkt me geweldig wakker worden, maar weet niet of ik het geld er voor over heb ;)

  Beantwoorden

  • Reismeisje Stéphanie | Expeditie Aardbol

   20 augustus 2015 om 14:31

   Jaaaaa! Die is goed inderdaad :-)!

   Beantwoorden

 • Jolein

  20 augustus 2015 om 09:57

  Mooi lijstje en gaaf dat je er in ieder één daarvan al gauw mag gaan afstrepen! De Galapagos eilanden bezoeken lijkt mij fantastisch, wie weet brengt onze wereldreis ons daar ook :D

  Beantwoorden

 • Jessica

  21 augustus 2015 om 17:34

  Pfoeh ik wist dat je door Bhutan met een gids moet reizen en dat het soms vrij prijzig kan zijn, maar zo duur...?! Maar aan de andere kant: als je het van tevoren weet en het land wel heel graag wilt bezoeken zou ik zeggen: doen!

  Beantwoorden

  • Reismeisje Jessica

   23 augustus 2015 om 07:13

   Ja duur he. Het is het wat mij betreft wel waard, dus ik hoop dat we er tijdens onze komende reis gaan komen!

   Beantwoorden

Instagram

Blijf op de hoogte!

Wil je op de hoogte blijven van mijn nieuwste, leukste en mooiste blogs? Meld je dan aan voor de maandelijkse nieuwsbrief en lees leuke extra’s.