Liefs vanaf Texel

Reismeisje 29 december 2018

Texel strand2

Daar ben ik weer. Op Texel. Een plek waar ik mijn hart aan verloren heb. Thuis komen is het. Als kind ben ik er wel eens geweest en later ging ik met een vriendin kamperen op Vlieland. Dat waren mijn enige momenten op de Wadden. Op onze eigen eilanden. Het trok me wél. De ruigheid er van. Het harde, schrale landschap. De elementen die er vrij spel hebben. Het kwam er gewoon nooit van. Tot 1.5 jaar geleden. Toen kreeg ik een uitnodiging om Texel te bezoeken. Een weekendje Texel.

Ik was verkocht. Meteen. Het oude Den Burg, het haventje bij Oudewater, het prachtige Slufter duingebied, de gezellige strandtenten die in elk seizoen open zijn. Wat meer heeft een mens nodig?

Na die eerste keer ging ik er in die 1.5 jaar 3 keer naar terug. Één keer een lang weekend en 2 keer een week. En nu ben ik er dus weer. Om oud & nieuw te vieren. Net als vorig jaar. Het huisje is hetzelfde, maar de plannen zijn anders. Vorig jaar was ik nog onrustig. Het was een heftig jaar geweest vol emoties en verwarring. Ik zat in het staartje daarvan, toen hier op Texel. Ondanks dat ik genoot, weet ik ook dat ik veel nadacht. Schreef. Wandelde. Om mijn gedachtes op orde te krijgen. Dat is dit jaar anders. Ik voel me rustig, stabiel en goed. Dankbaar voor alles wat ik geleerd heb en hoe ik me ontwikkeld heb. De kansen die ik krijg en de mensen die ik om me heen heb.

De komende week wil ik vooral even de boel de boel laten. Mezelf die ruimte geven. Iets wat ik van nature vrij lastig vind, maar waarvan ik ondertussen weet dat ik het zó nodig heb. Afstand, stilte en ruimte. Het maakt dat ik er daarna weer vol voor kan gaan. Ik ga genieten van het leventje op Texel. Lekker wandelen, koffie drinken bij de open haard, heerlijk eten, goede gesprekken en een stapel boeken mee. Ik hoop ook gastblogger Stefanie nog te ontmoeten. Zij schrijft regelmatig voor Reismeisje en ze woont op Texel. Hoe leuk!

Voor nu wens ik jullie een heel fijne aanloop richting oud & nieuw. Ga je nog iets speciaals doen?

@Europa #texel #wadden #nederland

0 reacties

Er zijn nog geen reacties geplaatst

Instagram

Blijf op de hoogte!

Wil je op de hoogte blijven van mijn nieuwste, leukste en mooiste blogs? Meld je dan aan voor de maandelijkse nieuwsbrief en lees leuke extra’s.