Liefs vanaf Eindhoven Airport

Reismeisje 12 mei 2019

Daar staan we dan. Op Eindhoven Airport. Op weg naar het Zuiden van Europa. Ik schreef er laatst al even over: een roadtrip door het Zuiden van Portugal. De Algarve om precies te zijn. Een regio die ik zo'n 2 jaar geleden ontdekte. Ik reisde er in mijn eentje rond en was onwijs verrast. Door de lieve mensen, prachtige ruige kusten, het zalige eten en vooral de authenticiteit van de Algarve. Vóór ik er heen reisde had ik een eenzijdig beeld. Britten die met opblaas krokodillen over straat lopen. Albufeira. Dé all inclusive bestemming in de Algarve. Het zegt minstens zo veel over mij dat ik dat beeld had Knipogen. Het is maar één stad in de breedte van de Algarve. Totaal niet representatief voor de regio. Na de week die ik er door bracht, in het Oosten richting de Spaanse grens, wist ik: hier ga ik terug komen.

Algarve

Een nieuwe roadtrip door de Algarve

Vandaag is het zo ver Lachen. En dit keer ben ik niet alleen! Ik ga samen met Maurice de Algarve verder ontdekken. 10 dagen. We vliegen vandaag vanaf Eindhoven op Faro. Daar hebben we een autootje gehuurd. Iets dat ik in de Algarve zeker aan zou raden. De eerste 5 dagen verblijven we in dezelfde B&B als waar ik 2 jaar geleden de hele week heb gezeten. O Tartufo in Moncarapacho. Een klein, weinig toeristisch dorpje dichtbij het wat grotere Olhao. Ik vond het er heerlijk toen. En daarom gaan we er dus nu opnieuw heen. Na die eerste dagen rijden we ongeveer 1.5 uur naar het Oosten. Richting Portomao. Daar hebben we een tiny house geboekt via Air BnB. Dicht bij de zee. Wat we gaan doen de komende 10 dagen? Sowieso uitrusten en ontspannen. Zowel Maurice als ik hebben de afgelopen weken een aantal klussen afgerond en we staan beiden aan de vooravond van een nieuw avontuur. Dit leek ons een mooi vertrekpunt. Vanuit rust en genieten van het kleine. Wandelen, yoga in de ochtendzon voor mij, koffie in diezelfde zon voor Maurice, door charmante dorpjes slenteren, terrasjes pakken, een boottochtje misschien. We zien het wel. Niets hoeft, alles mag.

Via Instagram kun je ons 'live' volgen in de Algarve en ook op Reismeisje zal ik komende week bloggen over onze eerste dagen. Geniet van deze zondag en veel liefs!

@Europa @Portugal #europa #portugal #algarve #reizen #roadtrip

3 reacties

 • Laura

  12 mei 2019 om 11:33

  Wat heerlijk! Geniet ervan! Xxx

  Beantwoorden

 • Hilma Jansen

  12 mei 2019 om 13:00

  Veel plezier en mooie reis!!!

  Beantwoorden

 • Floor

  29 mei 2019 om 09:47

  Veel plezier en vette posts die je plaatst, Haal ik altijd veel inspiratie uit!
  Misschien iets leuks om mee te nemen, ik kijk zelf altijd even via https://www.folderbode.nl/kruidvat/ om te kijken of ik handige en vooral goedkope dingen zie. Misschien leuk voor jullie?

  Beantwoorden

Instagram

Blijf op de hoogte!

Wil je op de hoogte blijven van mijn nieuwste, leukste en mooiste blogs? Meld je dan aan voor de maandelijkse nieuwsbrief en lees leuke extra’s.