Klimaatjagers

30 september 2013

IJsland

Oké, dit is misschien niet een onderwerp dat je van me gewend bent, maar gisteravond heb ik echt met open mond naar de VPRO gekeken. Naar het programma ‘Klimaatjagers’. Ik moet dit gewoon met jullie delen! Hoewel geen luchtig onderwerp waar je 1-2-3 uit bent, vond ik ’t echt een even fantastische als shocking aflevering. Klimaatjagers gaat over de oorzaken en gevolgen van klimaatswijzigingen op onze aarde. Gisteravond ging de aflevering over Groenland. Nou staat Groenland zeker nog op mijn bucketlist, maar los daarvan vond ik ’t bizar om te zien hoezeer de opwarming van de aarde merkbaar is in dit stukje van de wereld. Wist je bijvoorbeeld dat de gemiddelde temperatuur in Groenland de afgelopen jaren met 3°C is gestegen? En dat als dit nog eens met 3° stijgt een nieuwe ijstijd in Europa waarschijnlijk wordt? En wat te denken van een Inuiten volk dat vroeger 5 dagen per slee op weg was naar zee, er nu nog maar 5 uur over doet? Ik vind ’t behoorlijk indrukwekkend en spannend moet ik zeggen. Er zijn natuurlijk veel verschillende theorieën en ik heb er totaal geen verstand van verder, maar de feiten spreken toch wel redelijk voor zich.

Mocht je geen Penoza-fan zijn ;-), kan ik je in elk geval Klimaatjagers aanbevelen voor de zondagavond! 20h20 op Nederland 2. Of kijk op de website van Klimaatjagers voor meer info!

#Inspiratie #bucketlist #Groenland #video

0 reacties

Er zijn nog geen reacties geplaatst

Instagram

Blijf op de hoogte!

Wil je op de hoogte blijven van mijn nieuwste, leukste en mooiste blogs? Meld je dan aan voor de maandelijkse nieuwsbrief en lees leuke extra’s.