Kledingvoorschriften op reis

Reismeisje 19 november 2013

Kledingvoorschriften reis

Huh, kledingtips voor op reis? Dan loop je toch lekker in je korte broek en op je slippertjes rond te paraderen? Kan. Ik zal ook niet zeggen dat dat stiekem wel ’t lekkerste is ;-), maar er zijn nu eenmaal best wat landen waar de lokale bevolking er nog al andere opvattingen op na houdt. Nu kun je daar natuurlijk lak aan hebben, maar persoonlijk vind ik dat niet zo netjes. En tja, als dat betekent dat ik niet in een hemdje kan lopen maar een vest aan moet trekken; so be it. Bovendien leg je zo ook sneller contact met de lokale bevolking, fijne bijkomstigheid! Hier wat handige kledingstukken op een rijtje.

Brede, lange shawl. Thuis loop ik er nooit mee, maar op reis is ’t mijn grootste vriend: een lekker, grote, lange shawl waar ik alle kanten mee op kan. Van schouders bedekken tot omslagdoek en shabby handdoekje in ‘nood’ situaties. Ik heb er meestal een stuk of 3 mee, superhandig.

Lange rok. Bij een lange rok hoef je echt niet meer aan een bible-belt modelletje te denken ;-). Tegenwoordig heb je zo veel leuke, zwierige, gipsy like lange rokken. En ze zijn nog eens heel praktisch op reis ook! Zeker bij bestemmingen waar de temperatuur makkelijk boven de 30°C stijgt, maar waar een stukje bloot been not done is, biedt zo’n lange rok uitkomst. Ik heb er tijdens mijn laatste reis door India bijna in gewoond!

Long sleeves. Je kent ze wel; van die simpele shirtjes met lange mouwen. Niks bijzonders, maar wel erg handig. Daar heb ik er ook altijd een stuk of 3 van mee. Sowieso lekker voor koelere avonden, maar ze zijn ook fijn als je je een beetje moet bedekken.

Niet te strak. Dat geldt een beetje in ’t algemeen voor bepaalde landen; loop niet in al te strakke kleding. En als je dat wel graag doet, draag er dan een shawl over heen zodat je vormen niet al te herkenbaar zijn. Ook al druist ’t waarschijnlijk in tegen je gevoel (geloof me, I know), strakke kleding wordt gewoon in bepaalde landen als uitdagend gezien. Zo’n situatie kun je maar beter voor zijn.


Wat is jouw favoriete kleding op reis?

#reizen #backpacken #reistips #kleding

2 reacties

 • Jana Vmh

  19 november 2013 om 09:31

  Heel handige tips!

  Beantwoorden

 • Hoe overleef je India? | Reismeisje

  26 maart 2014 om 09:42

  […] beetje extra aanpast aan Indiase gebruiken en kleding. Draag bijvoorbeeld geen korte broek of rok, bedek je schouders en loop niet hand in hand met je hubby. Los van dat ’t ook wat respectloos is naar de Indiase […]

  Beantwoorden

Instagram

Blijf op de hoogte!

Wil je op de hoogte blijven van mijn nieuwste, leukste en mooiste blogs? Meld je dan aan voor de maandelijkse nieuwsbrief en lees leuke extra’s.