Kerst op wereldreis in .....

Reismeisje 24 december 2015

 Christmas Lima

En dan is het al weer kerst! Wat gaat de tijd toch snel. Zo liepen we met onze backpacks op bij Schiphol en zo ben je 3 maanden verder en zijn de kerstdagen aangebroken. Ik schreef al eens eerder over hoe we sint en kerst op wereldreis vieren, maar eerlijk is eerlijk; dat is al weer 10x gewijzigd Knipogen. Niets zo veranderlijk als een stel backpackers! Als je me op Instagram volgt, weet je ondertussen vast wel waar we zitten. Peru it is! We zijn gestart in Arequipa en hebben daar door de Colca Canyon gehiked. Een pittige hike, maar heel erg gaaf. Daarna zijn we door gegaan naar Huacachina; een oase dorpje midden tussen de duinen van een droge woestijn. Heel apart. In eerste instantie dachten we daar de kerst door te brengen, maar het is uiteindelijk toch iets anders geworden. En wel...Lima!!

Christmas in Lima. Op zich heb ik niets met grote steden. En al helemaal geen miljoenensteden met een vrij onveilig imago. Toch wilden we Lima niet overslaan, omdat het bekend staat als DE culinaire hotspot van Zuid-Amerika. In Peru ja Knipogen. Dat leek mij ook nogal vreemd, maar ow my, wat een heerlijke keuken hebben ze hier. Peruaans meets Aziatisch meets Creools. Heerlijk! We zijn gisteren aan gekomen in Lima en hebben al behoorlijk wat lekkere hapjes gehad. Vanavond gaan we eten bij een te leuk restaurantje in de wijk Miraflores. Genieten van een heerlijke, lichtelijk alternatieve, kerstmaaltijd met uitzicht op zee en de wolkenkrabbers van Lima. Ik heb er nu al zin in!

Wat we verder gaan doen? Even genieten van wat luxe. We zitten namelijk in een supermooi hotel, dat van alle gemakken is voorzien. Het leek ons leuk om tijdens de kerstdagen wel een beetje uit te pakken en dus hebben we voor dit fijne hotel gekozen. Hier kunnen we heerlijk sporten, zwemmen, voor Reismeisje aan de bak en gewoon even lekker relaxen. Ook wel eens lekker na een hostel toch Knipogen? Als het lukt, willen we ook nog graag ergens een kookcursusje gaan doen. In Peru vieren ze tweede kerstdag niet, dus dan gaat alles weer open. Ik ben wel benieuwd naar de fijne kneepjes van het Peruaans koken! Ow en nog een keer een bioscoopje pakken. Hebben we gisteravond ook gedaan, heerlijk!

Dus dat is de kerst voor ons in 2015. Vorig jaar zaten we in Fins Lapland en komend jaar zijn we hopelijk lekker thuis. Maar ik weet zeker dat we de kerst van dit jaar nooit meer zullen vergeten Zoenen. We wensen jullie allemaal een heel gezellige, fijne kerst met lekker eten en vooral allemaal lieve mensen om je heen. Geniet er van!

Heb jij nog leuke tips voor Lima? Dingen die we moeten gaan zien, restaurantjes waar we moeten gaan eten?

@Zuid-Amerika @Peru #wereldreis #RTW #peru #kerst

1 reactie

 • Jeroen

  24 december 2015 om 17:10

  Feliz navidad! Geniet er van.

  Beantwoorden

  • Reismeisje Jeroen

   24 december 2015 om 17:25

   :-) Thanks. Jij ook heel fine dagen!

   Beantwoorden

   • Sarah Reismeisje

    31 december 2015 om 15:34

    Hallo Reisjmeisje;),

    Wat een mooie verhalen en foto's weer!
    De reis komt voor ons ook steeds dichterbij, nog 4,5 week maar.
    We hebben de meeste spulletjes inmiddels gekocht en hebben ook enkele maaltijden gekocht bij Bever, speciaal voor lange trektochten.
    Het zijn hoofdmaaltijden waarbij je alleen kokend water hoeft toe te voegen en dan heb je rijst met sate etc.
    Ik vroeg mij af of je dit soort maaltijden ook hebt gezien in van die trekkers winkeltjes?
    Ik las dat jullie eerder op de reis in Argentinite een hike hebben gedaan dus mogelijk hebben jullie dit soort winkeltjes ook gezien. Ik neem aan dat ze dan ook in Chili te vinden zijn.
    Hoor graag of je iets dergelijks hebt gezien.

    Fijne jaarwisseling!

    Beantwoorden

Instagram

Blijf op de hoogte!

Wil je op de hoogte blijven van mijn nieuwste, leukste en mooiste blogs? Meld je dan aan voor de maandelijkse nieuwsbrief en lees leuke extra’s.