Iran?! Ben je gek geworden?! ;-)

02 juli 2013

Iran

Vóór ’t uiteindelijk Noord-India werd, hadden we eigenlijk besloten dit jaar naar Iran te gaan. Het voormalig Perzische Rijk staat al lange tijd op ons verlanglijstje en dit leek een mooi moment. Tot ik hoorde dat er op 14 juni presidentsverkiezingen zouden zijn. Daar werd ik wat minder blij van…Hoewel vriendlief nergens last van leek te hebben en ’t liefst gisteren nog een halve burka voor me had aangeschaft ;-), werd mijn gevoel richting de 14de steeds minder. It takes two to tango dus uiteindelijk werden we gegrepen door Noord-India en waren de tickets naar Delhi een feit. Inmiddels zijn de verkiezingen geweest, heeft ’t volk voor de ‘minder conservatieve’ Rohani gekozen en lijkt er niets aan de hand te zijn. Kortom, we hadden prima naar het land met het meest beroerde imago ever af kunnen reizen. En dus prijkt ’t nog steeds hoog op ons verlanglijstje. Ondanks de reacties van anderen ;-). Want iedereen reageert eigenlijk hetzelfde: Iran?? Ben je gek geworden?! Ik zal niet zeggen dat ik die reactie niet snap. Zeker als je de verre van positieve berichtgeving klakkeloos voor waar aanneemt; en waarom zou je ook niet als je geen ambities hebt je als vrouw compleet te bedekken en achter in de bus te stappen. Als je je echter wat verdiept in ’t land en je Westerse kaders wat los probeert te laten ;-), blijkt Iran een supermooi land met prachtige oud Perzische steden, duizelingwekkend mooie moskeeën, weidse berglandschappen, een gastvrije bevolking en ’t lekkerste, honingzoete eten dat je kunt bedenken. Klinkt best aangenaam toch? Maar inderdaad; ik zal me volledig moeten bedekken,  mag mannen geen hand geven of er überhaupt een gesprek mee voeren, zal achter in de bus bij de andere vrouwen moeten stappen en moet mijn vriend veelal het woord laten doen. Leuk is anders, maar in zekere zin is dit wat reizen ook zo leuk maakt. Andere culturen met waarden, normen en opvattingen die soms mijlenver van die van ons af staan. Iran is daar misschien wel één van de meest extreme voorbeelden van voor een nuchtere, Hollandse meid. Toch blijft Iran op mijn wishlist staan en het kan maar zo zijn dat ’t er volgend jaar afgestreept kan worden ;-)!

#reizen

1 reactie

  • Uganda, Iran of toch chillen in Laos? | Reismeisje

    29 september 2013 om 08:30

    […] niet meteen aan denkt als je een mooi reisje uit zoekt, maar wel eentje die al erg lang op mijn lijstje staat! Het lijkt me een fascinerend land, met sprookjesachtige moskeeën en naar ik begrijp […]

    Beantwoorden

Instagram

Blijf op de hoogte!

Wil je op de hoogte blijven van mijn nieuwste, leukste en mooiste blogs? Meld je dan aan voor de maandelijkse nieuwsbrief en lees leuke extra’s.