Inspiratiebronnen voor reizen

Reismeisje 13 november 2016

Reisinspiratie

Nu onze wereldreis er op zit, schijnen veel mensen te denken dat ik nu wel genoeg van de wereld heb gezien Tong uitsteken. Think again! De wereld is zo ontzettend groot, divers en prachtig, dat ik volgens mij een leven lang kan blijven ontdekken. Natuurlijk heb ik een bucketlist met specifieke bestemmingen, maar ik laat me ook graag verrassen om juist bestemmingen te kiezen waar ik niet 1-2-3 aan had gedacht. Of zelfs nog nooit van heb gehoord. Vandaag vertel ik je waar ik mijn reisinspiratie met name uit haal. Hopelijk heb je er iets aan!

Andere reisblogs. Als reisblogger kijk ik heel wat rond op andere blogs. En haal ik er bovendien erg veel inspiratie uit! Voorheen waren dat vooral Amerikaanse reisblogs als Nomadic Matt en The Blonde Abroad, maar de laatste jaren zijn er behoorlijk veel Nederlandstalige reisblogs bij gekomen die de moeite waard zijn. Ik moet wel zeggen dat ik niet zo van de standaard reisroutes houd of het georganiseerde, dus ik focus me wel echt op meer avontuurlijke reisblogs. Zo hebben we voor onze wereldreis best veel gehad aan Karlijn Travels en houd ik ook van de unieke stijl van Laura van What About Her. Het ligt een beetje aan hoe je reist, maar online is er echt superveel reisinspiratie te vinden. Voor elk wat wils!

Instagram foto's en specifieke #'s. Love Instagram Lachen. Lekker door inspirerende plaatjes scrollen en in een oogopslag zien hoe mooi de wereld is. Heerlijk! Ik kan er echt bij weg dromen. Zelf volg ik voornamelijk mensen en organisaties die iets met reizen of fotografie te maken hebben. Regelmatig zie ik dan een foto met een bepaalde locatie voorbij komen, die ik op sla om later nog eens terug te kunnen zoeken. Idem voor het zoeken op specifieke #'s. Voor een van onze komende tripjes zijn we op zoek naar een supergave duiklocatie; zoek in Instagram simpelweg op #diving of alles wat daar maar in de buurt komt en je krijgt meteen een hele serie van prachtige plekken. Ideaal!

Reisinspiratie magazine

Old school magazines. Niets zo fijn als op een luie zondagmiddag met een stapeltje inspirerende tijdschriften op de bank te kruipen Knipogen. Lekker bladeren, ideetjes op doen en mooie reportages er uit scheuren. Een van mijn favoriete tijdschriften is Bergen Magazine; een prachtig blad over, inderdaad, bergen. Als je regelmatig op Reismeisje te vinden bent, weet je vast wel dat ik dol ben op bergen, meerdaagse hikes en pittige wandeltochten naar gave uitzichtpunten. Precies dat vind je dus in Bergen Magazine. En dan net even off the beaten track. Als ik door dat blad heen blader en al die prachtige foto's zie, krijg ik altijd superveel zin om op pad te gaan.

Documentaires op Netflix. Halleluja voor Netflix! Serieus. Los van de meer dan te gekke series die je er via kunt kijken, vind je er ook allerlei mooie documentaires over verre bestemmingen. Soms politiek-cultureel van aard en soms gewoon om de pracht van een bepaald gebied te laten zien. Beeld zegt wat mij betreft toch altijd meer dan woorden alleen. Een bestemming gaat dan pas echt leven. Vroeger keek ik vooral 3 op reis en Reizen Waes om reisinspiratie op te doen, maar nu ben ik dus echt fan van de docu's op Netflix.

Andere reizigers. Tja. Je moet een beetje mazzel hebben dat je mensen in je omgeving hebt die ook van reizen houden, maar als dat het geval is, is niets leuker dan een avondje kletsen over reizen. Over ervaringen en nieuwe bestemmingen. Wij hebben niet superveel mensen om ons heen die echt van de manier van reizen houden zoals wij het het leukste vinden, maar ze zijn er wel Knipogen. Of mensen die we tijdens een eerdere reis hebben ontmoet en waar we nog contact mee hebben. Ook altijd een fijne inspiratiebron.

Hier haal ik vooral mijn reisinspiratie vandaan. Ik ben benieuwd hoe jij dit doet? Wat inspireert jou om tot een nieuwe reisbestemming te komen?

#Inspiratie #reizen #backpacken #reistips

7 reacties

 • Serge Van Cauwenbergh

  13 november 2016 om 11:17

  Ik hanteer ook een bucketlist met bestemmingen die ik zeker wil gezien hebben. Maar dankzij reisblogs, reisfotografen (bv. op Instagram), reisverhalen en boeken wijzigt die lijst voortdurend en krijgen bestemmingen op die manier meer of minder prioriteit. Mijn interesses verschuiven ook vanwege de reizen die ik zelf gemaakt heb. Ik reis tegenwoordig graag naar desolate plekken als IJsland, Groenland, Tibet, Namibië.
  Daarnaast las ik vroeger ook geregeld buitenlandse (vnl. Amerikaanse) reisblogs, maar die interesse is deels verschoven naar Belgische en Nederlandse reisblogs omdat er hier ook veel goede informatie terug te vinden is.
  Dat magazine kende ik nog niet. Ik ben ook liefhebber van de bergen. Ik ga daar zeker eens een nummer van kopen.

  Beantwoorden

  • Reismeisjenl Serge Van Cauwenbergh

   13 november 2016 om 12:44

   Dat herken ik wel ja, dat je interesses ook verschuiven juist doordat je reist. Bergen Magazine kan ik je in elk geval aanraden! Staan veel mooie bestemmingen in waar je niet 1-2-3 aan denkt.

   Beantwoorden

  • gerben Serge Van Cauwenbergh

   15 november 2016 om 17:53

   Hoi Serge, leuke aanvullingen! En ik kom graag nog een keer bij je terug voor tips over Groenland en Namibie :-)

   Beantwoorden

 • Linda

  13 november 2016 om 13:18

  Voor mijn eerste 3 reizen werd de bestemming bepaald door het draaien van een ouderwetse wereldbol. Ik deed mijn ogen dicht en bewoog mijn vinger op en neer terwijl mijn reisvriendin de wereldbol een draai gaf. Op een bepaald moment stopte ik met mijn vinger op de wereldbol en zo kwamen we in Indonesië, Mongolië en India terecht. Tegenwoordig zijn vooral blogs, reisverhalen e.d. mijn inspiratiebron.

  Beantwoorden

  • Reismeisjenl Linda

   14 november 2016 om 07:48

   Ha! Die is mooi Linda :-).

   Beantwoorden

 • Karlijn

  13 november 2016 om 13:28

  Dank voor de vermelding, leuk om te horen dat je iets aan mijn blog hebt gehad! Zelf haal ik mijn inspiratie voor een groot deel ook uit blogs en soms uit televisieprogramma's. Zo staat Vanuatu sinds de aflevering daar van Floortje aan het einde van de wereld superhoog op mijn verlanglijst, zo gaaf dat jullie daar al zijn geweest!

  Beantwoorden

  • Reismeisjenl Karlijn

   14 november 2016 om 07:49

   Zekers, was absoluut een inspiratiebron voor ons!

   Beantwoorden

 • Dominique || dominiquetravels.com

  13 november 2016 om 16:57

  Ik gebruik vaak blogs, kant-en-klare reizen van G-Adventures & Intrepid, en televisieprogramma's als inspiratiebron. Daarnaast sta ik ook graag in de reisafdeling in boekenwinkels. Lekker door Lonely Planets heenbladeren!

  Beantwoorden

  • Reismeisjenl Dominique || dominiquetravels.com

   14 november 2016 om 07:50

   Ja, dat ken ik ja. Lekker door LP's bladeren :-).

   Beantwoorden

 • Susan

  14 november 2016 om 07:57

  Zou je een lijstje (of een blog natuurlijk) over die netflixdocus kunnen maken? Ik ben nieuwsgierig! En ik heb Vanuatu vorige week geboekt, jullie artikelen zitten uitgeprint in mijn lonely planet!

  Beantwoorden

 • Jeroen

  14 november 2016 om 08:28

  Blogs, foto's, magazines, Feestboek, websites, andere reizigers, verhalen noem maar op.
  Maar uiteindelijk komt de keus uit op iets waar echt mijn eigen interesse ligt en waar ik een gevoel van nieuwsgierigheid naar heb.

  Beantwoorden

 • Simone van Velzen

  15 november 2016 om 16:59

  Hé wat leuk, dat is mijn artikel in Bergen Magazine dat je op de foto zit te lezen :-) Ik heb je blog meteen eventjes op mijn facebookpagina gezet ! Groetjes Simone

  Beantwoorden

Instagram

Blijf op de hoogte!

Wil je op de hoogte blijven van mijn nieuwste, leukste en mooiste blogs? Meld je dan aan voor de maandelijkse nieuwsbrief en lees leuke extra’s.