I love Azie

24 januari 2014

Azie sadhu

Azië heeft een speciaal plekje in mijn reishart. Hoewel voor een enorme dierenliefhebber niets boven het Afrikaanse wild gaat of de groene jungle van Midden-Amerika, kies ik toch voor Azië als favoriet continent. Zelfs without a doubt :-)! Waarom? Nou, hierom!

 

Lieve, warme mensen.  Als iets Azië symboliseert, is ’t wat mij betreft de gastvriendelijkheid van de bevolking. Natuurlijk, het ene land is het andere niet, maar over de lijn genomen zijn Aziaten zó lief, warm, hartelijk en zachtaardig! Zeker in landen als Maleisië, Thailand en Cambodja wordt je met open armen en een grote glimlach ontvangen. En en passant wordt je ook nog even voor een lekker maaltje bij hen thuis uitgenodigd. Voor mij maakt dat reizen deels zo gaaf.

 

Superlekker eten. Niet onbelangrijk wat mij betreft: lekker eten :-). Ik ben dol op de Aziatische keuken! Van Indiase curry’s tot Thaise pad thai en Chinese zoetzuur; ik smul er van. Op al mijn reizen heb ik nergens zo lekker gegeten als in Azië.

 

Azie stranden

Relaxed reizen. Het is geen geheim dat ik best wel van een avontuurlijk reisje houd. En het mag ook zelfs wel een beetje hardcore backpacken zijn. Maar reizen door met name Zuidoost Azië is toch ook wel errug lekker. Zo superrelaxed! De wegen zijn er vaak prima, openbaar vervoer is goed geregeld, het is er mooi groen (na de regentijd dan hè), prachtige stranden en dus dat lekkere eten. Dat maakt ’t alles bij elkaar gewoon heel ontspannen reizen, fijn!

 

Authentiek. Hoewel het in bepaalde delen van Azië snel aan het veranderen is, is ’t over het algemeen nog redelijk authentiek. Zeker als je een beetje moeite doet om de wat meer afgelegen plekjes te vinden. Ik ben zelf altijd wel geïnteresseerd in religie en hoe dit door werkt in het leven van mensen. Dan zit je in Azië ook goed met het boeddhisme en hindoeïsme dat in allerlei vormen nog heel authentiek wordt beleeft.

 

Goedkoop! Altijd fijn :-). Laatst schreef ik al een blogpost over de kosten voor 3 weken backpacken door India; bepaald niet duur. Misschien dat India wel het goedkoopste land is, maar in veel andere Aziatische landen betaal je niet heel veel meer. Het is er gewoon naar onze maatstaven supergoedkoop! Toch lekker als je op reis bent en eigenlijk alles kunt doen :-).

 

 

Wat is jouw favoriete continent?

 

#reizen #backpacken #Azie #persoonlijk

2 reacties

 • Michel

  24 januari 2014 om 10:21

  Ja, helemaal met je eens. Daarnaast is Azië over het algemeen ook nog eens een relatief veilig continent om (alleen) rond te reizen.
  Overigens moet ik het continent Australië (w.o. Nieuw Zeeland!) nog gaan beleven (ooit), dus het kan zijn dat ik mijn mening nog moet herzien ;-)

  Beantwoorden

 • Evey | Style Spy

  26 januari 2014 om 17:19

  I can agree on that!

  Beantwoorden

Instagram

Blijf op de hoogte!

Wil je op de hoogte blijven van mijn nieuwste, leukste en mooiste blogs? Meld je dan aan voor de maandelijkse nieuwsbrief en lees leuke extra’s.