Hosteltip in Granada

Reismeisje 29 juni 2014

Granada hostel 1

Bij Granada denk je vast aan die heerlijke Zuid Spaanse stad. Maar er is nóg een Granada, een tikkeltje verder van huis alleen 8-) . In het Zuidwesten van Nicaragua ligt namelijk het heerlijke, koloniale Granada. Tijdens mijn reis door Nicaragua had ik eigenlijk geen verwachtingen bij Granada. Het is een ‘our pick’ in de Lonely Planet, maar dat heb ik vaker mee gemaakt. Het leek me gewoon de zoveelste grote stad. Fout ;-) !

Europese sfeer.
Als je Granada binnen komt rijden, kom je eerst door wat slums en oudere wijken. Maar hoe dichter je bij het centrum van dit stadje komt, hoe mooier en klassieker Granada wordt. Tot je bij het Parque Colón, het centrale plein in de stad, uit stapt en je vergaapt aan de prachtige kathedraal en de kleurrijke gebouwen. Oude mannetjes die flirten alsof ze 20 zijn, heupwiegende vrouwen met manden vol fruit en kinderen die spelen met afgevallen palmbladeren. Yes, je bent in Midden-Amerika :-) . Granada doet verder bijna Europees aan met de kerken, oude klinkertjes en koloniale gebouwen. Je waant je echt ergens in Spanje. Er hangt een heerlijk relaxed sfeertje en het is de ideale uitvalsbasis voor een tripje naar vulkaan Masaya of de eilanden in Lake Nicaragua, waar Granada aan ligt. Heerlijk!

Granada hostel 2

Hospedaje.
Een betaalbaar hostel vinden is in Granada niet heel makkelijk. Ik ben niet de enige die zo in Granada zou kunnen wonen ;-)  en dat merk je wel aan de prijzen. Waar Nicaragua verder best goedkoop is voor Westerse toeristen, is Granada duidelijk een tikkeltje duurder. Tijdens ons verblijf in Granada, sliepen we in Hospedaje La Pergola; een klein mini-hotel meets hostel+, bestaande uit 11 kamers en een te gekke binnentuin. Compleet met schommels en hangmatten. De kamers zijn huge, fris en hebben allemaal airco. La Pergola bevindt zich ook op loopafstand van Parque Colón, dus je wandelt ’s avonds zo naar een terrasje toe. Wat mij betreft echt een aanrader! Een double kost rond $50.  

Ben jij al eens in Nicaragua geweest? Wat vond je er van?

@Midden-Amerika @Nicaragua #reizen #nicaragua #backpacken #Granada #hostel

0 reacties

Er zijn nog geen reacties geplaatst

Instagram

Blijf op de hoogte!

Wil je op de hoogte blijven van mijn nieuwste, leukste en mooiste blogs? Meld je dan aan voor de maandelijkse nieuwsbrief en lees leuke extra’s.