Hoe reis je als student on a budget de wereld over?

Reismeisje 21 december 2016

Vandaag in de serie gastbloggers komt Max aan het woord. Max is dol op reizen maar kan zich als student niet de wereld veroorloven aan zijn reizen. Dus reist hij on a budget Lachen. Hij is hier door de jaren heen zo goed in geworden dat mensen uit zijn omgeving hem nu altijd om tips komen vragen. Vandaag deelt hij zijn tips met jou. Dus kun je nog wel een besparingstip voor op reis gebruiken? Lees dan verder! En mocht je meer leuke reisfoto’s van mij willen bekijken, neem dan een kijkje op het Instagram account van Max.

Max 1

Meet the blogger! Hallo allemaal! Mijn naam is Max Vermeulen en ik ben 20 jaar oud. Tussen het studeren en het studentenleven van Maastricht door ben ik zo vaak mogelijk bezig met reizen en het maken van nieuwe reisplannen. Ieder jaar probeer ik elke vakantie en ieder lang weekend te gebruiken om weer op pad te gaan naar een nieuwe bestemming. Goed zoeken naar leuke dealtjes zorgt er voor dat ik jaarlijks zo'n 5 á 6 keer op reis kan. Dit verschilt van kleine citytrips naar Warschau tot lange backpack reizen naar mijn nieuwe favoriete land: China. Omdat ik altijd de goedkoopste vlucht aanbiedingen afspeur krijg ik regelmatig vragen of ik toevallig dé gouden tip heb voor deze deals. Helaas heb ook ik die gouden tip nog niet gevonden. Wel kan ik jullie mijn 3 meest bruikbare reistips geven. Dit zorgt ervoor dat je zelfs als arme student toch de hele wereld over kunt reizen Knipogen.

1. Flexibiliteit. Flexibiliteit is de eerste en meest belangrijkste factor voor een budget traveller zoals ik. Meestal zoek ik voordat het studiejaar begint de data op wanneer ik mogelijk op reis zou kunnen. Denk hierbij aan vakanties, lange weekendjes weg maar ook de data dat ik absoluut niet weg kan zoals tentamenweken, verjaardagen etc. Deze data noteer ik, voor als ik een leuke ticket aanbieding voorbij zie komen zodat ik meteen kan kijken of ik de deal kan boeken. Daarnaast zoek ik, als ik de reis datum heb gekozen, nooit te gefocust op maar één bestemming. Meestal kom je tijdens het zoeken hele leuke bestemmingen tegen die veel goedkoper zijn dan de bestemming die je eerst in gedachten had. mijn tip is dan ook om te durven veranderen van bestemming!

2. Vergelijkingsites. Tja, waar zou ik zijn zonder de tal van enorm handige vergelijkingssites? Mijn all time favorite is toch zeker skyscanner. Niet alleen omdat deze site bijna altijd de goedkoopste vluchten laat zien, maar je hebt hier ook enorm veel leuke zoekopties. Denk hierbij aan de ''bestemming overal'' knop waarbij je de prijzen van alle bestemmingen van de gekozen dag te zien krijgt. Een andere leuke optie is de ''zoek goedkoopste maand'' optie, waarbij de site zelf uitzoekt wanneer je vliegticket naar de gewenste bestemming het goedkoopst is.

Max 2

3. Voorbereiden. Ik ben absoluut niet de typische backpacker die op plaats van bestemming pas ziet wat er te doen is. Sterker nog, ik ben er heilig van overtuigd dat een efficiënte voorbereiding het halve werk is om goedkoop te reizen. Je moet echter niet alles tot in de details willen uitzoeken want het leuke aan reizen zijn toch ook voor mij de onverwachte gebeurtenissen en ontmoetingen. Maar als je flink geld wil besparen zou ik de volgende dingen altijd even in de gaten houden voordat je op pad gaat:

- Gratis activiteiten/ musea dagen
- Hoe kom je goedkoop van A naar B (vooral van het vliegveld naar de stad)
- Hostels online boeken (zo gooi je geen tijd weg met zoeken en annuleren aan altijd nog)
- Groupon voor aanbiedingen van bekende attracties zoals bijvoorbeeld een helikoptervlucht boven New York van $220 voor $140 Knipogen

Kortom, met het gebruik maken van de juiste websites, een kleine voorbereiding en wat flexibiliteit ga je zeker goedkoper op pad. Daarnaast is dé gouden tip voor de reizende student: vergeet NOOIT je studentenkaart. In enorm veel landen krijg je flinke studentenkorting op vertoon van je studentenpas. Hopelijk heb je iets aan mijn tips! Heb jij nog tips om zo goedkoop mogelijk te kunnen reizen?

#reizen #backpacken #budget #reistips

1 reactie

 • Leo

  21 december 2016 om 08:39

  Ik heb een wereldfietser gesproken die vroeg of hij bij mensen in de tuin mocht kamperen. Na wat huiverinf kreeg hij vaak een plekje. Na een uur kreeg hij koffie en na twee uur mocht hij mee eten. Vervoer was gratis en hij is heel de wereld rond gegaan....

  Beantwoorden

  • gerben Leo

   21 december 2016 om 13:09

   Hoi Leo,

   Leuke aanvulling! Klinkt mij ook wel gaaf in de oren. Alleen zal het soms ook afzien zijn om echt overal naartoe te moeten fietsen. Maar je reis idd wel voor weinig geld de wereld rond!

   Beantwoorden

Instagram

Blijf op de hoogte!

Wil je op de hoogte blijven van mijn nieuwste, leukste en mooiste blogs? Meld je dan aan voor de maandelijkse nieuwsbrief en lees leuke extra’s.