Hoe overleef je backpacken als stel?

Reismeisje 05 januari 2014

Backp samen def

Mijn vriend en ik kenden elkaar nog geen 4 maanden of we zaten al in ’t vliegtuig om 8 weken te backpacken. Tja, dan weet je maar meteen of ’t goed zit zullen we maar zeggen :-). Inmiddels zijn we bijna 4 jaar en heel wat mooie reisjes verder, zonder dat we elkaar de hersens in hebben geslagen. Nu moet ik eerlijk zeggen dat wij beiden nogal vredelievende naar consensus zoekende mensen zijn, maar toch. Backpacken vergt toch wel enige aanpassing en flexibiliteit. Je kunt dan gewoon niet altijd op je best zijn zeg maar. Ga jij binnenkort ook op pad met je partner, een volle rugzak en geen plan? Lees dan deze tips eens!

Laat elkaar los. Tuurlijk, je bent samen op reis en je wilt zo veel mogelijk samen ondernemen. Dat is uiteindelijk ook ’t leukste. Toch is het soms ook goed als je even los van elkaar dingen doet. Mijn vriend heeft bijvoorbeeld echt ongeremd veel energie. Nu sta ik ook niet bepaal bekend om mijn passiviteit :-), maar mijn vriend blijft serieus maar gáán. Soms wordt mij dat echt te veel; dan wil ik gewoon even lekker met een boek en een biertje in een hoekje kruipen. En dat doe ik dan ook lekker, terwijl mijn vriend nog even een middagje op pad gaat. Prima!

Wees eerlijk naar elkaar. Dit klinkt echt als een zin uit een mierzoete Bouquet reeks :-). Wat ik bedoel is dat je je niet toffer voor moet doen dan je je voelt of bent. Ik heb daar nog wel eens een handje van…Dan wil ik bijvoorbeeld stoer met mijn vriend mee doen in van alles, terwijl ik daar eigenlijk helemaal niet blij van word. Ik heb inmiddels wel geleerd dat dit compleet nutteloos is, want ik ben zelf niet blij en uiteindelijk leidt ’t ook nog tot irritatie onderling.

Beetje water bij de wijn. Ook een belangrijke vind ik. Gelukkig vinden mijn vriend en ik over het algemeen wel dezelfde dingen leuk, maar soms willen we ook iets anders. Zo wilde hij bijvoorbeeld tijdens onze laatste reis echt supergraag naar de Gouden Tempel in Amritsar. Tja. Stond niet echt op mijn bucketlist, omdat ik aan het einde van onze reis wel behoefte had aan een beetje relaxen. Amritsar is echt een grote, vieze, typisch Indiase stad dus dat relaxen zou dan ver te zoeken zijn. Uiteindelijk hebben we beiden water bij de wijn gedaan: naar de Gouden Tempel en daarna een paar dagen in Agra gepakt om te relaxen. Hij blij, ik blij :-).

Chill! Doe gewoon niet zo moeilijk. Ja, serieus. Soms moet je gewoon accepteren dat die ander anders is dan jij en ook andere dingen wil op reis. Zolang het geen onoverkomelijke verschillen zijn, moet je dingen soms ook een beetje laten gaan. Het is per slot van rekening vakantie :-).

Al met al kan ik me echt geen beter reismaatje wensen dan mijn vriend! Wat zijn jouw tips om het backpacken leuk te houden samen en voor jezelf?

 

#reizen #backpacken #reistips #persoonlijk

5 reacties

 • Evey | Style Spy

  05 januari 2014 om 09:49

  Haha ik vraag me dan wel af wat voor stoers je dan wou gaan doen?

  Beantwoorden

 • Mandy

  05 januari 2014 om 11:30

  Haha de meeste dingen komen mij erg bekend voor. Wij zijn beide redelijk eigenwijs ( ;) ) en dat is erg leuk met kaartlezen. Ik heb inmiddels wel geleerd dat we gewoon eerst het ene plan volgen werkt dat niet, dan gaan we voor meestal mijn idee (wat vaak het juiste plan is, hihi). Waarom zou je er druk om maken, je bent op vakantie!

  Beantwoorden

 • Lisette

  06 januari 2014 om 17:54

  Leuk! Zelf een half jaar weggegaan met mijn vriend, terwijl we nog geen jaar hadden. Test overleefd :D Niet moeilijk doen, niet zeuren, niet te veeleisend zijn.. gewoon genieten!

  Beantwoorden

  • Reismeisje Lisette

   09 januari 2014 om 07:45

   Inderdaad ;-)!

   Beantwoorden

 • Laura - what about her

  08 januari 2014 om 19:34

  Haaaa, zo leuk om te lezen. Ik en mijn vriend kenden elkaar nog geen drie weken en gingen 1,5 maand backpacken door Indonesië. Lekker impulsief dus ook, haha!

  Je hebt het in ieder geval heel treffend geschreven, je blog blijft zo leuk! (ik heb het zo druk om te reageren maar ik lees braaf alles hoor! En geniet!)

  Tot di/wo?

  Beantwoorden

  • Reismeisje Laura - what about her

   09 januari 2014 om 07:41

   Thanks Laura!!! Beetje late reactie, kon in Israel helaas nergens een computer vinden met snel internet. Dinsdag/woensdag?? Ik heb iets gemist denk ik ;-). ga snel ff alles door nemen!

   Beantwoorden

   • Laura - What about her Reismeisje

    09 januari 2014 om 18:09

    Vakdagen van de vakantiebeurs!

    Beantwoorden

    • Reismeisje Laura - What about her

     10 januari 2014 om 08:12

     ;-), yep; ik ben er dinsdag bij! Misschien tot dan, zou leuk zijn!

     Beantwoorden

 • Yvon

  10 januari 2014 om 13:07

  Herkenbaar!

  Mijn vriend en ik gingen ook al heel vlot samen backpacken. We kenden elkaar 3,5 maand en waren 1,5 maand een stel. Hebben deze make it or break it overleefd!

  Beantwoorden

Instagram

Blijf op de hoogte!

Wil je op de hoogte blijven van mijn nieuwste, leukste en mooiste blogs? Meld je dan aan voor de maandelijkse nieuwsbrief en lees leuke extra’s.