Hoe maak je last minute de mooiste reizen?

Reismeisje 21 februari 2020

Last minutes

Reizen. Het is en blijft één van mijn grootste passies. Het ontdekken van de wereld. Mensen ontmoeten, die zo’n ander leven leiden. Vanuit een andere cultuur, met eigen waarden en normen. Landschappen die je de adem benemen. Letterlijk vanwege de hoogte of figuurlijk vanwege de enorme pracht er van. Het heeft me zó onwijs verrijkt, dat reizen. En dat doet het nog steeds. Steeds opnieuw. Ik vind het dan ook een uitdaging om elke keer weer een leuke, bijzondere bestemming te vinden. Soms is mijn zoektocht heel doelgericht. Dan weet ik waar ik heen wil of wat ik wil ervaren. Zoals met de berggorilla’s, waardoor ik in Oeganda terecht kwam. Of Machu Picchu, waardoor ik een reis door Peru maakte. In andere gevallen heb ik geen specifiek doel. Dan ben ik gewoon op zoek. Hongerig naar avontuur. En juist op dat soort momenten ontdek ik de leukste bestemmingen! Vaak last minute. In dit artikel deel ik graag mijn persoonlijke tips met je, om de allermooiste, leukste en meest verrassende last minute reizen te boeken!

Reizen

#1 Meld je aan bij nieuwsbrieven over reizen

Nee, ik ben geen fan van allerlei spam in mijn mailbox. Jij ook niet denk ik. Op nieuwsbrieven ben ik dan ook nauwelijks geabonneerd. Tenzij het iets toevoegt! En dat doen bepaalde nieuwsbrieven van reisaanbieders, blogs en vliegmaatschappijen. Natuurlijk is niet alles even zinvol, maar ik heb al een aantal keren een superleuke last minute op deze manier geboekt. Naar bestemmingen die ik van tevoren niet per sé op mijn wensenlijstje had staan. Zo vlogen we afgelopen jaar voor een paar tientjes retour naar Krakau én boekte ik een spotgoedkoop appartementje via AirBnB. Beiden via een last minute uiting in een nieuwsbrief waar ik op geabonneerd ben. Welke nieuwsbrieven je daarbij uit moet kiezen, is erg persoonlijk. Kies vooral voor afzenders waar je graag mee reist of die je inspirerend vindt.

Pakketreizen

#2 Houd websites van pakketreisaanbieders in de gaten

Dit klinkt wellicht wat vreemd uit de mond van een avontuurlijk reiziger. Pakketreizen sluiten daar op het eerste oog niet 1-2-3 bij aan. En toch is dit een heel leuke, betaalbare manier om last minute de mooiste reisjes te kunnen maken! Ter plekke kun je dan altijd nog wat andere keuzes maken in waar je bijvoorbeeld eet en wat je doet. Juist omdat dit soort aanbieders hun aanbod groter in kopen, zijn de tarieven over het algemeen heel aantrekkelijk; een groot voordeel als je graag veel reist. En dat wordt alleen maar beter als je wat dichter op de data komt waarop je graag wilt reizen. Een aanrader is de website van Prijsvrij; een grote aanbieder van de meest uiteenlopende reizen en bestemmingen. Van zonvakanties tot stedentrips en verre reizen; bij Prijsvrij vind je het allemaal. Last minutes boek je er tegen de scherpste tarieven, je betaalt geen boekingskosten én ze bieden een beste deal garantie; als je dezelfde reis ergens voordeliger vindt, betaalt Prijsvrij je het verschil terug. Een aanrader!

Instagram

#3 Gebruik Instagram actief

Instagram is mijn favoriete sociale medium. By far. Ik houd van het visuele wat Instagram zo typeert. Plaatjes kijken en me laten inspireren. Juist ook als het op reizen aan komt. Al ontelbaar veel keren heb ik bestemmingen bezocht, omdat ik er een mooie foto op Instagram van voorbij zag komen. Daarnaast is Instagram tegenwoordig ook een prima manier om op de hoogte te blijven van last minutes! Je kunt simpelweg zoeken op de gelijknamige #, maar veel reis- of vliegticketaanbieders communiceren het ook via Instagram als ze last minute aanbiedingen hebben. Én de gesponsorde posts, die je vast wel eens voorbij hebt zien komen. Wat je daarin te zien krijgt in je persoonlijke Instagram feed is heel persoonlijk en heeft te maken met wat je verder volgt. Bij mij zijn die gesponsorde berichten in elk geval vaak heel scherp en hebben ze altijd met reizen te maken. Ik scroll er nooit zo maar langs, omdat het me op valt dat de boodschap regelmatig ook iets met een last minute is. Zeker dus de moeite om Instagram een tikkeltje actief te gebruiken!

Reisinspiratie

#4 Laat je inspireren door alleen de periode in te vullen

Één van mijn favorieten! De bestemming compleet open laten in een zoekveld en alleen de data invullen. Of beter nog: een bepaalde periode waarin je wilt reizen. Dit kan zeker niet overal, maar er zijn met name aanbieders van vliegtickets waar je op deze manier kunt zoeken in de last minute aanbiedingen. Skyscanner en Tix vind ik zelf altijd erg fijn en verrassend. Als ik losse vliegtickets boek, boek ik bijna altijd bij één van deze twee aanbieders. Tot slot: sta open en laat je verrassen door wat er maar op je pad komt. Ja, het is soms erg leuk om heel specifiek naar een bepaalde bestemming op zoek te gaan, maar mijn meest speciale reizen zijn toch degenen geweest die ik van tevoren niet zo had uitgedokterd. Waarin ik me, vaak last minute, heb laten verrassen. Geniet!

Vertel, heb jij nog aanvullingen om de leukste last minute reizen te maken?

Dit is een gesponsord artikel. Het artikel is door mijzelf geschreven op basis van mijn eigen ervaringen en mening.

#reistips #reizen #last minute

0 reacties

Er zijn nog geen reacties geplaatst

Instagram

Blijf op de hoogte!

Wil je op de hoogte blijven van mijn nieuwste, leukste en mooiste blogs? Meld je dan aan voor de maandelijkse nieuwsbrief en lees leuke extra’s.