Highlights in Wales

26 september 2015

Wales

Wales, is dat nou een land of niet? Nou, strikt genomen niet. Het maakt onderdeel uit van het Verenigd Koninkrijk, maar het heeft wel een eigen vlag, taal en binnenlands bestuur. Tja, zeg het dus maar ;-) . Toch is Wales een superleuke plek om eens te bezoeken. Zeker wanneer je toch op vakantie bent in Engeland. Wales ligt in het Westen van het Verenigd Koninkrijk en heeft een prachtig, afwisselend landschap, vol met oude forten en kastelen. En het is absoluut anders dan Engeland. En wat je verder kunt doen in dit landje, dat lees je hier:

1. Snowdonia National Park. Snowdonia is hét National Park van Wales en staat met iets meer dan een kilometer hoogte bekend om de hoogste berg van Wales én Engeland. Het kent een prachtig, afwisselend landschap waarin je fantastisch kunt hiken. En als kers op de taart, vind je er ook nog prachtige authentieke dorpjes. Niet voor niets is dé plek waar veel Engelsen naartoe gaan voor een lang weekend natuur!

2. Kastelen spotten. Wales ligt werkelijk bezaaid met oude kastelen. Zo vind je er één van de oudste middeleeuwse forten van het Verenigd Koninkrijk: Caerphilly Castle. En wat te denken van het romatische fort Kasteel Coch. Dit was het kasteel van de Bill Gates van de middeleeuwen, oftewel de toenmalig rijkste man ter wereld. EN die weelde zie je op een bepaalde manier nog steeds! En als je dan toch bezig bent, dan mag een bezoek aan Kasteel Dinas Bran niet ontbreken. Het is de spil van vele legendes en op de heuvel van dit 2600 jaar oude fort zou zich de Heilige Graal bevinden. Mysterieus toch?

3. Brecon Beacons National Park. Nog zo’n geweldig nationaal park in dat kleine landje! In dit park lopen vier bergketens en heeft prachtige landschappen. Je kunt er in acht dagen de Beacons Way lopen, een route van 152 kilometer die de hele breedte van het park doorkruist. Of grotten verkennen, mountainbiken, vissen, kajakken of bergbeklimmen. Als het weer dan ook nog een beetje meewerkt, is een topvakantie hier bijna gegarandeerd!

4. Conwy. Dit prachtige, ommuurde dorpje ligt aan de Noordzijde van Wales. Je vind er middeleeuwse kasteelmuren en het Conwy Castle. Ook zou hier het kleinste huisje van het Verenigd Koninkrijk te vinden zijn. En wie weet zit er nog wel een lokale pub om met locals een biertje (of whisky) weg te tikken. Super leuk om een aantal dagen hiken mee te af te sluiten!

5. Llandudno cable. Wil je eens iets anders? Dan is dit plaatsje met die lastige naam misschien wel iets voor jou. Bij de badplaats Llandudno gaat de langste kabelbaan van het Verenigd Koninkrijk de lucht in. Het gaat naar de top van de Orme, vanwaar je een mooi uitzicht hebt over de baai van Llandudno, de Snowdonia mountains en Puffin Island, een onbewoon eiland voor de kust waar je Puffins (papegaaiduikers) kunt zien.

Heb jij nog tips voor een bezoek aan Wales?

@Europa @Verenigd Koninkrijk @Wales #wales #reistips

2 reacties

 • Jeroen

  30 september 2015 om 07:26

  Snowdonia is echt super. Heerlijk om daar rond te lopen. Verder inderdaad de kastelen en de dorpjes waar ze in liggen. Erg leuk om in rond te struinen. Ben er niet al te lang geweest maar het is zeker een leuke omgeving die wat meer aandacht verdiend.

  Beantwoorden

 • Robert

  05 februari 2016 om 17:44

  Snowdonia is inderdaad echt heel mooi. Als je daar dan toch bent in Noord Wales, raadt ik aan om naar holyhead te gaan. Op dit eiland kan je het plaatsje vinden met de langste naam uit Europa. Ook vind je er een hele oude grafplaats uit de middeleeuwen en hele mooie baaitjes. Mocht je net als ik geluk hebben, dan kun je genieten op één van de breedste stranden van Groot-Brittannie.

  In Zuid Wales is het ook super super mooi. Ideaal te combineren met een trip naar Bristol of Bath. Allereerst vind je in Cardiff een hele gezellige hoofdstad maar dé reden om hier naar toe te gaan is de natuur! Vlakbij swansea is een super mooi waterval park waar je zelfs achter 1 waterval kunt lopen. En dan hét hoogtepunt de kustlijn van pembrokeshire met kleine plaatsjes als dale (van waaruit rubberboot tochten gaan naar skomer en skokolm met haar vele puffins en Jan van Gent vogels) st brides, little haven, marloes en st david's als hoogtepunt (laatstgenoemde wel erg toeristisch).

  Wales....zo ondergewaardeerd. Ok het regent er veel maar het is er zo mooi en met easyjet goedkoop te bereiken via Bristol (Zuid Wales) en Liverpool (Noord Wales)

  Beantwoorden

Instagram

Blijf op de hoogte!

Wil je op de hoogte blijven van mijn nieuwste, leukste en mooiste blogs? Meld je dan aan voor de maandelijkse nieuwsbrief en lees leuke extra’s.