High- en lowlights in New York

Reismeisje 23 juni 2013

New York

Het moest er dan toch maar eens van komen: een bezoekje aan mythisch New York. De stad die symbool staat voor The American Dream, waar Carrie en consorten volwassen zijn geworden en waar niemand ooit lijkt te gaan slapen. Afgelopen januari maakten we er een stop over op weg naar Midden-Amerika. Als je aankomt op vliegveld Newark, merk je eigenlijk niets van het vibrerende wat ik me er bij had voorgesteld. Newark is zelfs een wat aftandse, enorm chaotische luchthaven. Ok, wellicht speelt mee dat we voor een dubbeltje op de eerste rang wilden zitten ;-), maar dan nog. Vliegveld Eindhoven of Groningen ziet er toch ook prima uit?!

Na een busritje van 30 minuten kwamen we besneeuwd New York binnen gereden. De skyline was meteen fantastisch. Het zo herkenbare statue of liberty heette ons welkom en ik hoorde Alicia Keys en Jaz-Z de stad al bezingen. Het weer viel wat tegen waardoor alles er wat druilerig uit zag, maar verder had ik letterlijk het gevoel een film te zijn binnen gestapt. Er zijn zo veel plekken waar je het gevoel hebt gisteren nog te zijn geweest. Gek is dat. Toch is mijn overall impressie van The Big Apple niet himmel-hoch-jauzend. Daarbij moet ik bekennen dat ik ’t überhaupt niet zo op steden heb; geef mij maar ’t pure platteland, idyllische stadjes en mensen in klederdracht ;-). Daar past het überdrukke en –hippe New York niet echt in. Als je toch van plan bent naar de VS te gaan of je komt er toevallig op doorreis, zou ik New York zeker niet laten liggen. Het is toch cool om gezien te hebben. Maar om nu te zeggen dat ik er een stedentripje naar toe zou adviseren…Mocht je er naar toe gaan, hier wat tips ‘to do’ en ‘to forget’ ;-).

Central Park New York

TO DO

Broadway en Times Square zijn zeker de moeite waard. Eigenlijk is ’t niets meer dan een superlange straat in hartje New York met enorm veel hoge, bijna lichtgevende gebouwen. Hier voel je echt The American Dream vibreren wat natuurlijk wel bij een bezoekje aan New York hoort. Wat ook superleuk is: je kunt bij allerlei theaters op Broadway naar binnen wandelen en een voorstelling mee pikken.

Bezoek ’t MoMA oftwel Museum of Modern Art op vrijdag tussen 16h00 en 20h00 gratis en voor niks! Je moet natuurlijk wel een beetje van poparty dingen houden, maar gratis komt niet vaak voor in New York ;-).

Schaatsen of fietsen in/door Central Park. Het groene hart van New York wilde ik natuurlijk als Sex and the City fan niet missen! Hoewel de grootte mij eigenlijk nogal tegenviel, is ’t wel erg leuk om door heen te wandelen. Of nog leuker; schaatsen in de winter of fietsen in de zomer! Beide kun je gewoon in Centraal Park zelf huren, niet te missen.

Drink biertjes in een bruin New Yorks café! New York barst natuurlijk van de hippe, stylish restaurantjes, barretjes en clubs. Des te leuker vond ik ’t zelf om één van de weinig opvallende kroegjes in de zijstraten van het Empire State Building in te lopen. Gezellig en je ziet de ‘gewone’ New Yorker, voor zo ver die er echt zijn ;-).

TO FORGET

Neem nooit, echt nooit de Hop-on-Hop-off Bus. Zeker in ’t kloppend hart van New York wordt je genadeloos afgezet en je sjeest bovendien als een malle door de stad. Lopend komt je een heel eind en je ziet meer!

Het Empire State Building met slecht weer op gaan en denken dat je boven ’t wolkendek uit komt. Juist, je ziet niks en bent €25 armer ;-).

Gaan winkelen en bovenal denken dat je iets kunt passen ergens. Nope, geen goed idee.

Tot slot nog even een tip als je New York ook bezoekt tijdens een tussenlanding via Newark. Sinds 09/11 zijn de veiligheidsvoorschriften aanzienlijk verzwaard. Dit betekent ook dat je je bagage alleen nog maar voor een aardig bedrag en bewaakt door een mannetje achter kunt laten terwijl jij lekker New York in gaat. Op zich een optie, alleen is dit zelfde mannetje maar tot 20h aanwezig. Als je dan je bagage niet hebt opgehaald, kun je er pas de volgende ochtend 8h weer bij. Beetje jammer als je vlucht ’s avonds laat gaat…Goed en gratis alternatief; slijmen bij de lieve dames aan de United balie ;-). Serieus. Als je daar netjes uitlegt dat dit slechts een tussenlanding is en je beloofd plechtig je spullen weer op te halen, houden ze wel een oogje in ’t zeil.

New York

@Verenigde Staten #reizen #New York #highlights #lowlights #verenigde staten

1 reactie

  • Nathalie

    07 november 2016 om 21:52

    Hoi,
    In welke accomodatie verbleven jullie in New York?

    Beantwoorden

Instagram

Blijf op de hoogte!

Wil je op de hoogte blijven van mijn nieuwste, leukste en mooiste blogs? Meld je dan aan voor de maandelijkse nieuwsbrief en lees leuke extra’s.