Het mooiste dorpje in India

Reismeisje 01 februari 2014

Er zijn natuurlijk zo veel mooie dorpjes en stadjes op de wereld. De één nog authentieker en mooier gelegen dan de ander. Mijn favoriet is toch wel Lamayuru in de provincie Ladakh, Noord-India. Zó supermooi :-)! Lamayuru ligt volstrekt niet op de toeristische route, waardoor je er wel wat moeite voor moet doen om er überhaupt te komen. Vanaf Srinagar in Kashmir is ’t ongeveer 10 uur met een eigen auto. Oeps. En dan zijn de wegen niet bepaald verhard zal ik maar zeggen :-). Maar geloof me; het is de rit dubbel en dwars waard!

Lamayuru 1

Hoezo?
Allereerst vanwege de meer dan fantastische ligging. Check die foto! Lamayuru ligt op 3.500 meter hoogte, verstopt tussen twee grote bergketens. Het dorpje bestaat uit zo’n 100 huisjes, een oud klooster, 2 restaurantjes en wat homestay opties. C’est ça! Juist omdat Lamayuru zo klein is en afgesloten is van de verdere beschaving, voelt het erg authentiek en puur. Daarnaast is Lamayuru een perfecte uitvalsbasis om een trek door de mooie bergen van Ladakh te starten. Je kunt hier al vast een dag of twee acclimatiseren en vanaf daar een meerdaagse wandeling maken richting Wanla en Hinju bijvoorbeeld.

Lamayuru 3

Verblijf tip.
Wij verbleven bij deze familie thuis in een nette kamer met een fantastisch uitzicht op de omgeving. Ik ben eerlijk gezegd vergeten hoe deze lieve man heette; communicatie was überhaupt een beetje handen- en voetenwerk :-). Je vindt zijn homestay heel makkelijk; het is de eerste optie waar de doorgaande weg stopt en op ’t huisje staat groot ‘Guesthouse’ gekalkt. Kan niet missen. Voor een paar cent kookt de dochter des huizes ook nog voor je.

Lamayuru 2

 Mocht je een reisje naar Ladakh in de planning hebben, zou ik echt proberen Lamayuru aan te doen. Het zal je echt bij blijven! Wat is ’t mooiste dorpje waar jij ooit bent geweest?

 

@Azië @India #reizen #India #backpacken #Ladakh #reistips

3 reacties

 • Mandy

  01 februari 2014 om 17:57

  Mooi foto's, vooral de eerste foto!

  Beantwoorden

 • kim

  05 februari 2014 om 18:33

  Prachtig! Het ziet er echt nog een ongerept dorpje uit.
  Op het dak van de wereld staan is iets dat ik absoluut ooit nog wil doen.

  Beantwoorden

  • Reismeisje kim

   05 februari 2014 om 18:55

   Doen doen doen ;-)!

 • albert schutten

  07 februari 2014 om 01:37

  hoi reismeisje deb in 2001 naar India geweest en ja ook naar Khasmir de weg er naar toe is een hel maas als je eenmaal door de berg hhen rijd kom je terecht in een Paradijs boven in de Hymalyla gebergte een groot meer met woon boten ,ben met pony drivers en een kok de bergen in geweest verbleef bij de zigeuners in de bergen wat een levens ervaring was dat,de simpelste dingen maken je een gelukkig mens zoals een warme kruik in je slaapzak ,was er namelijk in de winter .gr ab

  Beantwoorden

  • Reismeisje albert schutten

   07 februari 2014 om 19:20

   Ja supermooi he. Ik vond 't ook echt een heel bijzondere bestemming!

Instagram

Blijf op de hoogte!

Wil je op de hoogte blijven van mijn nieuwste, leukste en mooiste blogs? Meld je dan aan voor de maandelijkse nieuwsbrief en lees leuke extra’s.