Geen ebola in Gambia!

Reismeisje 02 november 2014

Gambia 1

Een poosje geleden schreef ik een artikel over ebola in West Afrika. Over wat ebola nou precies is, maar ook over of het veilig is om naar die regio af te reizen. Ondanks dat ik niet zo snel angstig ben, had ik op dat moment wel het idee dat ik liever niet naar West Afrika zou reizen op dit moment. Inclusief dus Gambia, want: ook West Afrika. En toen kwam er een paar weken geleden een uitnodiging binnen voor een persreis naar Gambia. Tja. Hard to resist ;-) . Na wat research kwam ik eigenlijk tot de conclusie dat mijn angst voor West Afrika onterecht is. Natuurlijk; landen als Liberia en Sierra Leone kun je nu beter even mijden, maar in Gambia is bijvoorbeeld nog geen enkel geval van ebola bekend. Het ligt zelfs zo’n 700 km van het dichtstbijzijnde besmette gebied vandaan. Ik kon helaas niet mee op deze reis, maar Gerben besloot namens Reismeisje toch mee te gaan.


Steun Gambia!

Afgelopen dinsdag kwam Gerben terug uit Gambia, daarover later meer :-) . Hij was erg onder de indruk van wat de hele ebola hectiek op dit moment voor Gambia betekent. Want, net als ik zelf eerst dacht, veel reizigers zien Gambia toch als onveilig en beter om met een boog om heen te gaan. Ze zien op dit moment een daling van 50% in de toeristenstroom in Gambia :cry: . En dat in een land dat erg afhankelijk is van diezelfde toeristen. Juist ook van Westerse toeristen die in hun winter lekker de zon in Gambia op komen zoeken. Grotere toeristenbureaus en hotelketens redden het nog wel. Maar de eenmanszaakjes en gidsen die zelfstandig werken, hebben het op dit moment heel moeilijk. Als het zo door gaat, is het maar de vraag of sommigen het einde van dit jaar financieel nog gaan halen…Triest toch? Toen ik dit hoorde, besloot ik er meteen een artikeltje aan te wijden op Reismeisje. GAMBIA IS VEILIG EN EBOLA VRIJ!!!! Dat is de boodschap ;-). Dus mocht je op zoek zijn naar een fijne zonbestemming met een echt Afrikaans tintje en prachtige stranden; overweeg serieus Gambia en laat je niet afschrikken door allerlei opgeklopte verhalen. Ze hebben ons daar hard nodig.  

Binnenkort meer over wat je allemaal in Gambia kunt doen en leuke tips. Zou jij nu naar Gambia reizen??

@Afrika @Gambia #reizen #Afrika #ebola #gambia

8 reacties

 • Kirsten

  02 november 2014 om 11:21

  Fijn om te lezen! Ik wilde een maand geleden ook naar Gambia, maar durfde het niet aan :$ Had toch even wat meer research moeten doen dus. Het lijktme een geweldig land! Ben ook benieuwd naar Gerben zijn ervaringen

  Beantwoorden

  • Reismeisje Kirsten

   02 november 2014 om 12:47

   Die volgen snel ;-).

 • Marijke | Wanderersblues

  02 november 2014 om 12:01

  Wat goed dat je dit doet, want zoals je zegt overleven die mensen vaak op toerisme vanuit het Westen! Ook wordt het risico op besmetting geweldig overschat!

  Beantwoorden

  • Reismeisje Marijke | Wanderersblues

   02 november 2014 om 12:47

   Ja he. Ik vond het zo rot om te horen toen Gerben met dat verhaal thuis kwam. Ik dacht: daar moet ik gewoon even iets over schrijven!

 • Mandy

  02 november 2014 om 14:37

  Wat erg zeg, dat er zoveel mensen weg blijven. Goed dat je er aandacht aan besteed! Ik ben onwijs benieuwd naar Gerben zijn verslag.

  Beantwoorden

 • Nathalie

  02 november 2014 om 14:49

  Jeej! Heel goed. Samen krijgen we de toeristen wel weer zover om te gaan :) Benieuwd naar de verhalen van Gerben. Mijn eerste artikel over de reis verschijnt deze week.

  Beantwoorden

  • Reismeisje Nathalie

   03 november 2014 om 08:09

   Leuk, ben benieuwd!

 • Clement

  03 november 2014 om 14:17

  Januari zijn wij (voor de 9e keer) weer van de partij. We houden het wel in de gaten want een verandering is snel mogelijk. Als het zo blijft gaan we weer 3 weken. Eigenlijk te kort maar ja.

  Beantwoorden

 • Janny

  03 november 2014 om 16:30

  Heel goed !! Wij gaan 31 januari gewoon weer een maand naar Gambia.!!

  Beantwoorden

 • Géke

  03 november 2014 om 19:30

  Ik kom er net vandaan...

  Beantwoorden

 • frans van de port

  25 december 2014 om 12:01

  ik ben er net 3 weken geweest voor de 5de keer en zo veilig als die andere keren. er is echt niets aan de hand

  Beantwoorden

Instagram

Blijf op de hoogte!

Wil je op de hoogte blijven van mijn nieuwste, leukste en mooiste blogs? Meld je dan aan voor de maandelijkse nieuwsbrief en lees leuke extra’s.