Fotografietips op reis

16 oktober 2013

Als wij op reis gaan, sleept mijn vriend een rugzak vol met fotografie apparatuur mee. Een basis body, verschillende lenzen en opzetstukken. Ik vind ’t zelf nogal een gedoe ;-), maar eerlijk is eerlijk: het levert erg mooie foto’s op. Ik vind zelf dat hij er behoorlijk oog voor heeft, maar misschien ben ik wat bevooroordeeld ;-). Hier wat tips met voorbeelden om die ene foto nèt even wat spannender te schieten.


Fotografie perspectief

Verander je perspectief

Letterlijk. Dus ga door je knieën, pak een stoel om op te staan of maak een foto terwijl je langs raast in een opgevoerde tuk tuk. Maak gewoon eens een foto vanuit een ander perspectief dan enkel staand recht voor uit. Dit levert soms echt superleuke en –mooie plaatjes op!


Fotografie inzoomen

Zoom in

Een beetje spiegelreflexcamera kan lekker ver inzoomen, dus maak daar dan ook gebruik van. Zoom in op aparte objecten, een deel van een gebouw of nog beter: een authentiek gezicht.


Fotografie compositie

Andere compositie

Je hebt allerlei regeltjes als ’t gaat om de beste fotocomposities. Die zullen ongetwijfeld goed werken, maar ga ook eens voor iets compleet anders. Zet dat gebouw eens links op de foto in plaats van symmetrisch in het midden. Of laat die ene interessante persoon bijna uit beeld lopen. Volg je gevoel; dan zitten er zeker weten bijzondere foto’s tussen!


Fotografie diepte

Creëer diepte

Probeer met name bij landschappen wat diepte in de foto te leggen door rekening te houden met de voorgrond. Als je bijvoorbeeld een vergezicht ‘plat’ fotografeert is het een stuk minder spannend in vergelijking met datzelfde landschap waar je duidelijk een rots in de voorgrond ziet.


Fotografie onbewaakt

Pak een onbewaakt moment

Dit geldt vooral voor de fotografie van mensen. Zeker in verre landen heb je soms zulke fotogenieke, mooie mensen! Vraag ze niet om een foto, maar probeer een onbewaakt moment te pakken. Dat zal niet altijd lukken, maar levert je zonder meer een stuk authentiekere foto op.


#Inspiratie #reizen #reistips #fotografie

0 reacties

Er zijn nog geen reacties geplaatst

Instagram

Blijf op de hoogte!

Wil je op de hoogte blijven van mijn nieuwste, leukste en mooiste blogs? Meld je dan aan voor de maandelijkse nieuwsbrief en lees leuke extra’s.