Fotograferen van de Melkweg

30 mei 2014

Melkweg

Written by Gerben

Deze foto is genomen in Noord-India. We sliepen in het gezellige huisje van een man die het grootste deel van het jaar alleen woonde. Zijn vrouw en kinderen woonden in de “grote” stad, een halve dag rijden verderop. We waren moe van de kou en het wandelen die dag en vielen bijna in slaap van de heerlijke warmte die van het koken van het eten afkwam. Al om een uur of acht was het bedtijd en dropen we af naar onze slaapkamer. Maar dan eerst nog even naar het toilet…Buiten dus ;-) . Meestal is het een hutje een einde verderop wat gebouwd is rondom een diepe kuil. Dus ik trok m’n warme kleren aan en ging op pad naar het toilet. En dan doe je één stap buiten de deur en kijk je naar de hemel. Daar zie je wat je nu ziet op de foto. Fantastisch!
Aangezien wij in Nederland al blij mogen zijn wanneer we op een onbewolkte nacht wat sterren aan de hemel zien, denken veel mensen dat het een fabeltje is dat je de Melkweg met het blote oog kunt zien. Niets is minder waar. Zie hier het bewijs :-) . Het Melkwegstelsel is vandaag de dag vaak lastig te zien vanwege lichtvervuiling. Op plaatsen waar geen licht te vinden is, kun je de Melkweg dus nog wel prima zien. Denk hierbij aan dichtbevolkte en uitgestrekte gebieden als bergen, steppes en woestijnen. Landen als Mongolië, Rusland, Tibet, Noord-India zijn hiervoor ideaal.
Fotografietip Wil jij ook de Melkweg op de foto zetten? Neem dan een statief mee en zet je camera op de langste sluitertijd. Mocht je geen statief hebben, dan moet het met een beetje creativiteit met een steen ook lukken. Hierdoor zou je voldoende licht moeten kunnen vangen om te bereiken wat je op deze foto ziet. De bomen heb ik kort beschenen met een zaklamp, doe je dit niet, dan blijven deze een stuk donkerder. Hoewel je geen spiegelreflexcamera nodig hebt, heb je wel een camera nodig waarbij je handmatig instellingen kunt bedienen. Dus ga lekker op je rug in het gras liggen en geniet van een goed gesprek onder een adembenemende sterrenhemel!

#reizen #India #fotografie #reisfotografie

2 reacties

 • Sandra

  30 mei 2014 om 10:16

  Gaaaf! In Utah kun je de Melkweg ook zien vanuit heel veel plekken (Arches bijvoorbeeld). Wij hadden alleen de pech veel last te hebben van bewolking 's nachts... Jammer! Erg mooie foto!

  Beantwoorden

 • Esther

  30 mei 2014 om 10:46

  Wat een gaaf idee om de Melkweg op de foto te zetten! En mooi gelukt! Ik ga dit ook zeker eens proberen aan de hand van jouw tips.

  Beantwoorden

Instagram

Blijf op de hoogte!

Wil je op de hoogte blijven van mijn nieuwste, leukste en mooiste blogs? Meld je dan aan voor de maandelijkse nieuwsbrief en lees leuke extra’s.