Favoriete campings in Italië

Reismeisje 22 mei 2014

Laatst schreef ik al een artikel over heerlijk Sicilië, maar eigenlijk ben ik dol op heel Italië 8-) . Vroeger kampeerde ik met mijn ouders veel in het Noorden van Italië en later begon ik zelf het Zuiden meer en meer te verkennen. Kamperen blijft voor mij de leukste manier om Italië te verkennen. Vandaag zet ik mijn favoriete campings in Italië voor je op een rijtje!

Italie kamperen Toscana Village

Camping Toscana Village in Montopoli.

Toscana is in één word fantastisch toch?! Wat een prachtig deel van Italië vind ik dat. Supermooie landschappen, heuvelachtig en oude dorpjes waar je je een paar eeuwen terug waant. Midden in Toscane ligt camping Toscana Village. De naam doet misschien vermoeden dat ’t zo’n reusachtige camping is compleet met animatieteam van 8 tot 8 ;-) , maar niets is minder waar. Er is zeker een zwembadje te vinden, ’s ochtends kun je broodjes halen in een eigen winkeltje en je kunt zelfs tennissen, maar verder moet je niet naar Toscana Village gaan om vermaakt te worden. Het is een vrij rustige camping gebouwd op terrassen. Zeker als je een plekje bovenaan hebt, is het fantastisch wakker worden. Én deze camping ligt heel centraal ten opzichte van steden als Florence, Pisa en Luca. Ideaal! Het ligt een beetje aan het seizoen waarin je gaat, maar je bent rond €15 per persoon per nacht kwijt.

Camping La Tartufaia in Ranzanico.

Superleuke camping in het Noorden van Italië, dichtbij het mooie stadje Bergamo. Zelf vind ik dit één van de mooiste gebieden in Italië, omdat je hier lekker weer hebt en toch ook de verkoeling van de bergen. Perfect! Camping La Tartufaia ligt aan een het kleine meer van Endine, waar je een frisse duik kunt nemen. Wat verder erg leuk is, is dat de eigenaren allemaal leuke, lokale activiteiten aanbieden. Zo kun je bijvoorbeeld zien hoe lokale kaas gemaakt wordt of op truffeljacht gaan. Een overnachting hier kost rond €15 per persoon per nacht.

 Italie kamperen Costa Ponente

Camping Costa Ponente in Cefalù.

Een kleine, eenvoudige camping op Sicilië, maar zoals je op de foto al kunt zien: een fenomenaal uitzicht! De camping is direct aan zee gelegen, waar verschillende plateaus zijn gebouwd, zodat je met recht aan zee wakker wordt. De camping heeft verder niet veel faciliteiten, al is er wel een lekker zwembadje en een goed restaurant met heerlijke steenoven pizza’s. What do you need more :-) ? Een overnachting kost je rond €10 per persoon per nacht.

Camping Europa Silvella in San Felice del Benaco.

Tja, een camping aan het Gardameer mag in dit rijtje natuurlijk niet ontbreken. Dit is een camping waar ik vroeger geweest ben, maar die er nog steeds is en volgens mij nog net zo gaaf is. Zeker voor kinderen. Met rond €25 per persoon per nacht is dit een behoorlijk dure camping, maar daar krijg je dan ook meerdere zwembaden, een eigen strandje aan het Gardameer en een flink animatieteam voor terug. En San Felice del Benaco is een leuk, gezellig stadje direct aan het Gardameer gelegen.

Ben je al eens in Italië geweest? Wat is jouw favoriete regio?

@Europa @Italië #reizen #italie #kamperen #camping #vakantie

1 reactie

  • Bob Schaap

    23 maart 2015 om 16:13

    Italie is ook een van mijn favoriete landen om te kamperen. Het is er heerlijk rustig maar je kan evengoed de drukte opzoeken.

    Beantwoorden

Instagram

Blijf op de hoogte!

Wil je op de hoogte blijven van mijn nieuwste, leukste en mooiste blogs? Meld je dan aan voor de maandelijkse nieuwsbrief en lees leuke extra’s.