Een weekendje Eindhoven: favoriete adresjes

Reismeisje 22 maart 2019

Als je me via Instagram volgt, heb je misschien wel gezien dat ik vorig weekend in Eindhoven zat. Een weekendje weg in eigen land. Tijdens carnaval nota bene Knipogen. Als niet carnaval vierder. Ik heb weliswaar in Nijmegen gestudeerd en een goede vriendin van me is Brabantse, maar het carnaval virus heeft me nooit bereikt. We wilden gewoon een weekendje weg en Eindhoven leek ons leuk. Het werd een superleuk, vooral ook Bourgondisch weekend, waarin ik verschillende leuke adresjes heb ontdekt. Winkeltjes, een waanzinnig gaaf hotel, eettentjes en gezellige cafés. Vandaag deel ik mijn favoriete adresjes in het Brabantse Eindhoven met je. Komen ze!

Eindhoven hotel

Hotel The Match. Wát een schot in de roos was dat! Dit hotel is pas sinds januari van dit jaar geopend. Alles is nog spik splinter nieuw. Wat The Match vooral zo gaaf maakt is de stijl en de sfeer die ze er hebben neer gezet. Overal hebben ze graffiti gebruikt en een industriële, harde stijl gemixt met comfortabele, zachte elementen. Heel gaaf! Wat me verder opviel was de service. Het is helemaal gericht op het zo gemakkelijk en fijn mogelijk maken van je verblijf. In de lobby kun je weg zakken op een Chesterfield bank met één van de boeken uit de enorme boekenkasten of genietend van je zelf gebakken pizza met een speciaal biertje. In de bijbehorende winkel kun je onder andere verse pizza's kopen en afbakken in de oven. Het ontbijt 's ochtends wordt in het er naast gelegen Mr. Sister café geserveerd. Echt een superleuk hotel in hartje Eindhoven!

Earth Spirits. Iets totaal anders Knipogen. En not everybody's cup of tea. Dat kan ik me voorstellen. Laatst vertelde ik al even over het yoga event dat ik op 14 juli organiseer. Ik ben druk bezig met de voorbereidingen, waaronder ook materiaal en leuke goody bags. Qua materiaal vind ik het belangrijk dat ik het echt met eigen handen heb gevoeld. De matjes en zo. Vóór ik iets beslis. Toevallig bleek er in Eindhoven een zaakje te zitten waar ze de matjes verkopen die ik op het oog heb. Op nog geen 1 minuutjes van ons hotel! Earth Spirits heet het dus. Ik vond het echt een te gek winkeltje. Naast dat ik tevreden ben over de matjes, verkopen ze er van alles op het vlak van yoga, boeddhisme en spiritualiteit. Als je daar interesse in hebt, zeker een aanrader!

Eindhoven javaans

Javaans Eethuis. Man man man. Wat hebben we hier zalig gegeten zeg! Ik ben gek op Indonesisch eten. Heerlijk kruidig, licht pittig en veel groenten. Aan de Kleine Berg in Eindhoven zit het Javaans Eethuis. Het is ook echt een eethuisje. Gezellig ingericht en met een kleine kaart. Feitelijk kies je voor een rijsttafel. Een tafel vol heet het bij hen. Echt om je vingers bij af te likken, fantastisch eten! Ze hebben ook een goede vegetarische optie én lekker Indonesisch Batang bier Lachen.

Eindhoven Jokk mokk

Jokk mokk. Geen idee waar die vreemde naam vandaan komt. Het is een zaakje waar je allemaal soorten kaasjes, chutneys en wijn kunt kopen. Ze zijn vooral gefocust op brie. Tientallen soorten brie. Allemaal van kleine, duurzame boerderijen. Ik ben een sucker voor dit soort zaakjes. Echt. We hebben er uiteindelijk 3 kazen gekocht met een pittige mango chutney. Ze waren stuk voor stuk heerlijk. Een leuk winkeltje als je iets bijzonders zoekt voor een gezellige kaasplank.

Eindhoven happiness cafe

Happiness café. Dit adresje heb ik ontdekt door mijn Brabantse vriendin. We gingen er gezellig lunchen. Het Happiness café ligt echt in hartje Eindhoven en is behoorlijk populair. Ze bieden er veel vegetarische en veganistische opties aan. Ongeacht of je dat bent, je kunt er heerlijk eten. Ik had een geitenkaas salade, die superlekker was én de carrot cake is ook een dikke aanrader.

Yoghurt Barn. Vooral erg leuk voor een knus ontbijtje. Of een kop koffie. Yoghurt Barn hangt helemaal vol met planten. Veel groen dus in combinatie met een industriële look. Ik heb er zelf alleen een kop thee gedronken, maar ik vond het sfeertje erg leuk!

Een aantal van de leukste adresjes die we in Eindhoven tegen zijn gekomen. Een leuke stad om 1 á 2 nachtjes een weekendje weg te gaan. Wat is jouw favoriete weekendje weg in eigen land?

#Weekendje weg #Eindhoven #nederland #reistips

0 reacties

Er zijn nog geen reacties geplaatst

Instagram

Blijf op de hoogte!

Wil je op de hoogte blijven van mijn nieuwste, leukste en mooiste blogs? Meld je dan aan voor de maandelijkse nieuwsbrief en lees leuke extra’s.