Een tour door mijn nieuwe huis

Reismeisje 27 december 2018

Dit jaar ben ik verhuisd. Naar mijn eigen appartement. Na 5 maanden bij mijn vader te hebben gewoond en 8 maanden in een tuinhuisje. Niets dan dankbaarheid voor die mogelijkheden, maar wat was ik toe aan mijn eigen plek. Mijn eigen bodem. Het gevoel van thuis komen. Wetende dat het niet iets heel tijdelijks is. Dat ik mijn koffer dit keer écht uit kan pakken. Halverwege dit jaar was het dan eindelijk zo ver. Ik kreeg de sleutel van mijn appartementje. Een nieuwbouw appartement in het centrum van Apeldoorn. Midden in de reuring en tegelijk voel ik de natuur om me heen. Ik zit op twee hoog en kijk uit op eeuwenoude eiken. Dat was een reden waarom ik voor deze plek heb gekozen. Het centrum is namelijk niet per sé een plek die ik normaliter gekozen zou hebben. Het was precies dit kleinschalige project in een prachtige, oude buurt en met de natuur op loopafstand waar ik voor viel. 

De eerste maanden moest ik nog wat zoeken. Naar die bodem. Dat is natuurlijk ook wel logisch. Het feit dat ik een eigen plek had, maakte het niet meteen ook echt van mij. Dat heeft tijd nodig. Alles moet op zijn plek vallen. Inclusief ik zelf Knipogen. Ik merkte dat het 'zwervende' bestaan nog in mijn systeem zat. Het onrustige gevoel. Een gevoel van weer weg moeten. Dat tijdelijke. Langzaam werd dat minder. Het werd steeds meer 'mijn' plek. Een inrichting die bij me past, de geur die ik ondertussen herken als thuis en mijn eigen rituelen die ik op deze plek begon te ontwikkelen.

Op zaterdag de markt over, altijd verse bloemen in huis, yoga in de ochtend en een wijntje drinken in mijn hangstoel. Uitkijkend op die oude eiken. Met lieve mensen om me heen. Het is een heerlijke plek geworden. Mijn plek. 

De afgelopen maanden heb ik af en toe foto's van mijn appartementje gedeeld via Instagram. Daar kreeg ik ontzettend veel leuke reacties op. En vragen over de verdere inrichting. Ik wil niet álles delen, maar ik laat jullie graag zien waar ik woon, leef, werk en geniet. 

Huis kerst

 

Mijn favoriete plek! Met of zonder kerstversiering. Het gaat me om die hangstoel. Dat halve ei. Daar zit ik ontzettend graag in. Muziekje aan, boek er bij, een beetje voor me uit staren, wijntje. Heerlijk!

Huis keuken

Van de andere kant Lachen. Ik wilde graag een rustige, serene plek creëren. Een plek waar ik me even af kan sluiten van wat dan ook. Als een cocoon. Daarom heb ik gekozen voor aardse, zachte kleuren. Veel groen, bruin, zwarte accenten en hout qua materiaal. Ik heb veel foto's en kaartjes in mijn huis hangen en een paar mooie eyecatchers. Die hebben veelal met reizen te maken. En verder geen poespas. Rustig en licht.

Huis wc2

De wc, ha! Het gaat me vooral even om die wereldbol. Die prachtige, oude wereldbol. Op de kop getikt toen ik bij mijn nichtje in Hattem was. Mijn vriendin kwam vervolgens met het idee om 'm op de wc te zetten. Als je dan wat langer zit Knipogen, kun je lekker wat over de wereld reizen. Ik droom er nog altijd dagelijks bij weg.

Huis collage

Een kleine sfeerimpressie van wat verschillende hoekjes met foto's, kaartjes die ik heb gekregen en spreuken die ik zelf mooi vind.

Huis keuken 2

Vanuit mijn keuken. Zie je hoe lekker je weg kunt kijken? Ondanks dat ik dus midden in het centrum zit. In het linkerhoekje tegen de muur zie je het altaartje voor mijn moeder. Dat is belangrijk voor me. Een boeddha beeldje van één van mijn reizen, een veer die ik ooit bij mijn ouderlijk huis heb gevonden, een broche met een foto van mijn moeder er in, een kaartje van mijn geliefde Texel en een kaarsje dat altijd brandt. Altijd. Om haar leven te eren. 

Huis yoga2

Om mee af te sluiten. Niet de beste foto qua kwaliteit, maar het geeft voor mij één van de lekkerste ochtendrituelen weer die ik hier op deze plek heb gecreëerd. Mijn eigen ashtanga yoga practice. Sinds ik terug ben uit Andalusië volg ik nog steeds zelf les en doe ik daarnaast 2 á 3 keer per week mijn eigen yogales. 5 kwartier tot anderhalf uur. Ik sta vroeg op, steek kaarsen aan, een wierookje en rol mijn matje uit. Echt niet altijd met vol enthousiasme Knipogen, maar wél in mijn eigen huis. Op mijn eigen plek en op mijn eigen manier. Ik kan daar intens van genieten.

Zo. Dat was de tour door mijn nieuwe huis. Natuurlijk is er meer; twee slaapkamers, een badkamer, een washok, gang. Maar dit geeft wel een beeld van hoe het er uit ziet. Ik ben heel blij met deze eigen plek. En nóg blijer met hoe ik me er voel. Thuis. Een jaar geleden had ik nog niet durven denken dat ik me ergens weer zo thuis zou gaan voelen.

Zo zie je hoe het leven je kan verrassen. Vanaf hier kan ik weer bouwen en verder groeien. Genieten van alles wat op mijn pad komt en waar ik heel bewust voor kies. Liefs!

#persoonlijk #reismeisje

5 reacties

 • Ilse

  27 december 2018 om 10:30

  Wat een fijne knusse plek ❤

  Beantwoorden

  • Reismeisjenl Ilse

   27 december 2018 om 11:11

   Dank Ilse!

   Beantwoorden

 • Billal

  27 december 2018 om 10:45

  Geinig. Vaak lees ik je verhalen en dan ben je zover weg en nu blijkt dat we gewoon in dezelfde stad wonen. Huis ziet er goed uit. Veel leef plezier en fijne dagen gewenst

  Beantwoorden

  • Reismeisjenl Billal

   27 december 2018 om 11:11

   Dat meen je! Dat is heel zeker toevallig ja ;-). Dank en jij ook heel fijne dagen!

   Beantwoorden

 • Dominique || dominiquetravels.com

  27 december 2018 om 13:38

  Wat een prachtig appartement!! Je hebt het ook super leuk ingericht! Leuk :-)

  Beantwoorden

  • Reismeisjenl Dominique || dominiquetravels.com

   28 december 2018 om 08:51

   Dank Dominique ♥!

   Beantwoorden

 • Suzan

  27 december 2018 om 19:18

  Heerlijk huis, ook ik was benieuwd naar de rest, waarna ik me gelijk verbaasde over t feit dat ik compleet heb gemist dat je niet meer samen met Gerben bent? Ik dacht dat je monostukken te maken hadden met de visie en je eigen bedrijf. Je hebt er een mooie plek van gemaakt!

  Beantwoorden

  • Reismeisjenl Suzan

   28 december 2018 om 08:54

   Dat begrijp ik wel. Ik heb er heel weinig over gedeeld op Reismeisje. Een bewuste keuze. Het is te persoonlijk en iets van ons beiden. Een poosje geleden heb ik er één artikel over geschreven, omdat ik vragen kreeg en er voor één keer iets over wilde zeggen. Vandaar dat je het waarschijnlijk niet hebt mee gekregen.

   Beantwoorden

   • Suzan Reismeisjenl

    28 december 2018 om 15:59

    Snap ik heel goed, nu op naar n nieuwe toekomst! Ik blijf je graag volgen

    Beantwoorden

    • Reismeisjenl Suzan

     29 december 2018 om 08:16

     Dank, heel erg lief!

     Beantwoorden

 • Mariëlle

  28 december 2018 om 15:58

  Heeel erg vet zeg! Jaloers. Ik heb die plek nog niet gevonden. Maaaar... waar is Gerben in dit verhaal?

  Beantwoorden

  • Mariëlle Mariëlle

   28 december 2018 om 16:13

   Ik heb ondertussen je vorige blog gelezen. Wat ben je enorm dapper!

   Beantwoorden

   • Reismeisjenl Mariëlle

    29 december 2018 om 08:17

    Dank Mariëlle. Lief van je. Ik hoop dat jij ook je eigen plek zult gaan vinden!

    Beantwoorden

Instagram

Blijf op de hoogte!

Wil je op de hoogte blijven van mijn nieuwste, leukste en mooiste blogs? Meld je dan aan voor de maandelijkse nieuwsbrief en lees leuke extra’s.