Een reis naar de Galapagos in foto's

Reismeisje 03 juli 2017

De Galapagos. Wat een bestemming. Ik moet eerlijk zeggen dat het eigenlijk een bestemming was die Gerben met name al langer wilde bezoeken. Vanwege de dieren en het te gekke onderwaterleven. Ik had me er voor onze wereldreis simpelweg nog niet zo in verdiept, wist er ook relatief weinig van. Maar eerlijk is eerlijk, de Galapagos eilanden zijn zonder meer een van mijn favoriete bestemmingen geworden tijdens onze hele wereldreis! En dat zegt wat Knipogen. We zijn er uiteindelijk zo'n 3.5 week gebleven en hebben 3 eilanden bezocht, die allemaal weer heel eigen en anders waren. Isla Isabela was onze favoriet, dus als je er ooit heen reist en er 1 eilandje uit moet pikken; Isabela is your call! Vandaag neem ik je mee naar de Galapagos op basis van foto's, want ik denk dat er niet op een betere manier valt te laten zien waarom de Galapagos zo onwijs de moeite waard zijn. Ik ben reuze benieuwd of het je aanspreekt! Enjoy!

Galapagos 7

De nummer 1 reden waarom de Galapagos eilanden op je bucketlist zouden moeten staan, zijn de dieren. Het is echt met geen pen te beschrijven hoe bijzonder het wildlife daar is. Je bent er als mens echt een soort van op bezoek; de dieren beheersen gewoon het leven op de Galapagos. Overal vind je de meest bijzondere, inheemse diersoorten. Totaal niet schuw en helemaal op hun gemakje. Deze zeeleeuwen vind je op heel veel eilanden en ze zijn vaak best wel brutaal. Gaan gerust op je handdoekje liggen (serieus!) en vinden het reuze gezellig om samen te snorkelen. Te gek toch?!

Galapagos 8

Op sommige eilanden vind je ook prachtige strandjes. Blauw water met prachtig wit, zacht zand. Dit is op het eiland Santa Cruz; de uitvalsbasis voor je reis naar en door de Galapagos. Vanaf Ecuador vlieg je in principe standaard op Santa Cruz, vanaf waar je dan weer verder kunt reizen naar de andere eilanden. Hoewel het er best wel druk en op een bepaalde manier toeristisch is, is het toch een eiland waar ik je echt zou aanraden een aantal dagen te blijven. Zeker buiten het 'stadje' is de natuur er adembenemend mooi.

Galapagos 9

Aiiii. Wat een engerd om te zien zo he?! The red Sally crab heet deze mooierd. Want wat zijn ze prachtig om te zien, die kleurtjes <3! Ze doen trouwens niets, want ze zijn best wel schuw en trippelen om het minste of geringste weg Knipogen.

Galapagos 10

Zonder twijfel een van mijn favoriete foto's die Gerben ooit heeft gemaakt! En wat heeft hij er ook zijn best voor gedaan. Kijk nou wat een plaatje van een vogel! Dit is de blue footed booby; een inheemse vogelsoort die je dus alleen op de Galapagos eilanden vindt. Met blauwe voetjes Lachen. Op het eiland Isabela vind je een vrij grote kolonie op een nabij gelegen eilandje. Vanaf Isabela zelf gaan er vrijwel dagelijks tourtjes die kant op. Heel erg de moeite!

Galapagos 11

Dit is het strand op Isabela, helemaal op het uiterste puntje. Daar kun je een prachtige wandeling maken langs intens roze flamingo's, maar wat ik je zeker ook aan zou raden is er een nachtje te verblijven in het Iguana Crossing hotel. Dat zie je dus daarachter liggen. Echt, je weet niet wat je mee maakt. Zo onwijs mooi qua ligging! Het is zeker geen goedkoop hotel, maar het is het echt waard voor een nachtje.

Galapagos 12

Dit zijn dus die flamingo's. Mooi he?!

Galapagos 13

Nog een reden om de Galapagos te bezoeken, vanwege het duiken. Het onderwaterleven is er echt te gek! De visibiliteit is er niet altijd supergoed en verwacht ook geen prachtig gekleurd koraal, maar vooral het 'grotere' werk. Flinke haaien, mantaroggen, schollen barracuda's, reuze schildpadden. Jammer genoeg had ik op dit moment mijn duikbrevet nog niet, maar Gerben heeft wel een aantal duiken gemaakt en was erg enthousiast. Dit is bij het eiland San Cristobal, bij Kicker Rock.

Galapagos 14

Wat een prachtige oerbeesten zijn dit zeg. Dit is op San Cristobal, waar ze semi wild leven. Niet helemaal the real deal dus, maar dat heeft te maken met dat ze er uitgebreid onderzoek naar doen op dit eiland. Supermooie dieren!

Galapagos 15

En deze donders vind je ook overal Lachen. In de struiken, op de weg, naast je handdoekje op het strand, in het water. Echt overal. Leguanen. Deze soort is ook weer inheems voor de Galapagos. Het lijken net kleine draakjes.

Ik hoop dat je een beetje een beeld hebt gekregen van waarom de Galapagos zo onwijs de moeite waard zijn. Echt een uniek bestemming die wat mij betreft op je bucketlist zou moeten staan. Spreken de Galapagos eilanden jou aan?

@Ecuador @Zuid-Amerika #galapagos #ecuador #zuid-amerika #reizen #reisfotografie #wereldreis

3 reacties

 • Monique

  03 juli 2017 om 08:57

  De Galapagos is de mooiste reis die ik gemaakt heb!! Aan andere mensen is het niet uit te leggen hoe het daar is dat mens en dier zo dicht bij elkaar kunnen leven. Ik wil er zeker nog een keer terug!!

  Beantwoorden

  • Reismeisjenl Monique

   03 juli 2017 om 09:42

   Nee echt he? Dat vonden wij dus ook!

 • Dominique || dominiquetravels.com

  03 juli 2017 om 19:35

  Galapagos lijkt me zo gaaf! Hoewel het duiken nu wel eng klinkt. Ik ben nog nooit in aanraking gekomen met onderwaterdieren groter dan een rifhaai! :-)

  Beantwoorden

 • Monique

  04 juli 2017 om 15:51

  Prachtige foto's! Ik hou van wildlife, maar ben als de dood voor leguanen. Erg he? Ik ben er zo bang voor dat ik daardoor niet naar de Galapagoseilanden zou gaan :(.

  Beantwoorden

  • Reismeisjenl Monique

   05 juli 2017 om 07:56

   Ow echt? Ze zijn best wel schuw en rennen hard voor je weg, misschien helpt je dat??

Instagram

Blijf op de hoogte!

Wil je op de hoogte blijven van mijn nieuwste, leukste en mooiste blogs? Meld je dan aan voor de maandelijkse nieuwsbrief en lees leuke extra’s.