Een reis door Belize in foto's

Reismeisje 26 mei 2017

 je denkt aan Midden-Amerika is Belize waarschijnlijk niet het eerste land dat bij je op komt. Een klein mini landje gelegen aan de Oostkust van Midden-Amerika. Zusjes Mexico, Guatemala en Costa Rica zijn wat dat betreft een stuk bekender. Toen wij een aantal jaren geleden een reis naar Guatemala wilden maken, plakten we Belize er dan ook meer toevallig aan vast. Ik had er niet echt een beeld bij. Maar, zoals vaak met juist dat soort bestemmingen, bleek Belize te gek te zijn Lachen. Me te verrassen. En uiteindelijk zelfs een van mijn favoriete landen te worden. Omdat er over het algemeen niet zo superveel te vinden is over Belize, leek het me leuk daar eens een fotoverslagje van te maken. Een reis door een klein, Midden-Amerikaans land in foto's. Ik ben heel benieuwd of het je aanspreekt!

 Belize red bank village

Bij Belize denk je in eerste instantie misschien toch aan azuurblauw water en paradijselijke eilandjes. Waar Belize me echter enorm mee heeft verrast is het prachtige landschap. Weelderig groene jungle, rauwe bergen, droge vlakten; je hebt 't er allemaal. Deze foto hebben we gemaakt bij Red Bank Village; een klein dorpje in het Zuiden van Belize, waar je scarlet macaws in het wild kunt spotten. Uiteindelijk hebben wij ze helaas alleen in de verte gezien, maar het was het toch helemaal waard. Er zijn geen accommodaties in Red Bank Village, dus je slaapt bij de locals thuis, die je 's ochtends vroeg ook mee op sleeptouw nemen om de papegaaien te spotten. Echt een aanrader!

Belize Roseville

Toen we door Red Bank Village liepen, kwam ons ineens een paard en wagen tegemoet met Europees ogende mensen gekleed in heel traditionele kleding. Wat bleek? In Belize zijn verschillende Mennonieten gemeenschappen te vinden. Mennonieten stammen inderdaad van Duitse voorvaderen af en lijken in hun gebruiken en manier van leven sterk op de Amish. Via onze gids in Red Bank Village konden we een kijkje nemen in het nabij gelegen Mennonieten dorpje Roseville. Wat vond ik dat fascinerend zeg! Ik denk dat de foto wel voor zich spreekt Knipogen.

Belize Hopkins

Hatsa! Het Caribische leven Lachen. Palmbomen, zon, zee en cruisen op je fietsje. Heerlijk! Dit is in Hopkins; een dorpje van 3x niks, maar wel heel authentiek en met een heerlijk relaxte vibe. Zeker een stop waard!

Belize cockscomb

Hiken kun je ook als de beste in Belize. Op verschillende plekken. Dichtbij Hopkins vind je Cockscomb National Park; een groen, uitgestrekt park waar je verschillende (meerdaagse) hikes kunt doen. Je vindt er niet heel veel dieren, maar de omgeving is er erg fijn. Mocht je hier willen gaan hiken, zou ik je wel aanraden te zorgen dat je zelfvoorzienend bent. Er zijn namelijk geen winkeltjes of echte accommodaties in de buurt en je slaapt bij het ranger station in een overdekte hangmat.

Belize cockscomb 2

Kijk dat uitzicht <3!

Belize caye caulker

Caye Caulker. Het eiland waar Belize misschien wel het meest bekend van is. Je ziet het ook al aan het straatbeeld; allerlei toeristen shopjes, tour bureautjes en je bent er niet bepaald de enige backpacker Knipogen. Wij zijn er uiteindelijk 4 dagen gebleven en ik had er met gemak nog een week kunnen rond hangen. Caye Caulker is gewoon echt een onwijs relaxte plek waar je vanzelf helemaal in de Caribische modus komt. Verwacht trouwens geen stranden op Caye Caulker, want die zijn er dus niet...Het water daarentegen is azuurblauw en heerlijk warm.

Belize zon

Vanaf Caye Caulker zijn er verschillende boottripjes die je kunt maken. Niet ver uit de kust ligt een prachtig mooi rif waar het onderwaterleven echt fan-tas-tisch is. Je hoeft er niet voor te kunnen duiken, want met een snorkeltje op zie je ook al meer dan genoeg. Zelfs roggen en haaien!

Belize little belize 2

We waren echt gefascineerd geraakt door de Mennonieten en besloten te proberen echt in contact te komen met deze mensen. Te leren over hun tradities, overtuigingen en manier van leven. Na heel wat rond vragen werd ons aangeraden naar de gemeenschap Little Belize te gaan in het Noorden van Belize. Je kunt echter niet zo maar een Mennonieten dorpje binnen komen lopen Tong uitsteken, dus wij kozen het stadje Sartagena als uitvalsbasis. Via een hostel daar kwamen we in contact met local Leo, die ons wel naar Little Belize wilde brengen. Daar aangekomen werden we warm ontvangen door meneer Schmidt en zijn gezin. In eerste instantie was het allemaal wat afstandelijk, maar toen bleek dat hun eigen taal een mix is van Nederlands en Duits en wij dat bleken te verstaan, was het ijs gebroken. We trokken de stoute schoenen aan en vroegen of we mochten blijven slapen. Het antwoord was duidelijk, onomwonden en verraste me compleet. JA. Kun je zien hoe je zelf toch barst van de vooroordelen en aannames...

Vol trots stelde meneer Schmidt ons voor aan zijn familie, leidde ons rond op z'n enorme boerderij en showde ons zijn koeien. Daarna schoven we aan voor het eten; een grote, gezellig gedekte tafel vol traditioneel en zelf verbouwd eten. Na het eten waste ik af met de dames en Gerben werd mee getroond naar de voorkamer waar de mannen heb van alles over hun leven vertelden. En daarna dronken we gezamenlijk koffie en kletsten wat. Eigenlijk niet heel anders dan hoe het er bij ons traditioneel aan toe gaat. Het enige verschil is uiteraard de manier van leven. De keuzes die ze vanuit hun religieuze opvattingen maken en ja, die staan in veel gevallen best wel haaks op dat waar wij in geloven. Maar als ik iets op de boerderij van meneer Schmidt heb geleerd, is het wel dat niets is wat het lijkt. Dat het belangrijk is om met een open, frisse blik naar anderen te blijven kijken. Jezelf daar niet altijd in mee te nemen...

Belize avond

Laatste avondje in Belize. Lekker wat schrijven, lokaal biertje er bij, fijn. 

Ik hoop dat dit je een beeld heeft gegeven van hoe divers Belize eigenlijk is. Hoe leuk en hoe verrassend. Absoluut een land wat ik meer dan aan kan bevelen! Vertel, ben jij al eens in Midden-Amerika geweest en zo ja, waar?

@Belize @Midden-Amerika #belize #Midden-Amerika #reizen #fotografie #reistips

6 reacties

 • Loes | Loes en Suus op Reis

  26 mei 2017 om 11:44

  Lijkt me een heel bijzonder land! Zou graag een keer naar die regio gaan, maar het is er helaas nog nooit van gekomen. Maar wie weet is over een tijdje Belize aan de beurt... Lijkt me heel tof!

  Beantwoorden

 • Dominique || dominiquetravels.com

  26 mei 2017 om 16:57

  Geen duikfoto's? ;-) Daar ben ik namelijk het meest benieuwd naar! Belize lijkt me prachtig en staat (samen met Mexico) heel hoog op mijn verlanglijstje!

  Beantwoorden

 • Shamira | Kompas 24

  04 juni 2017 om 05:19

  Ik had veel foto's van een azuurblauwe zee en het onderwaterleven verwacht, maar juist daarom is het een aangename verrassing. Belize is blijkbaar zoveel meer en dat maakt best nieuwsgierig!

  Beantwoorden

 • JEFFREY FRANK

  11 maart 2020 om 14:31

  Het verkrijgen van een geldige lening tegen slechts 2% rente is altijd een groot probleem geweest voor klanten met financiële behoeften. De kwestie van leningen en onderpand is iets waar klanten zich altijd zorgen over maken bij het zoeken naar krediet van een geldige geldschieter. Maar CROWN TRUST FINANCIAL LOAN FIRM maakte een verschil in de kredietsector. wij verstrekken leningen tegen een rentevoet van slechts 2% in het bereik van 5.000,00 euro tot 100.000.000,00 euro. Ons bedrijf heeft ook een persoon nodig die onze bedrijfsvertegenwoordiger in uw land kan zijn

  Onze leningdiensten omvatten: -
  * Investeerdersleningen .......
  * Schuldconsolidatie ......
  * Estate / Housing Establisment-leningen ........
  * Zakelijke leningen ......
  * Persoonlijke leningen ........
  * Internationale leningen ... .....
  * Vakantie / Vakantieleningen ............
  * Studiefinanciering. ... ....
  * Auto- of autoleningen
  * Leningen voor Kerstmis en Nieuwjaar

  Onze leningen zijn 100% authentiek en gegarandeerd. Het enige wat u hoeft te doen is ons te laten weten wat u wilt en wij zullen uw droom waarmaken. CROWN TRUST FINANCIAL LOAN FIRM zegt JA als uw banken NEE zegt. Tot slot financieren we een kleinschalig kredietkantoor, intermediairs, kleine financiële instellingen. We hebben onbeperkt kapitaal.
  De terugbetaling van de lening begint 1 (een) jaar nadat de lening is ontvangen en de aflossingsperiode loopt van 5 tot 50 jaar.

  VOOR ONMIDDELLIJKE REACTIE EN VERWERKING VAN UW LENING AANVRAAG BINNEN TWEE WERKDAGEN,
  Neem vandaag nog rechtstreeks contact met ons op via: crowntrustfinancialloanfirm@gmail.com

  Neem contact met ons op met de volgende informatie:

  Voor-en achternaam: ____________________________
  Het bedrag dat nodig is als een lening: ________________
  Leningduur: _________________________
  Het doel van de lening: ______________________
  Geboortedatum: ___________________________
  Geslacht: _______________________________
  Burgerlijke staat: __________________________
  Contact adres: _______________________
  Stad postcode: __________________________
  Land: _______________________________
  Beroep: ____________________________
  Mobiele telefoon: __________________________

  Stuur uw verzoek om een ​​onmiddellijk antwoord op:
  crowntrustfinancialloanfirm@gmail.com
  BEDANKT,
  Hoogachtend, JEFFREY FRANK

  Beantwoorden

 • Susan Benson

  03 september 2020 om 23:42

  Hallo, heb je een lening nodig? Heeft u financiële ondersteuning nodig?
  Ik ben Susan Benson. Ik ben een geldschieter en ook een financieel adviseur.

  Heeft u een zakelijke lening, persoonlijke lening, hypotheeklening of een lening nodig om uw project te realiseren? als uw antwoord ja is, raad ik u aan contact op te nemen met mijn kantoor. We verlenen allerlei soorten leendiensten, inclusief leningen op lange en korte termijn, u kunt ons gewoon schrijven via e-mail: (sunshinefinancialgroupinc@gmail.com) of ons rechtstreeks op WhatsApp sturen via: +447903159998 en u ontvangt in een oogwenk een reactie.

  Wij zijn een uitgebreide financiële dienstverlener en we zijn toegewijd om u te helpen uw financiële doelstellingen op lange en korte termijn te verbeteren, omdat uw financiële stabiliteit ons uiteindelijke doel is.

  Hier zijn enkele redenen waarom u contact met ons zou moeten opnemen voor een lening;
  * Gemak - U kunt altijd en overal een lening aanvragen.
  * Flexibel bedrag - u beslist hoeveel u wilt lenen.
  * Snelle directe financiering - Ontvang uw lening binnen 24 uur na goedkeuring.
  * Flexibel rentepercentage van 3%.
  * Hoge goedkeuringspercentages
  * U krijgt de kans om de terugbetalingsdatum te selecteren, wekelijks, maandelijks of jaarlijks voor een periode van 1-30 jaar.
  * Eenvoudige online applicatie.
  * Persoonlijke begeleiding en expertise.
  * Geen verborgen kosten

  Veel mensen hebben financiële steun nodig om een ​​bedrijf op te starten en hun project af te ronden, en ze vinden het zo moeilijk om een ​​lening te krijgen bij hun lokale banken of andere financiële instellingen. Ik kan u verzekeren dat we u kunnen helpen uit uw financiële problemen, omdat we talloze individuen en organisaties hebben geholpen die over de hele wereld met financiële moeilijkheden te maken hebben gehad. Wanneer u bij ons solliciteert, solliciteert u bij een vertrouwd bedrijf dat om uw financiële behoeften geeft. Onze hoogste prioriteit is uw financiële stabiliteit en er wordt voor u gezorgd gedurende het hele proces.

  Voor meer informatie over ons kredietaanbod kunt u ons uw kredietaanvraag sturen via:
  E-mail: sunshinefinancialgroupinc@gmail.com OF;
  WhatsApp: +447903159998

  Beantwoorden

 • Claudia Klein

  13 september 2020 om 23:44

  Hallo en welkom bij Spotlight Global Financial Services, mijn naam is Claudia Klein, ik ben een geldschieter en ook een financieel adviseur.

  Heeft u dringend financiële versterking nodig? Heeft u voor verschillende doeleinden een lening nodig? als uw antwoord ja is, raad ik u aan om contact op te nemen met mijn kantoor via | spotlightglobalservices@gmail.com | of stuur ons een bericht op WhatsApp: +4915758108767 | en binnen 24 uur een lening op uw rekening hebben staan, want we bieden uitstekende leendiensten over de hele wereld.

  We bieden allerlei soorten leendiensten aan (persoonlijke lening, zakelijke lening en nog veel meer), we bieden zowel langlopende als kortlopende leningen aan en u kunt ook tot 15 miljoen euro lenen. Mijn bedrijf helpt u verschillende doelen te bereiken met een breed scala aan leningproducten.

  We weten dat het krijgen van een legitieme lening altijd een enorm probleem is geweest.Voor individuen die een financieel probleem hebben en er een oplossing voor nodig hebben, vinden veel mensen het zo moeilijk om een ​​eigen vermogen te krijgen van hun lokale banken of andere financiële instellingen vanwege de hoge rente tarief, onvoldoende onderpand, verhouding schuld / inkomen, lage kredietscore of andere redenen.

  Geen wachttijden of stressvolle bankbezoeken meer. Onze service is 24/7 beschikbaar - u kunt een lening krijgen en uw transacties voltooien waar en wanneer u maar wilt.

  Wij bieden 24 uur per dag leendiensten van wereldklasse. Voor vragen / vragen? - Stuur een e-mail naar | spotlightglobalservices@gmail.com | of stuur ons een bericht op WhatsApp: +4915758108767 |

  Uw familie, vrienden en collega's hoeven niet te weten dat u weinig geld heeft, schrijf ons gewoon en u ontvangt een lening.

  Uw financiële vrijheid ligt in uw handen!

  Beantwoorden

Instagram

Blijf op de hoogte!

Wil je op de hoogte blijven van mijn nieuwste, leukste en mooiste blogs? Meld je dan aan voor de maandelijkse nieuwsbrief en lees leuke extra’s.