Een nieuwe reis én hike uitdaging

Reismeisje 28 augustus 2020

Santiago

Wandelen. Ik houd er van. Thuis wandel ik vrijwel dagelijks een uur. Gewoon in de buurt van waar ik woon. Ondanks dat ik midden in het centrum van een stad woon, ligt die stad wél midden op de Veluwe. De natuur is altijd op loopafstand. Bossen, watertjes, heide. Heerlijk. Ik heb het nodig om regelmatig in die natuur te zijn. Me daar op de één of andere manier mee te verbinden. Ik denk dat dat ook de reden is dat ik tijdens (verre) reizen zo vaak meerdaagse hikes heb gedaan. Door diepe jungle, steile vulkanen op of over prachtige vlakte met eindeloze vergezichten. Dat waren namelijk niet altijd de dingen waar ik onwijze zin in had. En toch deed ik ‘t. Steeds opnieuw. Omdat dat ín die natuur en ín die stilte zijn, met aantrekt. Of ’t nu ging om de slopende tocht omhoog naar de vulkaan Acatenango in Guatemala, de plakkerige hike naar de verloren stad in Colombia, de gespannen tocht naar de berggorilla’s in Oeganda of het ploegen door de onverwachte jungle in Polynesië. Stuk voor stuk zijn dit ervaringen geweest die ik nooit meer zal vergeten. Die ik levendig terug kan halen. Alsof ik er gisteren liep.

Een nieuw plan

Dit jaar is op reisgebied voor iedereen natuurlijk totaal anders gelopen dan verwacht. Voor ons ook. Er stond van alles gepland, binnen én buiten Europa. Plekken waar we zeker ook waren gaan wandelen. Daarvoor in de plaats hebben we Nederland vooral ontdekt. Ons eigen land. En dat heeft ook iets onwijs moois vind ik. Dat wil echter niet zeggen, dat ik niet óók heel erg kan verlangen naar het moment dat we weer een verre reis kunnen maken Knipogen! Een compleet andere cultuur ervaren, genieten van de lokale keuken en fabelachtige landschappen zien. Plannen en ideeën genoeg! Één van die plannen is afgelopen week concreet geworden. We hebben besloten er voor te gaan. Klap er op. Het is niet zo zeer het land waar het om gaat. Het is ook geen verre reis. Het gaat om een wandeling. Een hike van meerdere dagen, die Maurice en ik samen willen gaan maken. Buiten de comfortzone en vol in de uitdaging. Santiago de Compostela. We gaan hiken naar Santiago de Compostela Lachen.

Santiago de Compostela

Santiago de Compostela is al eeuwen lang een bedevaartsoord. Een pelgrimsroute. Waar wandelaars dit vroeger vooral deden vanuit een diep religieuze overtuiging, zie je echter vandaag de dag dat steeds meer mensen deze hike doen voor een stukje bezinning. Rust. Overdenken van je leven. Misschien een nieuwe richting die je op wilt. Dat is in elk geval wat ik veel heb gelezen. Voor Maurice en mij heeft het vooral met de rust en de eenvoud van het lopen te maken. De cadans waar je in komt. Samen die uitdaging aan gaan. Het lijkt me prachtig!

Santiago de Compostela zelf is de stad waar je heen loopt. Het eindpunt. Er zijn echter verschillende routes, zogeheten camino’s, die je er naar toe kunt lopen. De één is uiteraard langer of drukker dan de andere. We hebben ons er in verdiept en we hebben besloten de Portugese kustroute te gaan lopen. Deze route valt niet binnen de aller populairste routes (en is daarmee rustiger), het schijnt prachtig lopen langs de kust te zijn én de afstand bevalt ons wel. 265 kilometer. Van Porto naar Santiago de Compostela. Het origineel van deze route start trouwens in Lissabon, maar dan loop je in totaal ruim 600 kilometer. Voor een eerste keer lijkt ons dit echt te ver. Wie weet ooit. Het is ons plan om in mei 2021 te gaan lopen. Alles staat dan in bloei en het is er nog niet zo bloedheet. Hoelang we er over gaan doen weet ik niet. Maximaal 14 dagen verwacht ik, maar het belangrijkste is dat we genieten. Dat is waar we dit voor doen. Los van het tempo of een x aantal kilometers per dag móeten afleggen. We hebben de tijd Lachen.

Het is nog eventjes weg, maar ik wilde dit al vast met jullie delen. Heb je deze hike toevallig zelf gelopen? Dan zijn tips altijd welkom natuurlijk!

Brand 728x90

@Europa @Spanje #Santiago de Compostela #hiken #Spanje

1 reactie

  • Rita

    28 augustus 2020 om 08:56

    Ooh, die zou ook graag eens willen lopen! Hartstikke leuk dat jullie dit gaan doen.

    Beantwoorden

Instagram

Blijf op de hoogte!

Wil je op de hoogte blijven van mijn nieuwste, leukste en mooiste blogs? Meld je dan aan voor de maandelijkse nieuwsbrief en lees leuke extra’s.