Een nachtje in het Hilton op Schiphol

Reismeisje 09 februari 2018

Als je me op Instagram volgt, heb je zeker weten mee gekregen waar ik vorig weekend zat Lachen. In het Hilton. Op Schiphol. Het was tijd voor een vriendinnenweekend. Samen met mijn lieve vriendin die bijna 20 jaar in mijn leven is. Waar ik mee ben opgegroeid. Die door alle stormen en blijdschap in die afgelopen 20 jaar nooit níet in mijn leven is geweest. 2017 was voor ons allebei een heftig jaar. Vol hobbels, verrassingen en inzichten. Vorig weekend was het tijd om onze vriendschap te vieren. Te genieten, bij te praten en te proosten. Met een gouden randje. Waar zou dat beter kunnen dan in een vestiging van het Hilton?! 

Hilton aankomst2

Hilton op Schiphol. Ik heb vaker overnacht in mooie hotels, maar één van mijn meest te gekke ervaringen is toch wel het Hilton in Lima geweest. Prachtige kamers, een waanzinnige rooftop pool en een ontbijt waar het water je spontaan van in de mond loopt. Onvergetelijk. Ik dacht dat daar nooit een accommodatie overheen zou kunnen, maar dat had ik mis. Vorig weekend dus. Dezelfde keten, andere locatie. Het Hilton Schiphol is letterlijk midden op het vliegveld Schiphol gelegen. Als je de grote hal in loopt weet je niet wat je ziet. Foyer is meer op z'n plaats. 10 verdiepingen aan kamers cirkelen naar een immens open dak toe. Strak, modern en blinkend van luxe. We werden als twee prinsesjes ontvangen. Mijn vriendin en ik. Zij is er sowieso eentje Tong uitsteken en ik voelde me ontzettend in de watten gelegd. 

Hilton kamer overzicht

Op naar onze kamer...We hadden een junior suite op de tiende verdieping. De macarons stonden klaar, op ons bed de meest donzige dekbedden ever en de mini bar was free of charge. Wat een luxe! Alles is er op ingericht om je volledig gast te laten voelen. Je onder te dompelen in een relaxte sfeer. En als je behoefte hebt aan wat actie, kun je altijd nog gebruik maken van de fitness en aansluitend je lijf in een bubbelende whirlpool laten zakken. Niet te geloven wat een luxe...

Hilton gin bar

Waar wij echter óók voor kwamen, was de fan-tas-ti-sche bar. Midden in het Hilton zelf. Axis Cocktail Bar. Gespecialiseerd in gin. 91 soorten gin om precies te zijn. Nu ben ik eigenlijk geen gin fan, maar dat was vóór dit weekend Knipogen. Ow my wat heb ik een heerlijke gin tonics gedronken zeg! De barman vraagt je van welke smaken je houdt, of er iets is wat je niet lust en hij gaat voor je aan de slag. Ik vond vooral mijn droge variant met gekneusde lemongrass superlekker. Of je nu in het Hilton verblijft of niet, ik zou zeker eens een drankje gaan doen in Axis de volgende keer als je op Schiphol bent. De moeite!

Hilton The Bowery

's Avonds hebben we gegeten in The Bowery; het restaurant wat ook in het Hilton zelf zit. Aziatisch bovendien. #favorites. We kleedden ons gezellig aan en hebben echt onwijs lekker gegeten. Mijn vriendin koos voor de Poke Bowl vooraf en had daarna de nasi goreng met saté. Ik had zelf gado gado, die echt hemels smaakte ♥. We dronken er een glas witte wijn uit Limburg bij. Limburg ja. Echt een verrassend lekkere wijn.

Hilton uitzicht

De volgende ochtend hadden we ontbijt met dit uitzicht ♥. In de executive lounge op de tiende verdieping. Het ontbijt was uiteraard heerlijk. Ik had niet anders verwacht. Maar dit uitzicht...Het deed me kriebelen. Verlangen. Naar een volgende reis. En denken aan al die gave reizen die geweest zijn. Die hier begonnen. Vol verwachting een nieuwe bestemming tegemoet. Wat is Schiphol toch een heerlijke plek. De kers op de taart tijdens dit heerlijke, relaxte weekendje.

Kortom, we hebben genóten. Alleen maar gepraat, gelachen, gegeten en gedronken. In een luxe omgeving. Zó anders dan hoe ik over het algemeen reis, maar zó heerlijk om jezelf af en toe te gunnen. De locatie maakt het Hilton Schiphol tot een perfecte accommodatie als je op reis gaat. Vanaf €189 boek je een kamer met ontbijt inclusief parkeren tot 21 dagen. En je wandelt zo met je koffer naar de incheckbalie. Ideaal. 

Vertel, wat is jouw meest luxe overnachting ooit geweest? Ik ben reuze benieuwd!

#schiphol #amsterdam #reizen #accommodatie

2 reacties

 • Dominique || dominiquetravels.com

  11 februari 2018 om 15:40

  Mijn meest luxe overnachting was sowieso in Dubai. Ik heb eigenlijk nooit dure hotels geboekt, buiten de Verenigde Arabische Emiraten. Toen ik daar woonde leek het alsof dat hoorde, nu terug in Nederland vind ik het toch iets te duur :-)

  Beantwoorden

 • Jeroen

  13 februari 2018 om 16:06

  ITC Grand Chola in Chennai India. Vanuit mijn werk daar ruin 2 weken gezeten en echt op en top genoten. Zeker duur, helemaal voor Idiase begrippen, maar wat een paleis is het. Na een lange werkdag en het hectische Indiase leven even terugtrekken in een oase van rust en luxe.
  Soms moet je het je even gunnen. Net zoals laatst in Costa Rica. Gewoon even niet in een dorm of private room maar even een kamer die bijna groter was als mijn hele appartement. Even opladen en dan weer vol door.
  Ja soms moet je jezelf even verwennen als het kan.
  Overigens het Hilton in Lima vond ik net wat te prijzig. Heb er nog wel naar gekeken naar aanleiding van jouw goede verhalen

  Beantwoorden

Instagram

Blijf op de hoogte!

Wil je op de hoogte blijven van mijn nieuwste, leukste en mooiste blogs? Meld je dan aan voor de maandelijkse nieuwsbrief en lees leuke extra’s.